lauantai 21. syyskuuta 2013

Niin hyvää ettei sanotuksi saa.

Jaan taas teidän kanssanne yhden todella herkullisen piirakkaohjeen. Näin viikonlopun kunniaksi :) Tämä sopii kahvin kanssa tai jopa ihan jälkiruoaksi!

Mummin Mieletön Rapareripiiras
(uunipellillinen)
 
Pohja
3 munaa
3 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 dl kermaa
1 dl voisulaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
iso nippu raparperinvarsia

Kuorrutus
1 1/2 dl sokeria
4 - 5 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
2 1/2 dl maitoa
2 dl kermaa
4 rkl voita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja jäykäksi vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos varovasti taikinaan.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori ja paloittele raparperit ja levitä palat taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. (Voit myös käyttää pakastettua raparperia).

Tee kuorrutus, kun olet ottanut piirakan uunista. Yhdistä kuivat aineet kattilassa. Lisää kylmä maito ja kerma voimakkaasti sekoittaen. Lisää voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu kiisseliksi. Kaada nopeasti hieman jäähtyneen piirakan päälle.

Tämä on niin hyvää, että se suorastaan sulaa suussa!

Ihanaa viikonloppua ihanat! :)

6 kommenttia:

  1. Toi kuorrutus näyttää ihab älyttömän herkulta! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja voin kertoa, että se maistuu myös ihanalta :)

      Poista
  2. Ääääh näiden sun reseptien kanssa! :D Melkein tekee mieli alkaa leipoa, ihan oikeasti!!! Ja kyseessä on kuitenkin ihminen, joka vihaa leipomista yli kaiken, ja joka on viimeksi leiponut n.6-7 v. sitten, kun on ollut ihan "pakko"... ;) :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D hahaa, mä tartutan leivontainspistä!

      Poista
  3. Tää piti kirjoittaa muistiin! Näyttää ja kuulostaa herkulta! :-) Kiitos jakamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) oleppa hyvä! Joo, tää on aikast namia! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)