torstai 28. maaliskuuta 2013

Niin hyvää, että melkein vois itkeä.

Otsikko viittaa kuuluisaan blogipastan ohjeeseen jossa reseptin luojan vaimo oli hihkaissut noin ensi kerran maistaessaan kyseistä pastaa.

Itse en ollut moisesta kulttipastasta koskaan kuullutkaan, ennen kuin luin MeNaisista artikkelin jossa kerrottiin miten rentoja ja cooleja myös lestadiolaisnaiset osaavat olla, vaikka eivät meikkaa eivätkä tanssi. Moni heistä kirjoittaa sisustusblogia ja heillä on tapana kokoontua jonkun kotona ja tehdä käsitöitä/askarrella ja syödä tuota kuuluisaa blogipastaa.

Koska arkiruokaa on joskus (tai itseasiassa melko useinkin) aika vaikea keksiä, päätin katsastaa Googlesta mikä tää pastajuttu nyt oikein on? Itsehän en enää tosiaan karppaile, mutta jos syön pastaa, syön kuitenkin täysjyväversiota mielummin kuin ihan tavallista.

Minulle selvisi, että blogipasta on avocadopastaa ja se on kuulemma niin hyvää, että pitää melkein itkut tirauttaa sitä syödessä. Pakkohan tuollaista on siis kokeilla. Tein alkuperäisestä ohjeesta oman versioni jonka jaan nyt teidän kanssanne:

2 marinoitua valkosipulinkynttä (käytin tähän Figaron suolaliemessä olevia v.sipulinkynsiä)
2 limettiä
3 kypsää avokadoa 

suolaa 
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa 
raastettua Salaneuvosjuustoa
raastettua Punaleima Emmentalia
300 gr täysjyväspagettia

Raastoin ensiksi juustot, sen jälkeen lisäsin oliiviöljyn, suolan, mustapippurin, pieniksi hakatut valkosipulikynnet ja limetin mehut.

Sitten halkaisin avocadot, koversin niistä kuoret irti ja pilkoin ne pienehköiksi paloiksi ja lisäsin juusto-öljy-limetti-mausteseokseen. Mukaan laitetaan myös pieneksi silputut basilika ja persilja (jota laitoin myös vaikka inhoan oikeasti sen makua, yök.)

Tässä vaiheessa pasta näytti tältä. Eniten tässä vaiheessa vois itkettää ehkä tuon ruoan epäesteettisyys. Näyttää ihan Muppetin oksennukselta.

Laitoin avocadomössön muhiutumaan jääkaappiin ja keittelin sillä välin spagetit. Spagettien keitinveteen reseptin luoja käskee lisätä suolaa todella reilusti, jopa siihen malliin, että keitinvesi alkaa maistua merivedeltä. Spagetit pitää olla kiehuttuaan al dente ja kun ne lisätään avocadomössön joukkoon, mukaan lorautetaan vielä desin verran suolaista keitinvettä.

Tadaa. Onnistuin tekemään blogipastaa! Tämän on tarkoitus olla ruoka ihan tälläisenään, mutta itse tarjoilin tätä lisukkeena kanan kanssa ja pitää sanoa, että hyvää oli! Todennäköisesti tämä jää ohjelmistoon pidemmäksi aikaa, vaikka en ihan itkenytkään tätä syödessäni ;)

Mukavaa viikonloppua ja pääsiäistä! :)





6 kommenttia:

  1. Vähän lensi nenästä räkää näppikselle kun turskahdin tuossa muppetin oksennus kohdassa :D :D
    Ihanata pääsiäistä sinne! <3

    VastaaPoista
  2. Mä tein sitä kulttipastaa eli avokadopastaa sillä alkuperäisellä reseptillä. Oli se hyvää, mutta ei se itkettänyt minuakaan ;) Toisin sanoen parempaakin ruokaa olen saanut.

    VastaaPoista
  3. Oishan se hienoo syödä jotain niin hyvää että poru pääsis..muta ei se tuo sapuska ainakaan ole.Mulla on avocadon kanssa hieman huonot välit.

    VastaaPoista
  4. Täytynee ehkä kokeilla kun saadaan keittiö kasattua :D. Yleensä eniten ällöltä näyttävät maistuvat parhaimmilta!

    VastaaPoista
  5. Minä tykkään alkuperäisversiosta todella, todella paljon. :) Suosittelen kokeilemaan ihan sellaisenaan. Avokado, lime, chili, valkosipuli ja parmesan sopii vaan niin älyttömän hyvin yhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten voisinkin kokeilla, mutta olen allerginen chilille :( Parmesanista ei löytynyt Valion versiota ja raskaana ollessa ei oikein uskalla syödä mtn ulkomaalaisia juustoja :/ siks tein tämän oman version ruoasta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)