keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Aurinkosuojaa perheen pienimmälle.

Kesä on täällä taas. Toukokuun lopulla saatiin jo maistiaisia kunnon helteistä ja blogin kautta saamani lasten aurinkosuoja pääsi todenteolla testiin. Kyseessä on siis lapsille tarkoitettu aurinkosuojasuihke SPF 50. Suihke on 100 % mineraalipohjainen ja vettä hylkivä. Siinä on korkea UVA/UVB-suoja jonka teho on mitattu ja tarkistettu EU-säädösten mukaisesti.

Vaikka aurinkovoiteissa on suositus 3 ikävuodesta ylöspäin, olen laittanut tätä kohta 1-vuotiaalle tytölleni niihin ihokohtiin jotka ovat alttiina auringolle meidän ulkoillessamme. Mielestäni on parempi suojata lapsi ja en usko, että voide tekisi enemmän hallaa kuin se, että lapsen ihoa ei suojaisi mitenkään? Oman tyttöni iho ei reagoinut tähän mitenkään negatiivisesti, päinvastoin, aurinko ei polttanut pieniä jalkoja kun hän istui rattaissa ulkoilulenkin aikana.

Tuote on voidemaista vaikka tuleekin suihkeena ulos. Koostumus on valkoista ja paksuhkoa suihkeesta huolimatta. Se levittyy kuitenkin hyvin ja valkoinen väri näyttää iholla sen mihin voidetta on levittänyt.

Pienille ihmisille pitää laittaa kasvoja suojaava hattu aurinkoisella säällä ja välttää turhaa auringossa oleskelua klo 12-16 välillä jolloinka UV-säteily on kovimmillaan.

Meidän neidille tämä voide oli kyllä todella sopiva ja toimiva! :)

Lovea -tuotteita myyvät mm. Prismat. Tämän tuotteen suositushinta on noin 27 €.

Tuote saatu blogin kautta testattavaksi.

8 kommenttia:

 1. Meillä ostettiin myöskin ACO:n kids high protection sun cream, sk 30. Aleksandran iho ongelmien takia vaan ei tunnu oikein sopivan, heti nostaa punaista näppyläistä syheröä iholle.. Laitettiin kovimmilla helteillä sipaus nilkkoihin, kun oli caprit ja kämmeniin. Muuten suojattiin pitkillä puuvilla bodeilla. Ja yleensä myös pitkillä ohuilla housuilla. Olisi kyllä mukava käyttää t-paitaa neidillä jo, mutta tuo aurinkorasva näyttää tekevän enemmän hallaa ja me molemmat vanhemmat käristytään auringossa noin vartissa, joten tytönkin palamisen voi aavistella.. Huoh. :S

  Toisaalta itse ymmärrän tuon aurinkorasvan haitan, koska kovaa kemikaaliahan ne on, että suojaavat. Mutta mielummin sipaisisin hieman niihin kohtiin, joita en saa vaatteilla peitettyä (läkähdytettyä..) kun polttaisin neidin.. Nyt vaan pitää yrittää vieläkin enemmän suojata vaatteilla ja vältellä aurinkoa kun ruttoa! Voihan vaikea iho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on tosi ongelmallisia tilanteita kun suojata tarttis, mutta jos iho ei kestä :( Ja vaatteet päällä raukka pakahtuu! Mulla on itsellä aivan sairaan aurinkoallerginen iho ja joudun käyttämään aina SPF50 voiteita, onneksi näyttäisi siltä, että meidän pikkuneidillä on vähän tummempi pigmentti (aivan kuten isällään) joten toivon ettei hänelle tulisi pahoja aurinkoallergioita.

   Poista
  2. Jep! Onneksi meillä nyt ei ihan läkähtynyt ole vielä, vaikka päällä ollut ohuita pitkiä puuvillaisia vaatteita. Hengittää kuitenkin aika hyvin. Pitää taas jossain vaiheessa testailla tuota rasvaa, että tekeekö yhtä pahat kun aiemmin.. Meillä neiti taas näyttäisi olevan oikein vaalea, punatukkainen ! Äitinsä puolelta. :D

   Poista
  3. Meilläkin on likalla ihan valkoiset hiukset ja siniset silmät, mutta onneksi iho on tosiaan peritty isiltä, joka ruskettuu hyvin :) Mä olen itse tälläinen rasvattoman maidon värinen :D

   Poista
  4. Noita fysikaalisia suojia voi hyvillä mielin käyttää pienemmillekin. Kemiallisia sen sijaan ei saa alle 3-vuotiaille käyttää, enkä kyllä käytä mielellään itsekään. Samainen Lovea on myös meillä käytössä. :)

   Poista
  5. Näin mäkin olen ymmärtänyt, mutta silti olin vähän, että voiko tätä nyt käyttää..? Hyvä saada varmistus tähän :)

   Poista
 2. Aurinkosuojat tärkeä juttu ja aivan erityisesti perheen pienimmillä. Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) <3 Terkkuja sinne myös!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)