torstai 4. huhtikuuta 2013

Moikka Monoi!

Aika monella on varmasti jonkinlainen muisto YR:n kulttimaineessa olevasta Monoi-öljystä? YR on jalostanut monta eri tuotetta kyseisestä ainesosasta ja olenpa minäkin joskus teinipimuna niitä käyttänyt siihen malliin, että pelkkä Monoin tuoksuttelukin saa aikaan pahat fläsärit 90-luvun kesärientoihin.

Nyt Monoi palasi elämääni toiselta merkiltä ja hieman toisenlaisessa muodossa:

Luonnonkosmemerkki Born to Biolta on tullut hiustenhoitosarja johon kuuluu mm. tämä kuvassa näkyvä Monoi-hoitoaine. Mukana on myös sheavoita ja tuote lupaa selvittää takkuja ja korjata rakennevaurioita.

Kun nuuhkuttelin ensi kertaa tätä, Monoi ei suorastaan pompannut esiin vaan sain syvähengitellä avonaista tuubia jonkin aikaakin ennenkuin tuttu tuoksu puski jostain kaukaa läpi. Luonnonkosmetiikassa olevat tuoksut ovat yleensä aika mietoja ja tässä Monoi ei todellakaan ole samaa luokkaa kuin YR:n vastaavissa tuotteissa.

Kaiken rehellisyyden nimissä, en ole vielä ikinä tähän mennessä törmännyt tarpeeksi hoitavaan luonnonkosmehoitsikkaan. Joten epäilykseni tämän suhteen olivat korkeat. Hiukseni ovat luonnostaan hyvin karkeat ja ne oikeasti vaativat aika lailla silikoneja ja muita silottavia tekijöitä avukseen etten näyttäisi hiustenpesun jälkeen tältä:


Hoitoaine on aika juoksevaa, odotin sen olevan huomattavasti paksumpaa. Hoitoaine "hävisi" hiuksiini samantien kun olin sen sinne saanut ja hieman jännityksellä odotin, että kuinkahan tässä käy...meneekö oma viisipiikkinenkään hiuksista enää läpi?

Huuhteluvaiheessa huomasin, että hiukset olivat sileämmän tuntuiset, joskin hieman narskuvat. Harja meni kuitenkin ihan kivasti hiusten läpi joten hoitotehoa tuotteesta löytyi kuin löytyikin!

Se mikä minut yllätti föönauksen jälkeen oli, että hiusteni latvat olivat kyllä sileät, mutta myös melko öljyiset? Hoitoaine jätti aika kalvomaisen pinnan hiukseen ja föönatessa jo huomasin, että mitäs mitäs...miksi latvat menevät oudosti klimppiin? Voi olla, että vika on siinä, että saatoin truutata ainetta ehkä hieman liikaa jolloin hoitoteho muuttui ylihoitavaksi ja lopputulos on rasvainen?

Loppuyhteenvetona voisin sanoa, että tämä on toimiva tuote mikäli hiukset eivät ole ihan superhuonossa kunnossa ja käyttäjä älyää annostella tuotetta sopivasti (eikä liikaa niinkuin minä). Kaikkein rasvaisemmalle hiuslaadulle en tätä suosita, koska tällä saa helposti öljyisen lopputuloksen jo tälläisessä korpputukassakin.

Tuotteen suositushinta on 13,80 € ja sitä voi tilata mm. täältä.   

HUOMIO! Sain maahantuojalta tiedon, että Lavera sekä Born to Bio-tuotteet tulevat myyntiin Prismoihin sekä hyvin varustettuihin S-marketteihin 9.4.2013 alkaen! Eli luonnonkosmea alkaa saada ihan ruokakaupastakin! Jee! :) Valikoima on hieman rajatumpi eli koko repertuaaria ei Laveran puolelta löydy, mutta esim. Basis Sensitiv-sarjasta löytyy usea ihonhoitotuote sekä lisäksi hammastahnaa ja deodoranttia. Born to Biolta löytyy suihkugeelejä, hiustenhoitotuotteita ja dödöjä.


Tuote saatu blogiyhteistyö kautta.

7 kommenttia:

 1. Hei vähän kiva tieto että saadaan nuo ruokakauppoihinkin! Madaltaa kynnystä kokeilulle ainakin tälläsellä luonnonkosmetiikkaan vasta tutustuvalla kuin mulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hyvä uutinen tosiaan! :) Itsekin iloitsen tästä, on nuo rakastamani Laverat hyvin saatavilla :)

   Poista
 2. Äääää tuo kani! :D

  Kivaa että näitä tulee ruokakauppoihinkin! Taas yksi syy lisää jumittaa maito-ostosten lomassa kosmetiikkahyllyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D tuolta mun pehko näyttää jos en föönaa sitä! :D

   No sanos muuta! :)

   Poista
 3. Ehkäpä paras luomuhoitsikka jota olen kokeillut:
  http://www.cosmerya.fi/product/302/mango-milk-hair-treatment-tehohoito-125ml
  Ja jos mangon tuoksu on mieleen niin tuota ainetta tekisi mieli maistaa.
  Myös ihan tavallinen hoitsikka on hyvä. Ja shampoo kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin ehkä Cosmeryalta tilata tuota :)

   Poista
 4. Jestas että repesin tuohon kanikuvaan! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)