tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kiireisen ihmisen pikapullat.

Mua taas vaihteeksi leivotutti viime viikon lopulla ja koska haluan aina koko maailman tietävän leipomisvimmoistani, julkaisin kuvan valmiista pikapullatekeleistäni Facebookissa. Hetimiten tuli toivetta reseptistä ja tottapatoki sellaisen teille jaan :)

Raparperi Pikapullat


4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
4 dl raparperia (paloiteltuna)

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, munat, rasvasula ja raparperipalat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Nostele taikina kahdella ruokalusikalla leivosvuokiin. Halutessasi ripottele raparperipikapullien pinnalle raesokeria/fariinisokeria.

Paista pikapullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.







6 kommenttia:

  1. Oi nam, raparperi on mun herkkua. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minunkin! :) nää oli todella herkullisia!

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Laitoin heti kirjanmerkkeihin. Sekoita ja paista -reseptit on mun suosikkeja "arkileivontaan". Aina ei jaksa kaivaa vatkainta kaapista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :) tää on ihan sairaan helppo ohje ja lopputulos on todella hyvä :P~~

      Poista

Kiitos kommentistasi :)