maanantai 8. heinäkuuta 2013

Hän on vihdoin täällä.

Viime postauksessa kerroin, että seuraavan kerran kun kirjoittelen tänne, kirjoittelen tänne äitinä. Ja näinhän se asia tosiaan on. Tämä postaus sisältää vain ja ainoastaan vauvantuoksuisia kuulumisia :)

Pieni ja kaunis tyttäremme näki päivänvalon keskiviikkona 26.6. klo 18.21. Menimme samana aamuna sairaalaan ja synnytys käynnistettiin kalvojen puhkaisulla klo 09.20. Odottelimme pari tuntia josko omat supistukseni olisivat alkaneet. Näin ne teki, mutta ne eivät olleet tarpeeksi voimakkaita joten klo 11 minulle annettiin oksitosiinia vauhdittamaan suppareita. Klo 11.10 alkoi säännölliset supistukset ja sitä myöten se olikin sitten menoa.

Homma eteni niin vauhdilla, että jo klo 14 sain epiduraalin (joka oli muuten niin maailman helpottavin tunne! Olisin voinut vaikka nukahtaa, niin hyvin se aine poisti kivun!) Sain levätä pari tuntia ja sitten taas mentiin. Supistukset kuitenkin muuttuivat taas kovin ilkeän koviksi ja epiduraalia lisättiin. Se kuitenkin vaikutti ponnitusvaiheeseen niin, että en tuntenut ponnistaessa mitään ja voimat alkoivat loppua :( Laitoin kuitenkin kaiken peliin mitä lähti ja tyttömme syntyi imukupin avustuksella klo 18.21. Hän painoi syntyessään 3740 gr ja oli 51,5 cm pitkä. Synnytykseni kesti kalvojen puhkaisusta vauvan syntymään 9 h 1 min, joka on kuulemma nopea ensisynnytys (believe me, ei se ihan nopealta kyllä itsestä tuntunut....:D) Omaa haastetta hommaan toi vielä se, että synnytyssalissa ei ollut ilmastointia ja siellä oli +30 astetta lämmintä! Kätilö sanoi, että saan extrapisteet siitä, että harva joutuu tuollaisissa lämpötiloissa synnyttymään. Siinä hommassa kun normaalistikin tulee hiki, niin nyt vasta tulikin!

Maailman onnellisin isi.


Ja maailman onnellisin äiti.

Kiehkura

Pääsimme kotiin lauantaina 29.6. eli vietimme sairaalassa kolme yötä. Vaikka tikkiä tuli ja olo oli synnytyksen jäljiltä sellainen kuin maratonin olisi juossut, toipuminen alkoi kuitenkin nopeasti ja kaipuu kotiin oli valtava. Tässä kuvassa meidän kotimatkafashionia :)

Ekana iltana kotona. Koon 50 yöpukukin on hieman liian iso :')Ekalta kärrylenkiltä 30.6. Mulle tuli raskauskiloja koko raskauden aikana yht.9 kg joista 3 kg lähti jo loppuraskaudessa pois. Laitokselle jäi heti 8 kg ja nyt on paino tippunut vielä 4 kg eli painan vähemmän kuin ennen raskautta! Vaikka toisaalta sitä ihanaa raskausmasua on ehkä hieman ikävä, pitää myöntää että on kyllä kiva kun mahtuu taas vanhoihin vaatteisiin :)Meille sanottiin kaikissa ultraäänissä, että "sikiöllä on poikkeuksellisen pitkät jalat". Noh, tässä meidän neiti sirosääri :) Isi on jo nyt huolissaan, että mitäs sitten kun tyttö tulee teini-ikään ja kaiken maailman karvapääkollia alkaa laukata oven takana :D  Neiti muuten pötköttää minun vanhalla peitolla, eli kuvassa on ehta retropeitto suoraan 70-luvulta! 

En koskaan voinut etukäteen kuvitella miten paljon lapsen saaminen muuttaa ihmistä. Se rakkauden määrä joka tulvii sydämeen sillä hetkellä kun se pieni ihminen pullahtaa maailmaan, on aivan järjettömän suuri. Nyt ymmärrän sen, mitä se tarkoittaa kun voisi tehdä pienen ihmisen puolesta mitä vain. Maailmassa ei tosiaan ole sellaista asiaa jota en tekisi tuon pienen tyttömme puolesta. 

Synnytyksen jälkeiset hormoonit ovat pitäneet hienosti huolta siitä, että öiset herätykset eivät tunnu ihan niin kauheilta kuin etukäteen kuvittelin. Ne ovat myös pitäneet huolta siitä, että itken ihan mistä asiasta vaan ja hyvässä lykyssä monta kertaa päivässä. Yleensä itkut liittyy puhtaasti pelkkään liikutukseen kun katselen vauvaamme kun hän nukkuu. Miten pieni ihminen voikin olla niin kaunis!
Tai jos hän on isänsä sylissä, ihastelen vain miten kaunis näky sekin on ♥.

Pieni typykkämme sanelee nyt aika pitkälti meidän elämämme aikataulun, mutta yritän jossain välissä päästä kirjoittelemaan taas vähän kosmejuttujakin teille :) Ajattelin antaa vähän väliaikakuulumisia ja kertoa, että olen maailman onnellisin äiti :)

39 kommenttia:

 1. Oikein lämpimät onnittelut! :)

  VastaaPoista
 2. Lämpimät onnittelut koko perheelle! :) ♥♥♥

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon onnea pikku neidistä!<3 :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mieletön ihana pieni ihminen, onnea teille koko perheelle! <3 Ja se tunne omaa lasta kohtaan, sitä ei pysty selittämään. Se vaan on.

  VastaaPoista
 5. Onnea!! Teistä kyllä huokuu ilo ja onni. Ihanaa kesää teille ja pienokaiselle :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana!!<3 Niin pieni ja suloinen:)

  Paljon onnea teille!!!:)

  VastaaPoista
 7. Lämpimimmät onnittelut vielä tätäkin kautta! <3

  VastaaPoista
 8. Oikein, oikein, oikein paljon onnea! :) <3

  VastaaPoista
 9. Hirmuisesti onnitteluja koko perheelle :) Neidin sääret on kyllä suorastaan pyörryttävän pitkät! ;)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea pikku tyttärestänne! :)

  VastaaPoista
 11. Oiiiih mikä suloisuus hän onkaan! Ja oikea säihkysääri toden totta!! :) Onnea ja halauksia tuhannesti kauniista prinsessasta <3

  VastaaPoista
 12. Lämpimät onnittelut teidän perheelle Nonnu <3 Postauksesta välittyy suuri ilo ja rakkaus :)

  VastaaPoista
 13. Voi ihanaa, onnittelut äitille ja isille hyvästä työstä! Ja tervetuloa maailmaan kaunis tyttö <3

  VastaaPoista
 14. Oikein paljon onnea koko perheelle! ♥

  VastaaPoista
 15. Onnittelut tuoreelle ja ilmeisen onnelliselle perheelle <3

  VastaaPoista
 16. Todella paljon onnea teille uudesta perheenjäsenestä ^_^ !!!

  VastaaPoista
 17. Vielä kerran onnea koko perheelle! <3

  Tuntuu sydämessä asti katsoa kuvia teistä ja teidän hehkuvasta onnesta. :)

  Meillä on isi jo vuosia vitsaillut, että haulikkoa pitää alkaa etsimään, että saa pidettyä niitä kolleja loitolla. :D Varmaan sama teidänkin isin hommana. :P Olenkin kysynyt, että entäs sitten, kun Milla on saman ikäinen, kun mitä minä olin meidän aloittaessa seurustelun (15 v.)? Kestääkö isi muutaman vuoden vanhemman pojan klopin, kun tietää itsekin, että mikä niillä mielessä? Mies vain tokaisi, että siinä tapauksessa jos tyttö äitiinsä tulee, niin hän säälii niitä poikia. :D

  Vauvanhöttöisiä päiviä teille ja kliseisen typerästi toivottelen, että nauttikaa! Meillä on tuo vastasyntyneen vauvan ajat ohi, kun jo on 4-vuotias ja 0,5-vuotias. :)

  VastaaPoista
 18. Oi, ihanaa! Oikein paljon onnea teille!

  VastaaPoista
 19. Paljon paljon onnea teidän pienelle perheelle! :3

  VastaaPoista
 20. Oi että, onnea teille! =) Pikkuisella ja mulla on synttärit sitten peräkkäisinä päivinä, tosin mä olin aikoinaan vähällä syntyä 26. päivä kun putkahdin maailmaan klo 23.55 =D

  VastaaPoista
 21. Oikein paljon onnea koko pesueelle!

  VastaaPoista
 22. Voi onnea ihan suunnattoman paljon kauniista pienestä ihmeestä <3 <3

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea, kaunis tytär teillä :)

  VastaaPoista
 24. Äärettömän paljon onnea koko perheelle ja tervetuloa maailmaan pieni söpöläinen <3.

  VastaaPoista
 25. Miten kaunis pikku prinsessa! :) Onko maailmassa mitään niin täydellistä kuin tuollainen ihana pieni prinsessa! :)Sydämmelliset onnittelut äitille ja isille! <3

  VastaaPoista
 26. Onnea koko perheelle! Ihana kiehkura! :D

  VastaaPoista
 27. Hurjan paljon onnea tuoreelle perheelle !! <3

  VastaaPoista
 28. Onnea vielä täälläkin <3<3

  VastaaPoista
 29. Onnea ihanalle pikku perheelle!!!!

  VastaaPoista
 30. Oi mitä uutisia :) _Todella_ pitkästä aikaa kävin kurkkaamassa blogia ja tällainen yllätys täältä löytyi :) Paljon onnea koko perheelle toivottelee vanha LJ-blogikamu Jenni, itsekin odottavana 34+4 :)

  VastaaPoista
 31. Onnea tuhannesti.Ihana pitkäkoipi tuli teille perheeseen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)