tiistai 26. marraskuuta 2013

Herkkupeffailua.

Muhun on iskenyt joku aivan valtava leipomisvimma! Liekö syy äitiydessä vai ehkä maikkarin Koko Suomi Leipoo-ohjelmassa jota kyttään kuola valuen joka viikko.

Olen ollut tyttäreni syntymästä lähtien HIEMAN ehkä liian salliva itselleni ja karkin plus kaiken muun hyväskän syöminen on lähtenyt ihan helvetilliseen nousukiitoon. Joka päivä on vaan saatava jotain herkkua. Vaa'alle en uskalla mennä, se varmaan vääntyisi muodottomaksi kun astuisin siihen. Mitään suunnatonta turpoamista ei luultavasti ole tapahtunut, koska mahdun ihan normaalisti kaikkiin vaatteisiini? Noh enivei, ennen joulua en todellakaan aio aloittaa minkään valtakunnan elämäntaparemontteja, sillä viimeistään jouluna ne kusahtaisi joka tapauksessa. Jouluun kun kuuluu hieman tuo syöminen. Ja suklaa.

No mutta tälläisen kauhean seli-seli-selittelyn jälkeen kerronkin teille miten leipoa pätkäytin elämäni ensimmäiset kuppikakut!

Jusupliuta, niistähän tuli ihan jopa nättejä! Lähdin varovaisesti liikenteeseen tekemällä pursotukset tuolla tavalla maltillisesti ja kuppikakku eli muffinsi tuolla kuorrutteen alla on mallia matala, ei mallia jenkki.

Sain hyvän syyn tehdä näitä (siis sen lisäksi, että kärsin jatkuvasta herkkunälästä...) kun naapurirapussamme asuva ystävämme tuli kaffelle :) Olen päättänyt, että alan hemmottelemaan aina kaikkia meillä kahvilla käyviä ihmisiä jollain leivonnaisilla! Ja näin sanottuani, ovikellomme alkaa soida varmaan vimmatusti! :D

Vaikka tässä nyt itse kehunkin, niin tulihan näistä ihan tajuttoman hyviä. Muffinsitaikinaan sujautin reilusti muussattua banaania ja isoja tummia appelsiinisuklaakönttejä. Tuon kuorrutteen tein Mascarponesta ja mansikan makuisesta tomusokerista :)

Jos joku kaipaa reseptiä, niin täältä tulee:

Banaani-suklaa-mansikka cupcakes

150 gr voita



2 dl sokeria
4 munaa

2-3 banaania
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ levyä tummaa suklaata


Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Soseuta banaanit.
Sekoita keskenään sekoiteutut vehnäjauho+leivinjauhe voivaahtoon.
Voitele muffinivuokat kevyesti jouksevalla oivariinilla.
Täytä vuokat noin vähän yli puolen välin.
Paista keskitasolla 20 min.
Anna jäähtyä. Taikinasta tulee 24 kuppikakkua :)

Kuorrutus:
250 gr Mascarpone-juustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Pursottele kakkujen päälle ja laita haluttessasi strösseleitä/karkkeja/muita koristeita :)

Syö hyvässä seurassa, hyvän kahvin/teen kera!












11 kommenttia:

  1. Mä olin ennen aivan älyttömän perso leivonnaisille, söin joka ilta jonkun pullan. Tästä tavasta onneksi pääsin kivuttomasti eroon, eikä enää oikeastaan edes tee mieli (paitsi no, juustokakkua joskus). Syön pullaa tms. oikeastaan vaan vanhempien luona kyläillessä, siellä kun on vähän "pakko". Mulla ei kyllä vatsa enää kestä kunnolla mitään leivonnaisia, joten senkin takia on ihan hyvä olla ilman. Kyllä se vaan niin tuntuu olevan, että kun on pidemmän aikaa ilman viljatuotteita, niin vatsa ei niitä enää sit hyväksykään :(

    Irtokarkit on mulla se heikkous, aina ja ikuisesti. Ja se suklaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kans ajatellut, että tarttis lopettaa tää jauhojen syönti taas...maha tykkäisi kyllä enemmän.

      Karkit ja suklaa täälläkin! Ilman ei voi elää!

      Poista
  2. No voi nam! :p En ole tehnytkään aikoihin Cupcakeseja, pitäisi varmaan korjata virhe. :D

    VastaaPoista
  3. Namnam, näyttää hyvälle. Ja mitä muuhun aiheeseen tulee, mie lihoin raskausaikana reilu 40kg (lähtö 60kg), ja kaikki lähti onneksi myös pois. Ihan kiva saada syödä 9kk just sitä mitä tekee mieli, mutta helkutinmoista rääkkiä saaha ne veks....

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)