tiistai 18. helmikuuta 2014

Ja sitten suuta makiaksi. Siis todella makiaksi.

Olen tässä taas viime aikoina saanut jonkun aivan järkeä vailla olevan kokkaus/leivontapuuskan. Siinä samassa puuskassa päätin kokeilla erästä todella houkuttelevaa reseptiä jonka eräs tuttavani jakoi Facebookissa. Nyt varoitus kaikki terveellisen ruoan ystävät! Tämä herkku EI todellakaan ole terveellinen. Mutta tämä on hyvä. Tällä saa mitä todennäköisimmin suonet tukkoon ja lisää sellaria pepun kohdalle, mutta ei mietitä nyt sellaisia.

Varoitan. Tämä on TODELLA makeaa. Mutta todella hyvää.

Snikkeri-patukat (ohje on HS:n sivulta ja on Laura Kaapron kehittämä)

12 kpl

1. ja 4. kerros:
400 g maitosuklaata
 
2. kerros, pähkinänougat:
1½ dl kondensoitua maitoa
100 g isoja valkoisia vaahtokarkkeja (12 kpl)
½ dl sileää maapähkinävoita
1½ dl suolapähkinöitä (100 g)
 
3. kerros, kinuski:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
2 rkl voita


Ota esille noin 30 cm pitkä leipävuoka ja vuoraa se parilla kolmella kerroksella tuorekelmua. Kelmu voi roikkua vuoan reunojen yli.

Valmista ensin kinuski. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos on kauniin ruskeaa ja sakeaa. Sekoita joukkoon voi. Jäähdytä ja laita kylmään.

Valmista pähkinänougat. Rouhi suolapähkinöitä veitsellä hieman (osa pähkinöistä voi jäädä kokonaisiksi) ja jätä ne odottamaan.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kondensoitu maito ja vaahtokarkit. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen (muuten kondensoitu maito palaa helposti pohjaan), kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet.

Sekoita joukkoon maapähkinävoi. Ota kattila liedeltä ja lisää suolapähkinät. Sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään.

Paloittele 200 g suklaata muovikulhoon. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen pienin väliajoin. Kaada suklaa leipävuokaan tuorekelmun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin, kunnes suklaa on täysin jähmettynyt.

Lusikoi hieman jäähtynyt, mutta vielä notkea pähkinänougat suklaakerroksen päälle ja tasoita. Laita vuoka jälleen jääkaappiin tai pakastimeen, jotta nougat kovettuu.

Lusikoi nougat-kerroksen päälle kylmä kinuski, tasoita ja laita vuoka jälleen pakastimeen tai jääkaappiin.

Sulata toiset 200 g suklaata ja kaada se tasaiseksi kerrokseksi kinuskin päälle. Laita vuoka taas pakastimeen tai jääkaappiin.

Kun patukkakakku on kovettunut, nosta se kelmun avulla työlaudalle. Leikkaa patukoiksi terävällä, ohutteräisellä veitsellä. Patukat ovat parhaimmillaan, kun ne saavat pehmentyä leikkaamisen jälkeen huoneenlämmössä.

Voin kertoa, että on muuten makeeta! Tässä patukkakakku vielä yhtenä könttänä. Ollaan Isännän kanssa leikattu tuosta sellaisia kohtuu ohkaisia siivuja, koska kerralla tätä ei vaan pysty paljon syömään. Ei edes tälläinen karkkihullu kuin minä!

Että jos sitä kuuluisaa karkkihammasta kolottaa, niin tässä olis helpotusta siihen. Potenssiin kymmenen.

14 kommenttia:

  1. Tämä on niiiin hyvää! :) Työkaveri oli tehnyt, ja sain häneltä palasen. Mutta voi vitsi, itse en kyllä onnistu tätä tekemään. Multa palaa kaikki pohjaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Joo, mulla meinas sen kinuskin kanssa mennä hermot kun sitä sai sekoittaa koko ajan :D mutta hyvää siitä tuli, joskin vähän löysää.

      Poista
  2. Woah! Pakko kokeilla joku päivä. Rakastan maapähkinävoita ja suolapähkinöitä! Kiitos reseptistä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä on todella hyvää, että kannattaa ihmeessä kokeilla :) ja oleppa hyvä!

      Poista
  3. Kiitos vinkistä! Uskaltaisinkohan kokeilla tehdä tätä jo lauantaiksi, kun meillä on Rikin synttärijuhlat... :) Kauanko leipomuksen pitää kerrosten välissä olla kylmässä? Ja saako kondensoitua maitoa ihan normikaupasta? Mitä hittoa se on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaa! :) Ei tämä ole vaikea, ainoa haastava on tuo kinuski, eikä senkään teko ole oikeasti vaikeaa :) Suklaa kovettuu pakkasessa tosi äkkiä, sitten tein tuon nougatin ja iskin sen suklaan päälle, kinuskia valmistaessa nougat oli jo kovettunut. Kaikkein kauemmin kestää kovettua tuo kinuski joka ei mulla kovettunut juuri ollenkaan, mutta mä luulen, että laitoin ehkä vahingossa liikaa voita...

      Juu saa normikaupasta :) mutta ei maitohyllyltä. Se on säilykepurkissa ja ainakin meidän lähiPrismassa se löytyi venäläisten herkkujen hyllyltä. Sitä on myös kinuskin makuista jos haluaa extrakinuskisen tuosta Snikkeristä :)

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kondensoitu_maito

      Ja kuva miltä purkki näyttää:
      http://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2011/04/erikoiset_purkit_1.jpg
      (toki näitä voi olla muunkin näköisessä purkissa, mutta tämän näköisen mä ostin)

      Poista
  4. Voi NAM! Vielä kun jaksaisin itsekin tehdä tuollaista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämän teko vie kauan eikä ole vaikeaa :) Siitä vaan Päivi kokeilemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)