tiistai 19. helmikuuta 2013

600.postauksen kunniaksi jotain hyvin ihanaa.

Blogini täytti viime viikolla 3 vuotta ja tänään ulos putkahtaa 600.postaus. Sen kunniaksi haluan jakaa Teidän kanssanne jotain hyvin erityistä. Nimittäin 1.7.2013 pitäisi tähän maailmaan putkahtaa jotain meille nyt jo äärimmäisen rakasta:


Melkein neljä vuotta se otti, mutta lopulta onnistuimme saamaan aikaan pienen ihmeen. Päätimme Isännän kanssa viime kesän lopulla, että emme enää aktiivisesti yritä. Toisin sanoen päästimme toivosta irti.

Muutamaa kuukautta myöhemmin raskaustesti näytti vahvasti kahta viivaa.

Hän sai alkunsa täysin luomusti, täysin yllättäen. Kun pitelin ensimmäistä raskaustestiä (tein niitä varmuuden vuoksi kolme...) kädessäni, en voinut uskoa, että tämä oli vihdoin totta!  Kyllä siinä semmoista huutoitkunaurua tuli vedettyä! Ei sitä ehkä tule koskaan ajatelleeksi, että elämänsä suurimmat uutiset saa juurikin vessassa ollessaan? :D

Sitten alkoi piinaavan pitkät ajat odotella ensimmäistä ultraa, että saataisiin varmuus siitä, että kaikki on lähtenyt hyvin alkuun. Joulukuun puolivälissä kuulimme ensimmäisen kerran Isännän kanssa nuo maagisen ihanat sydänäänet :') Ja näimme kun pieni salamatkustajamme heilutti kovin pikkuruisia käsiään ja jalkojaan.

Alussa mulla tuotti vähän mielipahaa aivan asiaton neuvolatäti jonka luojan kiitos sain vaihdettua kun tein valituksen. Ekalla neuvolakerralla sain häneltä läksytystä iästäni, että olen aivan liian vanha äidiksi ja olemmeko miettineet tämän asian nyt loppuun asti, koska on suorastaan edesvastuutonta hankkia enää näin iäkkäänä lapsia. Asiaa ei auttanut edes se, että kerroin meidän kärsineen lapsettomuudesta, että valitettavasti tämä vauvan alulle saaminen on nyt ottanut vähän enemmän aikaa. Tähän hän vaan totesi hyvin kylmästi, että me saamme korkean ikäni vuoksi kehitysvammaisen lapsen ja että minulle pitää tehdä lapsivesipunktio (toimenpide jossa lapsivedestä otetaan neulalla näyte ja näytteestä tutkitaan onko lapsella mahdollisesti kromosomihäiriö. Tämä toimenpide sisältää keskenmenoriskin). Sanoin ettemme halua moiseen tutkimukseen ja kun otin asioista neuvolakäynnin jälkeen selvää, kävi ilmi että kyseinen tutkimus on tarkoitettu huomattavasti minua iäkkäämmille synnyttäjille. Ultraäänitutkimuksen yhteydessä minulta otettiin verikokeet (jotka kuuluvat kaikille yli 35-vuotiaille) ja niiden perusteella mikään ei viittaa siihen, että vauvallamme olisi kehitysvamma. Minut ultrannut kätilö oli aivan kauhuissaan, että minulle on ylipäätään ehdotettu kyseisestä lapsivesitutkimusta, koska mitään tarvetta sellaiseen ei ole, varsinkin kun verikokeeni tulos oli mitä parhain.

Neuvolantäti puhui paljon muutakin kaikkea hullua, esim. ettei lapsen isä saa tulla mukaan synnytykseen, koska jos isällä tulee huono olo (alkaa siis pyörryttää tms.), kellään ei ole aikaa alkaa elvyttämään isää siellä. Kysyinkin, että eikai pyörtynyttä ihmistä muutenkaan kai elvytetä, yleensähän elävälle ihmiselle ei sellaista toimenpidettä tarvitse tehdä? Ja eikös me sairaalassa olla, luulisi siellä nyt jonkun ehtivän sen verran paikalle jos isä pyörtyä kopsahtaa. Eikä varmaan olisi eka iskä kelle niin käy? Joo, mutta nämä mun argumentit eivät auttaneet vaan tämä neuvolatäti sanoi, että minun pitää ottaa oma äiti mukaan ja lapsen isä voi odotella käytävällä ja tulla sitten huoneeseen kun lapsi on syntynyt. Mä kun ihan luulin, että me eletään vuotta 2013 eikä 60-lukua, mutta ilmeisesti olinkin väärässä! En ymmärrä alkuunkaan miksi tälläistä edes piti ottaa puheeksi ensimmäisellä neuvolakäynnillä? Ja mitä se ylipäätään kuuluu neuvolatädille kuka tulee synnytykseen mukaan?
Neuvolakäynnin päätteeksi tätsky sanoi minulle, että neuvolakäynnit ovat sitten vapaaehtoisia. Olin hetken aikaa ihan öönä, että jaa niinku MITÄ? Sanoin, että kyllä mä nyt kuitenkin ajattelin täällä ihan käydä, että onhan se nyt lapsen ja minun omakin etu, että tälläinen neuvolasysteemi on olemassa! Kun mainitsin tästä valitusta tehdessäni hänen esimiehelleen, hänen esimiehensä järkyttyi. Hän sanoi minulle, että mikäli äiti jättää käymättä neuvolassa, siitä lähtee ilmoitus lastensuojeluun ja toisekseen äiti menettää oikeuden äitiyspäivärahaan. Että ihan tälläisiä pikkujuttuja unohtui tältä tädiltä sitten mainita mulle kun alkoi kertoilemaan neuvolakäyntien vapaaehtoisuudesta.

Onneksi sitten sain vaihdettua tämän asiattoman tädin toiseen ja nyt mulla on aivan ihana neuvolantäti :) Reklamoiminen siis kannattaa näissäkin asioissa!

Viime viikolla olimme jo toisessa ultrassa ja pikku tirriäisemme on kehittynyt aivan loistavasti :) Saimme myös samalla tietää kumpi hän on. Tietenkään mikään ei ole sataprosenttista, mutta kätilö sanoi, että hyvin selkeästi näyttää siltä, että vaaville voi alkaa ostamaan vaaleanpunaisia vaatteita :) Eli perheessämme tulee vallitsemaan akkavalta.

Ensimmäinen ultrakuva 12.12.2012

Kyllä tämä on niin iso asia, ettei tätä oikein käsitäkkään! Olemme olleet onnesta sekaisin Isännän kanssa nämä kuukaudet ja välillä on ollut hyvin lähellä etten ole paljastanut tätä asiaa täällä blogissa ennen aikoja. Esim. olen monessa postauksessa meinannut kirjoittaa, että "nyt kun olen raskaana...." Ihoni on tässä raskausaikana voinut kohtuullisen hyvin, mutta nyttemmin on alkanut tulla pientä hormooninäppylää, joten siksi meikkikuvissa ihoni on hieman epätasaisen näköinen, jos joku nyt on tälläiseen sattunut kiinnittämään huomiota.. Mutta nämä ovat täysin yhdentekeviä asioita, elämäni suurin prioriteetti näkyy näissä edellä olevissa kuvissa


Kuiskasimme haikaralle,
poutapilven enkelille.
Pikkuruinen suuri ihme,
josko tulla voisi meille.

Silitti hiljaa enkelin siipi,
kauneinta kaikista käytti.
Onnen ovesta sisään hiipi,
todeksi toiveet täytti.


Vauvamme täti oli ostanut tälläisen ihanuuden. Koska vauvan mama on innokas valokuvaaja, pitäähän vauvalla olla oma kamerapaita

106 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon teille! ♥ Aivan ihanaa, että nyt tulit raskaaksi vaikka olittekin jo luovuttaneet, elämän pieniä ihmeitä :)

  VastaaPoista
 2. Voi Nonnu! Ihanaa!!! En saa sanoja suustani. Mulla tuli oikeesti tippa silmään ja iho nousi ihan kananlihalle kun tätä luin. Voi, oon niin onnellinen teidän puolesta <3 <3 Onnea ihan hirmuisesti ja maailman isoin halin rutistus <3 <3
  Ps. Ihan jär-kyt-tä-vä tuo eka neuvolan täti, kuin jostain elokuvasta :/ Onneks nyt on kaikki hyvin! Susta tulee maailman paras äippä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentistasi! :') ♥

   Poista
 3. Ihanaa. Onnittelut koko perheelle <3

  VastaaPoista
 4. Niih... Taitaa peruskoulun opettajilla ja terveydenhuollon ammattilaisilla olla jotain yhteistä... Ovat joko niitä superinspiroivia joiden takia edelleen jaksaa uskoa ihmisyyteen tai sitten niitä monstereita joita pitäisi kieltää työskentelemästä muiden ihmisten lähellä. Mua kiinnostaisi ihan hirveästi tietää mitä neuvolantäti olisi sanonut jos kyseessä olisi ollut sinkkuäiti joka on keinohedelmöittänyt itsensä tai vaikkapa naispari joka yhdessä saa lapsen! Olisi varmaan jauhot menneet ihan väärään kurkkuun!

  Työkaverini sai esikoisensa ja ainokaisensa 40-vuotiaana eikä ollut mitään muuta ongelmaa paitsi hieman kohonnut verenpaine. Eihän nykyään yli 35-vuotiaat äidit edes ole harvinaisia!

  Joka tapauksessa, hurjasti onnea ja mukavaa odotusta sinulle! Kyllä haikara nyt palkitsi pitkän ja hartaan odotuksen! ♥ Ja hienoa että sait mukavamman neuvolatyypin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa olla! Oma yläasteaikainen terkkari käski hengittämään höyryä, vaikka vaiva oli mikä tahansa :D

   Kiitos muru! :) ♥

   Poista
 5. Paljon onnea! On ihana kuulla, että kauan odotettu ja varmasti rakastettu lapsi on tulossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos, juu häntä on hartaasti odotettu ja aivan varmasti hän tulee saamaan niin paljon rakkautta, ettei ole tosikaan :) ♥

   Poista
 6. Oikein paljon onnea :)

  Oli kyllä todella ikävän oloinen neuvolatäti, et kyllä mielestäni ole mitenkään iäkäs ja pitäis ymmärtää ettei kaikki tule raskaaksi vaikka kuinka yrittäisi. Neuvolassa muutenkin piätisi olla kannustava, mutta joskus kohdalle osuu sellaisia ihmisiä joilla on todella ikävä asenne. Onneksi saitte vaihdettua toiseen neuvolatätiin ja tollaisissa asioissa varsinkin se reklamoiminen on tärkeää.

  Mun yks nettituttu sai toisen lapsensa joskus pari vuotta sitten ja oli silloin iältään noin kolmekymmentä. No hälle ilmeisesti neuvolassa ym.. oltiin sanottu, että etköhän sä ole jo tehnyt jo tarpeeksi lapsia. Oli siis saanut tätä ennen yhden lapsen joskus nuorempana eikä tosiaan ollut hirveän vanha toistakaan odottaessa.

  Mä oon ainoa lapsi ja olisin lapsena halunnut sisaruksia ja olin luokallakin ainoa jolla ei ollut sisaruksia. Osalla oli todella montakin sisarusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! :) ♥

   Joo, en omasta mielestänikään ole mitenkään poikkeuksellisen iäkäs, mutta neuvolantäti oli toista mieltä :/ No mutta, sain tuossa äskettäin kuulla, että en todellakaan ole ainut kenelle se on näitä hulluuksia puhunut, joten ehkä hänellä on jotain omia ongelmia joita pitää purkaa tuleviin äiteihin?

   Poista
 7. Onnea vielä tätäkin kautta <3

  Voi Luoja, miten tyhmiä jotkut ihmiset osaavat olla! Tämä suututtaa minua erityisen paljon, koska omalle äidillenikin sanottiin aikanaan, kun minua odotti, että on edesvastuutonta synnyttää vammainen lapsi Ruotsin yhteiskunnan vastuulle. Ihan terve minusta tuli, vaikka äiti oli 40-vuotias kun minut synnytti.

  Siinä tuo ärsyttävä täti oli oikeassa, että neuvolakäynnit ovat vapaaehtoisia kyllä, KELA ilmeisesti vaatii jonkun tietyn käynnin päivärahan takia. Mutta muutoin äidin itse päätettävissä, käykö vai ei.
  Mutta kuitenkin loistavaa, että reklamoit tästä tätsykästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥

   Niinpä! :/ Aika hurjia juttuja se täti mulle lateli, en tässä edes kertonut puoliakaan niistä hulluuksista, näitä olisi vielä lisääkin. En ymmärrä alkuunkaan miksi ihmistä pitää alkaa syyllistämään raskaudesta? Pitäisi ottaa huomioon, että suurin osa raskauksista on kuitenkin ihan harkittuja.

   Kun tein reklamaatiota tuosta tätskystä, hänen esimiehensä ei ollut ihan samaa mieltä vapaaehtoisuudesta. Siitä tosiaan menee lastensuojeluun ilmoitus jos tuleva äiti ei käy neuvolassa ja äitiyspäiväraha jää haaveeksi. Mikäli nämä asiat ovat yhdentekeviä, niin sitten toki, se on varmasti vapaaehtoista. Mutta seurauksia siitä on. Enkä kyllä ymmärrä miksi joku jättäisi käymättä neuvolassa? Siellä kuitenkin varmistetaan, että vauvan sydän lyö ja muutenkin tarkkaillaan äidin terveydentilaa. Aika outoa on jos tuollaiset asiat ei kiinnosta tulevaa äitiä, joten siksi on aika turhaa edes puhua mistään vapaaehtoisuudesta :(

   Poista
 8. Voi Nonnu!!! Vaikka olenkin tiennyt tästä teidän ilouutisesta jo tovin, niin silti vaan tätä lukiessa onnenkyyneleet kohosivat silmiini ja iho meni kananlihalle. Olen niin onnellinen teidän puolesta, että en vaan voi sitä sanoihin pukea. <3

  Tuosta neuvolatädistä... Olen itsekin aivan järkyttynyt! :O Kerronpa pari juttua omasta elämästäni. Minä kävin Millaa varttuessa istukkabiopsissa, sillä silloin olivat sairaalalla sitä mieltä, että verikokeen ja ultrassa havaitun niskaturvotuksen yhteistulos antoi epäillä mahdollista kromosomihäiriötä. Itkin aivan järkyttävästi kun kuulin siitä. Olin 25-vuotias ja ensimmäinen lapsi. Minulle suositeltiin istukkabiopsia, vaikka olin ensin meinannut odottaa vielä hetken, että lapsivesitutkimus voitaisiin tehdä, sillä siinä oli pienempi keskenmenoriski. No nuori ja kokematon (tuleva)äiti saatiin ylipuhuttua. Istukkbiopsi otettiin Helsingissä Naistenklinikalla. Näytteen otto oli jotain ihan hirveää ja minä pyörryinkin odotushuoneessa näytteenoton jälkeen. Loppujen lopuksi ONNEKSI kromosomihäiriöitä ei ollut ja nythän minulla on terve (parin viikon päästä) 4-vuotias tyttö. :) Jälkeenpäin on kovasti ihmetelty, että MIKSI minut sinne kokeeseen edes laitettiin? Riskiluku oli niin pieni, että ei sitä olisi ollut tarvetta teettää.

  Toisen raskauden aikana mietin parikin kertaa, että haluanko seulaan, mutta päätin sitten loppujen lopuksi mennä. Tällä kertaa saadut riskiluvut eivät tuottaneet jatkotoimenpiteitä ja terve poikahan sieltä tuli. :)

  Neuvolantädin vaihdoin juuri. Minulla on aina ollut ihania raskausajan neuvolatätejä, mutta Millan neuvolatäti lapsineukkulassa on kamala! Nyt kun sain Veetin, niin päätin, että nyt meni tätsy vaihtoon! Enkä ole ainut, joka on vaihtanut häneltä pois. ;) Sisäpiiri tietoa asiasta. ;) Nyt meidän lapsilla on aivan ihana neuvolatäti, jolta minä uskallan ja viitsin kysyä neuvoja jos tarvitsen, sillä edelliseltä en olisi viitsinyt. Ihmettelen, että mitä se nainen on edes lapsineuvolantätinä, kun ei tunnu edes pitävän lapsista ja haukkuu (sisäpiiritietoa) kaikki vanhemmat aina heidän pois lähdettyä ovesta?

  Onneksi vaihdoit neuvolatädin! Se kannatti ehdottomasti! ;)

  Niin ja sitä piti vielä sanoa, että ette ole tänä päivänä "vanhoja vanhempia". Minäkään en ole ihan teininä lapsia tehnyt, mutta silti Millan päiväkodin vanhempainillassa tunsin itseni aika nuoreksi. Nykyää lapsia tehdään myöhemmin, kuin ennen ja ei todellakaan ole mitenkään tavatonta ja teidän pitäisi jotenkin "miettiä", että mitä teette. Hitsi, että raivostuttaa sinun ensimmäisen neuvolatädin puheet. Nyt yritän unohtaa sen tapauksen! :D

  Haleja ja pusuja teille tuleville vanhemmille ja erityisesti masuasukille! <3 Saisinko olla hänen "virtuaalikumminsa"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on niin asiatonta pelotella tulevia vanhempia lapsen vammaisuudella. Nuo seulonnoissakin tulevat suhdeluvut sisältävät ison virhemarginaalin, tiedän tapauksen jossa vanhemmat saivat suhdeluvuksi 1:8 ja silti lapsi oli aivan terve :( Meillä luvuiksi tuli 1:8000 ja 1:100 000 ja ultrassa sanottiin, että ei missään nimessä ole tälläisillä luvuilla tarvetta mihinkään punktioihin. Kätilö oli aivan kauhuissaan, että miksi tälläistä edes ehdotetaan pelkän iän perusteella, koska kyseessä on kuitenkin kallis tutkimus eikä niitä ihan huvikseen tehdä :/ Lisäksi, että se sisältää keskenmenoriskin jota ei kukaan varmastikaan halua ottaa ehdoin tahdoin, varsinkaan pariskunta ketkä ovat kärsineet lapsettomuudesta.

   Mutta juu, onneksi sain vaihtaa tuon hieman erikoisen tädin. Kerron tässä vielä yhden hulluuden mitä se mulle höpisi. Hän kyseli tottakai kaikki tupakanpoltot, alkoholinkäytöt ja huumeet ja kerroin, että lopetin tupakoinnin siihen paikkaan kun testi näytti plussaa. Alkoholia en tietenkään ole käyttänyt raskausaikana ja huumeita en ole koskaan edes kokeillut koko elämässäni. Hän halusi kuitenkin tarkentaa alkoholista yhden asian ja kysyi olenko koko elämäni aikana, edes kerran, ns. juonut itseltäni muistin? Eli on ns. filmi katkennut? Mä vähän naurahdin ja sanoin, että ihan taatusti on joskus nuoruudessa tälleen käynyt, että kellepä ei :D Olisitpa nähnyt tädin ilmeen! Hän torui minua välittömästi ja sanoi, että tämä on vakava asia. Ja että hänen tulee kansanterveyslaitoksen ohjeiden mukaisesti ohjata minut ALKOHOLISTIÄITIEN ryhmään, koska minulla on tälläinen alkoholikäyttäytyminen taustalla!
   Mä en saanut hetkeen sanaa suustani! Ja kun lopulta sain, sanoin aika topakasti, että minä en ole alkoholisti, enkä ole koskaan ollutkaan! Mä olin aivan järkyttynyt tästä! :O Jälkeenpäin kuulin, että se oli ainakin yhdelle toisellekin tulevalle äidille sanonut tämän saman :/ Aivan pimeetä touhua.

   Kiitos Minna ♥ :) Ja ilman muuta saat olla meidän lapsukaisen virtuaalikummi, se olisi aivan ihana juttu ♥ :)

   Poista
  2. *totaali repeäminen nauruun* Siellä ryhmässä on varmasti järjetön ruuhka! :D Jos tuon perusteella sinne "kuuluu" ohjata, niin silloin siellä on n. 90 % kaikista äideistä. En tunne ketään, kuka ei olisi joskus nuorena juonut alkoholia niin, että muisti olisi mennyt ja aikuisiälläkin vahingossa sellaista sattuu. Toki on niitä, jotka vielä aikuisenakin juovat aina ja usein muistin pois, mutta he ovat sitten eri juttu. Se se kenestäkään alkoholistia tee. Toisinaan se pullo viiniä 6 tunnin aikana vie muistin. Minulle on käynyt niin. Alkoholiin tottumattomille voi käydä erittäin herkästikin. Joten ovatko he sitten alkoholisteja ja huonoja vanhempia? Voi taivas! :D Tuo kuulostaa jotenkin niin saman tyyliseltä, kuin se meidän aikaisempi lapsineukkulan täti. Hän ohjasi eräänkin lapsen terapiaan. Naapurimme esikoinen ei osannut kinkata 4-vuotis tarkastuksessa, koska äiti ei ollut tajunnut koskaan pyytää tekemään niin. Neuvolatätimme oli ohjaamassa lasta terapiaan. Noh, naapurimme päätti kotona, että laitetaan tyttö kinkkaamaan ja kotona 15 minsan harjoittelun jälkeen tyttö osasi. Älytöntä toimintaa. Millaa hän ei ollut ohjaamassa terapiaan, koska Milla menee kaikessa etuajassa, mutta koska Milla osaa ikäisekseen enemmän, kuin kirjojen ja opuksien mukaan pitäisi, niin siitäkin meitä katsottiin vinoon ja tuli olo, että olen toooodella huono äiti.

   Muuten... huomasitko itsessäsi ollenkaan sellaista, että koit huonoa omaatuntuoa, kun koit niin huonoa "palvelua"? Tuntuiko, että vika on sinussa? Tuliko sinulle varmuus, että vika ei ole sinussa, vaan siinä toisessa, vasta kun puhuit tapahtuneesta jonkun toisen kanssa? Minä huomasin tälläistä, vaikka en koskaan kokenutkaan mitenkään konkreettista pahaa lapsineuvolan tädin suhteen. Aluksi mietin, että vika on varmaan minussa, kun en pidä hänestä ollenkaan, mutta juteltuani asiasta muille, niin kuulin yhtä sun toista muuta asiaa hänestä. Sen jälkeen sain varmuuden, että vika ei ole minussa. Neuvolan henkilökunnalla on suuri auktoriteetti ja luotto heidän osaamiseensa. Kun sattuu "mätiä omenia", niin ei heti osaa epäillä heidän ammattitaitoaan, vaan sitä herkästi epäilee itseään. :(

   Aikaisempi neuvolantäti oli vanhempi nainen ja tuijotti vain opuksiaan ja kirjojaan. Nyt meillä on taas vanhempi nainen, mutta aivan mahtava persoona. <3 Ottaa ihanasti lapset huomioon ja puhuu minulle, kuin ihmiselle. Ottaa isän myös huomioon ja on rennon rempseä, eikä "paskan tärkeilevä" tilastojen ja käyrien tuijottelija.

   Oi, ihanaa kiitos! <3 Tahdon kyllä joskus sitten tulevaisuudessa tavata tämän virtuaalikummityttöni ihan IRL. ;) Tietysti myös sinut ja isinkin. :)

   Poista
  3. Sanos muuta! :D En tiedä onko täällä Raisiossa jotenkin "pulaa" aa-kerholaisista kun sinne pitää alkaa odottavia äitejä lykkäämään :D Joo, ei ole mitenkään kummallista jos esim. pitkän tauon jälkeen ottaa vaikka pullon vinkkua ja seuraavana aamuna ei ihan kaikkea muistakaan. Mulle on käynyt näin aikuisiällä monesti. Juon niin harvoin, että sitten kun ollaan lähdetty likkojen kanssa esim. laivalle, mulla nousee päähän jo vähäinenkin määrä ja olen ihan dingdong :D Joo, mutta alkkishan se tuommoinen on. Kylläkyllä :D

   Itseasiassa kyllä mulle ensin tuli sellainen olo, että mä olen nyt tosi huono ihminen, vanha ja edesvastuuton äiti joka tahallaan tekee vammaisen lapsen tänne :( Puhuin heti asiasta ystävilleni ja läheisilleni (kaikilla on lapsia) ja kaikki oli samantien, että nyt se täti vaihtoon! Että ei tuo ole oikein! Ja nyttemmin olen saanut kuulla, että tää kyseinen ihminen on puhunut näitä samoja hulluuksia muillekin, eli vika ei tosiaan ollut minussa.
   Eräs kaverini kävi tällä samalla tädillä odotusaikanaan ja hän kertoi mulle, että kaikki mitä hän oli siltä kysynyt, täti oli avannut Googlen ja kattonut netistä....Ööh, ei ihan kauhean luotettavan oloista touhua? Tuonhan voisi tehdä ihan itsekin eikä mennä neuvolaan saadakseen vastauksen Googlesta!

   Se muija oli ihan pihalla muutenkin. Se kysyi, että olenko käyttänyt joskus rauhoittavia lääkkeitä, johon kerroin että ennen raskautta söin neuropaattiseen kipuun kolmiolääkettä, jotta sain nukuttua yöt paremmin hermosäryn takia, koska sairastan CRPS-syndroomaa. Ekaksi hän kysyi mikä on CRPS? Ja mihin kategoriaan hän laittaa sen omalle koneelleen? Olin hetken silleen, että niin, SÄHÄN se tässä terveydenhuollon ammattilainen olet, että ehkä sun pitäisi TIETÄÄ! Kerroin hänelle, että CRPS on kipusyndrooma joka on syntynyt mulle turhaan tehdystä leikkauksesta.
   Sitten hän kysyi, että onko nämä kolmiolääkkeet lääkärin määräämiä? :D MITÄ?!?!?!? Sanoin, että noh, Suomessa ei taida moisia saada ilman reseptiä, että juu kyllä ne on :D (teki mieli siinä vastata jo pelkästä vitutuksesta, että eiku katukaupasta ostin...)

   Aivan käsittämätön muija siis!

   Aivan varmasti tavataan koko porukan voimin ♥ :) Teidän pojulla ja meidän tytskällä ei tule edes kovin iso ikäero, että heistä voi tulla vaikka ystävät :)

   Poista
  4. No huh huh mitä settiä, mä puoliks nauran ja puoliks itken.

   Mutsi oli 38 kun mä synnyin. Mä luulin, ettei se ees vielä ollut kovin vanha synnyttämään. No, ihan terveenä tulin ulos.

   Sen sijaan velipuoli syntyi kehitysvammaisena. Äitinsä oli ilmeisesti sairastanut tietämättään jonkin pusutaudin kaltaisen raskausaikana ensimmäistä kertaa elämässään. Ikää oli naisella jotain 20. Nuokin ovat äärimmäisen harvinaisia, mutta niissä vaaditaan juuri se, että tauti tulee ensimmäistä kertaa äidille silloin. Eli onkos se nuorenakaan nyt niin riskitöntä? Riskejä on elämässä aina. Eihän täällä mitään voi kukaan tehdä, jos rupee hysteerisenä pelkäämään.

   Tylyintä on se, että sä nyt vaan et näytä tai vaikuta millään siltä, että sä salaisit jotain rauhottavien tai alkoholin käyttöä tai muuta pöhköä mitä tossa nyt kävi ilmi. Onkohan sillä jotain henkilökohtaisia issueita?

   Poista
  5. Ja niin, onnea tätäkin kautta :)

   Poista
  6. Kiitos Sonia ♥ :)

   Raskaushan on aina riski, oli sitten nuori tai vanha. Mitä vaan voi sattua, mutta suurin osa raskauksistahan päättyy ihan normisti ja vauva on syntyessään terve. En tiedä mikä issue tuolla tätskyllä oli, hän kertoi, että hänellä on 3-vuotias lapsi. Tuli jälkeenpäin mieleen, että olis pitänyt kysyä, onko hänellä itsellään kenties kehitysvammainen lapsi kun hän sitä yrittää niin kovasti kaupata meille "ikäihmisille"?

   Aivan uskomaton ihminen oikeesti. Tuli hieman sellainen olo, että näytänkö joltain sekakäyttäjältä kun tollaisia pitää alkaa ehdotteleen? Ja joku miesviha sillä nyt ainakin oli, koska isä ei tosiaan olis saanut tulla synnytykseen mukaan :/

   Poista
 9. IHANAA JA PALJON ONNEA!
  Kyllähän aina liittyy riskejä odottamiseen ja synnyttämiseen, mutta eihän toista kuulu heti pelotella pilalle.. Mun äiti on "neuvolatäti", kätilö ja mulle kaikki raskausjutut ja vauvat on ollu niin positiivinen asia etten voi ymmärtää tollasta käytöstä! (Mun pikkuveli on iltatähti, mua 11 vuotta nuorempi ja sehän on ihan selvä että ihmiset hankkii nykyään vanhempina lapsia, senhän määrää opiskelu- ja työpaikat jne aika pitkälle mun mielestä.) Ainahan maailmaan mahtuu idiootteja, mutta herranen aika. :-D Onneksi ette lannistunu, tollasta ei kenenkään pitäis edes kokea.. Raskaushan on ihana asia, suuri onni ja pieni ihme. Oivoi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jetta ♥ :)

   Juu, tottakai riskit nousevat kun ikää tulee lisää, mutta esim. 36-vuotiaalla se riski on kohonnut 2 %. Karmeeta ja turhaa pelottelua :/

   Meille tämä pienen ihmisen alulle saaminen oli todellakin suuri ihme ♥ :)

   Poista
 10. Helevetti että piti itkutkin tälle aamua vielä tirauttaa! :D <3

  Ihan hurjasti onnea vielä kertaalleen, tää on aivan mieletön juttu. Oon vähän odotellu että millon paljastat asian täällä.. :) Niin ja HYVÄ että tosiaan pääsit siitä kamalasta neuvolantädistä eroon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :') tälläisiä nää vauvajutut vähän tahtoo olla, ei oikein voi olla itkemättä ♥

   Kiitos muru! ♥ :)

   Poista
 11. Ei voi olla totta! järkytyin tosta neuvolantädistä!Onneksi sait mukavamman neuvolatädin.. :O Ja mun mielestä et kyllä todellakaan ole liian vanha hankkimaan lapsia, ärsyttää tää yhteiskunnan paine, että kun olet täyttänyt 30 v niin peli alkaa olla jo menetetty...

  VastaaPoista
 12. Niin ja meinas unohtua: Onnea ihan kamalasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, 30-vuotias on vanha, elämä takana jne. Puhumattakaan meistä ketkä lähentelee neljääkymppiä...huhhuh :D Jep, mutta kaikkea hullua mahtuu maailmaan, valitettavasti tuollaisten tyyppien ei tulisi olla lähelläkään tulevia äitejä, myrkyttävät kyllä hyvin tehokkaasti kaiken ilon ja onnen :/

   Kiitos oikein paljon ♥ :)

   Poista
 13. Onnea. Ihana asia. Hänestä tulle kesävauva.

  No se neuvolatäti on varsinainen natsi, onneksi sait vaihdettua sen. Täällä on ennenkin ollut varsin "persoonalliista" neuvolahenkilökuntaan. Yhden tapasin kun olin täällä ekalla papakokeella, No hän on jo eläkkeellä jos vielä on elossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänestä tulee heinäkuun lapsi, kuten äidistääkin :) ♥

   Joo, aivan käsittämätön tyyppi! Kuulemma on sijainen, ihmettelen jos tuollaisen tyypin sijaisuutta jatketaan :(

   Poista
 14. Aivan mielettömän paljon onnea ! (jotenkin jännä miten iloiseksi voi itselle ihan tuntemattomien ihmisten puolesta tullakkaan :) )

  VastaaPoista
 15. Niisk. Paljon onnea koko poppoolle! :>

  VastaaPoista
 16. Aivan hurjasti onnea teille ja nauttikaa ♥ Sitä varmasti teettekin. :)
  Pakko mainita tähän, että olet itse asiassa samanikäinen kuin äitini saadessaan minut.

  ...Ja aivan kamalaa että tollaisia ihmisiä voi olla töissä. :( Ei edes tiedä perusasioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon ♥ :) Juu, kyllä tässä on hymy korvissa menty lokakuusta lähtien :D

   Aivan järkyttävää, että 36-vuotias olisi muka liian vanha saamaan lapsia! Kun tein tämän valituksen tuon neuvolatädin esimiehelle, hän sanoi, että 36-vuotias nainen on parhaassa synnytysiässä! Ja että hänellä on ollut itsellään jopa 10 vuottakin vanhempia äitejä asiakkaina jotka ovat saaneet terveitä lapsia. Nykyaikana on mun mielestä ihan hullua sanoa, että 36-vuotias olisi vanha! Höpöhöpö semmoiselle!

   Poista
 17. Oi, ihanaa! Onnea! ♥

  Ja olipas aika tympee neuvolatäti teillä alkuun. Onneksi saitte vaihettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon ♥ :)

   No sanos muuta! Onneksi asutaan sen verran isolla paikkakunnalla, että neuvolantätejä on useampia joista valita :)

   Poista
 18. Henkilökohtaisesti en välitä lapsista, vauvajutuista tai yleensä koe tunnereaktioita tuntemattomien puolesta mutta nyt täytyy sanoa että aamulla tätä lukiessani kyllä tosissani liikutuin melkein kyyneliin asti! On se ihmeellistä miten surullisen tarinan onnellinen loppu sulattaa tämmöisen kivisydämenkin (:

  Todella paljon onnea sinne teille ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kauniisti sanottu ♥ kiitos!

   Ps. piti tuohon itse blogitekstiinkin jo lisätä, että ei ole pelkoa, blogini ei ole muuttumassa vauvablogiksi vaikka vauva meille tuleekin :) satunnaisia postauksia vauvasta toki varmasti tulee, mutta kyllä tämä ihan genrensä muuten pitää :) ajattelin vain hihkaista, ettei lukijoiden tarvitse huolestua muuttaako blogi muotoaan tämän asian myötä :)

   Poista
 19. Oi että, onnea matkaan! :') Ihania uutisia.
  (Terveisin blogia lukeva vanha lj-tuttavuus :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :') kiitos ♥ kiva kuulla susta! Ja kiva, että luet blogiani! :)

   Poista
 20. Jee nyt saa onnitella julkisesti, onnea koko perheelle suuresti <3!
  Monesti sanotaan, että kun lakkaa yrittämästä niin silloin yleensä tärppää parhaiten. Kai se jotenkin liittyy stressiin tämäkin homma? Lekurimieskin puhui tästä jotain, mää muista enää mitä ja en tiedä mitään :D. Mutta waaah <333. Ja vaikka mediassa aika paljon toitotellaan teiniäideistä ja nuorista äideistä, niin Suomessa ensisynnyttäjien ikä on silti melko "korkea" tilastollisesti. Eli et todellakaan ole vanha ensisynnyttäjä, miten joku ammattilainen voi noin edes kehdata sanoa?

  Ja muutenkin kaikki nuo sen jutut, ei apua. Kai teit ihan kunnollisen valituksen kaikkialle mahdolliseen paikkaan ja käytit ronskisti ihan tämän epäammattimaisen henkilön nimeä? Kai vielä soitat seiskaan ja rahat pois ja mässäilyä kehiin ;D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ kiitos ihanainen Panda ♥

   Joo, nykyään synnyttäjien keski-ikä taitaa olla 29 eli onhan tuo noussut hurjasti vuosien aikana :)

   No tekis mieli kyllä soittaa kaikkiin valtakunnallisiin julkaisuihin ja antaa tämä juttu kirjoitettavaksi :D Sen verran absurdia kohtelua, että morjes! Tämä neuvolantäti on kuulemma sijainen, että ihmettelen jos hänen sijaisuuttaan vielä jatketaan....

   Poista
 21. Kristus mikä natsi siellä neuvolassa.Vaihtoon vaan kaikki helvatan kierot tantat joista ei tule ku mielipahaa ja väärää infoa.Niin olen itekkin tehnyt ja kannustan muitakin.

  Ja edelleen onnea prinsessauutisista,saammekin sitten odottaa niin Nonnun kuin Katenkin räättiäisiä tänä vuonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Aikamoinen kukkahattutäti. Ja ikää ei ollut mua paljoakaan enempää, jossain neljäkympin korvilla, että mikään eläkeikäinen vanha jarru ei tosiaan ollut kysymyksessä. Mutta silti hänellä oli aika mielenkiintoinen asenne!

   :) meillä taitaa olla Katen kanssa lasketut ajatkin vähän samoihin aikoihin! :D Mutta ei olis eka kerta kun tälläisiä kuninkaallisia kytköksiä olisi. Diana Ja Charleshan on vihitty samana päivänä kun mä täytin 5 vuotta :D 29.7.1981 :D

   Poista
  2. Heh,se kukkahattutäti olikin sitte tyyliin mun ikäinen =)
   Itse sain toisen lapseni 36 vuotiaana ja kuopus putkahti kun mittarissa 38..että onhan meitä iköloppuja ponnistajia..

   BTW Dianan synttärit oli 1.7...<3 <3 <3

   Poista
  3. Juu niin oli, suurin piirtein nelissäkymmenissä. Ajatusmaailma oli kyllä huomattavasti vanhempi :P

   :) jep, niimpä muuten olikin! Prinsessojen syntymäpäivä siis tuo 1.7. :)

   Poista
 22. ooh, onnea kovasti!!

  psst, tosi söpö toi vaate :3

  VastaaPoista
 23. Kesävauva, ihana uutinen! Paljon onnea <3

  VastaaPoista
 24. Kaamea neuvolantäti, onneksi teit valituksen ja sait tilalle normaalin tapauksen =) Mutta voi että mä oon niin onnellinen teidän puolesta, hirmusti onnea! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Aivan pimeä ihminen! :/

   Kiitos oikein paljon ♥ :)

   Poista
 25. "Henkilökohtaisesti en välitä lapsista, vauvajutuista tai yleensä koe tunnereaktioita tuntemattomien puolesta mutta nyt täytyy sanoa että aamulla tätä lukiessani kyllä tosissani liikutuin melkein kyyneliin asti!:"

  Yhdyn tähän kommenttiin!

  Olet saanut törkeää kohtelua! Onneksi teit valituksen!

  Voimia ja hyvää vointia odotusaikaan! :)

  VastaaPoista
 26. Aivan mahtavia uutisia, paljon paljon onnea!!! :))

  Ihan järkky tuo neuvolantäti... Ei pelkästään asiaton ammatillisesti, mutta kuulostaa aivan täydeltä kusipäältä ihan noin niinku jo ihmisenäki. Ei kukaan halua olla tollaisten idioottien kanssa tekemisissä, eikä tuo ala tunnu sopivan hänelle. Oisin olettanu, että ämmä on vielä paljon vanhempi, mutta ei näköjään edes ole. Sillä on varmasti jotain omia ongelmia tai katkeruutta takana, että pitää muita sättiä. Ehkä hän on kärsinyt itsekin lapsettomuudesta? Toiset ihmiset saattavat valitettavasti "kostaa" tämmöiset omat ongelmansa muihin ihmisiin, erityisesti onnellisiin ihmisiin <3, niin uskomattomalta kuin se tuntuukin... :/

  Onneksi saitte uuden tädin, ja kaikki on nyt paljon paremmin. <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon ♥ :)

   Juu, eihän se tosiaan mua montaakaan vuotta ollut vanhempi, aika takaperoiset olivat hänellä nämä ajatukset :/ En tiedä mikä hänen ongelmansa oli, mutta mitään ammattitaitoa tuollainen käytös ei tosiaan edusta. Onneksi vaihto oli tosiaan mahdollinen :)

   Poista
 27. En juurikaan koskaan kommentoi, vaikka blogiasi luenkin säännöllisesti; nyt on vaan pakko, kun alkoi kurkkua kuristaa ja tippa nousemaan linssiin liikutuksesta: Onnea ihan hirmuisesti koko perheelle!!! Ihanaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :') ihanasti sanottu, kiitos oikein paljon kauniista kommentistasi! ♥ :)

   Poista
 28. Aivan hirveän paljon onnea! Aivan mahtava juttu! :)

  VastaaPoista
 29. Hurjasti onnea!!:) Ihanaa!<3 Vaikutatte niin hyviltä vanhemmilta ja lapsi saa varmasti rakastavaisen kodin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi ♥ todella ihanasti sanottu :')

   Poista
 30. Siis itkuhan meinasi minulta tulla kun luin ihanan uutisen,vaikken teitä edes tunnekaan.Jotain menettää ja jotain ihanaa saa,se teillä nyt konkretisoituu.
  Ihmeellinen,katkera ja luultavasti hullu neuvolantäti.Eihän nykyään 36 vuotta,edes ole mikään erityisen korkea ikä tulla raskaaksi.Onneksi valitit asiasta.Ja onnea vielä kerran! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :') kiitos Anur ♥

   Näinhän se menee. Uskomme, että Brunolla oli oma osuutensa tässä, että vihdoin onnistuimme saamaan vauvan alulle. Hän varmasti ihanalla persoonallaan poisti meiltä stressiä ja onnistuimme vauvan hankkimisessa. Tuntui jotenkin ihmeelliseltä, että Bruno sairastui vakavammin aika pian raskausuutisen saamisen jälkeen, aivan kuin se koira olisi tiennyt että nyt voin mennä kun isillä ja äidillä tulee vauva hellittäväksi. Tai jotain tälläistä ♥

   Poista
  2. No voi hyvänen aika. Luin Nonnu tämän sun kommentin ja piti tirauttaa vielä toiset itkut noin niinkuin ympyrän sulkemiseksi :D

   Poista
 31. Iiiiks!!! Aivan valtavasti onnea Nonnu ja isännälle kans!! Kerrassaan ihanaa!! <3

  Mutta jestas mitä scheissea olet saanut neuvolassa osaksesi! Sen verran kuitenkin tuosta vapaaehtoisuudesta, että äitiysneuvola on ihan aikuisten oikeasti vapaaehtoinen ja vanhemmat saavat aivan täysin vapaasti valita käyvätkö ollenkaan, käyvätkö kunnallisessa neuvolassa vai yksityisessä neuvolassa. Äitiysavustuksen (äitiyspakkaus tai jos haluaa niin raha) saaminen kuitenkin edellyttää, että on käynyt tarkastuksessa joko neuvolassa tai lääkärissä (ei väliä onko neuvolan kautta vai yksityinen) neljännen raskauskuukauden loppuun mennessä. Äitiyspäivärahan saamiseen sillä ei ole vaikutusta, käykö neuvolassa vai ei ja neuvolassa käymättömyys yksinään ei ole peruste lastensuojeluilmoitukselle.

  Niin ja nuo seula-asiat eivät ole valitettavasti ihan kaikille alan ihmisille ihan niin selvää pässinlihaa kuin niiden pitäisi olla. Niskapussiultra ja sen yhteydessä tehtävä verikoe antavat viitteitä siitä, miten suuri _riski_ on sille, että lapsella _mahdollisesti_ on jotain häikkää kromosomeissa. Ne mittaavat siis riskiä, eivät suinkaan sitä, että onko lapsi terve vai ei. Jos niskapussiultran ja verikokeen yhteistulos osoittaa kohonnutta riskiä sille, että lapsella ehkä kenties saattaa olla kromosomeissa häikkää, niin ehdotetaan lapsivesipunktiota (en ymmärrä miksi Minnalle esim. on haluttu tehdä istukkabiopsia). Kaikki seulat ovat vapaaehtoisia. Juu ja sekin vielä, että mitä nuorempi odottaja, sen suuremmalla todennäköisyydellä jää virheellisesti kiinni siinä alun seulassa...nuo seulat ovat luotettavampia vähän vanhemmilla odottajilla. Tuotakaan ei aina muistetan neuvolassa kertoa.

  En meinaa uskoa todeksi, että jossain on noin epäpätevä ihminen töissä äitiysneuvolassa!! No, minä nyt olen muutenkin sitä mieltä, että siellä äitiysneuvolassa pitäisi olla kätilö eikä terveydenhoitaja.... Oikeasti tuli ihan paha mieli sinun puolestasi, että olet joutunut tuollaista kuraa kuuntelemaan. Onhan se joo osittain aika surkuhupaisaakin ja varmasti jaksaa nuo jotkut jutut naurattaa myöhemmin, mutta sillä hetkellä ei varmasti paljon naurattanut, kun akka koohkaa iästä ja vastuuttomuudesta jne.

  Mutta ihanaa, että jaksoit ottaa asiaksi tehdä valituksen ja sait vaihdettua toiselle henkilölle. Sillä on kuitenkin aika iso merkitys, varsinkin ensimmäistä lasta odottaessa, että millainen ihminen siellä neuvolassa istuu. Vielä kerran isosti onnea! Toivottavasti pieni prinsessanne perii sinun nenäsi, se on yksi söpöimmistä mitä olen ikinä nähnyt! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mohn! ♥ :)

   Mun pitää tunnustaa, että mun tieto tuosta vapaaehtoisuudesta perustuu täysin siihen mitä sain tietää vastaavalta hoitajalta kun tein valituksen tästä vähintäänkin kyseenalaisesta neuvolantädistä. Mulla ei ennen ensimmäistä käyntiä ollut minkään näköistä hajua onko neuvola vapaaehtoinen vai ei. Olen aina ajattelut, että ilman muuta siellä kuuluu käydä kun tulee raskaaksi ja vaikka ei olisikaan pakko, koen, että onhan se tärkeää siellä käydä ja ihmettelen jos joku jättää käymättä? :O Kyse on kuitenkin vauvan kehityksen tarkkailusta ja aika kummallista olisi jos odottava äiti ei siitä olisi kiinnostunut :(

   Seulat ja ultrat ovat toki vapaaehtoisia ja sen tiesinkin. Siksi laitoinkin heti vastaan tuossa lapsivesipunktio-asiassa. En vaan näe järkeä sellaisen tutkimuksen tekemisessä kun mikään ei viittaa siihen, että jotain olisi ns. pielessä. Ja niinkuin kätilö mulle sanoi, että nuo kyseiset tutkimukset ovat sen verran kalliitakin, että ihan heppoisin perustein niihin ei kannusteta ja niitä huvikseen tehdä. Ei ainakaan siksi, että äiti on neuvolatädin mielestä liian vanha :/

   Nyt tosiaan neuvolatätini on kätilö ja sen kyllä huomaa, on ihan eri meininki kuin ekan tädin kanssa. Tämä nykyinen ei tarkista kaikkea kysymääni Googlesta...Silloin ei naurattanut, mutta nyt jo osa näistä sen päättömyyksistä kyllä naurattaa kun on tajunnut miten älyttömiä se on mulle puhunut. Ollaan puhuttu Isännän kanssa, että onneksi olen jo tämänkin ikäinen mitä olen ja tälläinen aika sanavalmis ihminen, etten jäänyt sietämään tuollaista tyyppiä. Voin vaan kuvitella jos/kun hän latelee näitä samoja järjettömyyksiä esim. nuorelle ja aralle ensisynnyttäjälle, miten sellainen ihminen voi ihan oikeasti ottaa tosissaan nuo jutut ja toimia vielä niiden mukaan. Apua!

   Oij, ihanasti sanottu :D Meillä on Isännän kanssa molemmilla tälläiset nökönenät, että todennäköisesti meidän neiti saa myös tälläisen :D Kiharat hiukset varmasti ainakin tulee, koska meillä molemmilla on luonnonkiharat hiukset :) Vaikka blogini ei vauvablogiksi muutukaan, niin tottakai tyttäremme tulee olemaan osa blogiani ja varmasti tulevaisuudessa postaan hänestä kuvia tänne ♥ Kiva kuulla sitten lukijoilta onko hänessä enemmän isän vai äidin näköä :)

   Poista
 32. Onneks olkoon tosi paljon. Sait mut liikuttumaan kyyneliin ja olen vilpittömästi iloinen puolestasi. Omalta kohdaltani ne lapset jäi hankkimatta ja suren sitä asiaa paljon. Olipas syvältä tuo neuvolan akka. Onneksi reklamoit, toivottavasti riittävän monelle taholle. Tuommoisia sais päästää tuollaisiin ammatteihin. Huh. Vielä kerran kovasti onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos paljon Nina ♥ :')

   Poista
 33. Oikein paljon onnea! Vaikka ei tunnetakaan niin olen todella iloinen teidän puolesta kun pitkäaikainen toive toteutuu. Harmi että ensimmäiselle neuvolakäynnille sattui tuollainen psykomursu mutta onneksi sait vaihdettua parempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Psykomursu! :D Tuo on kyllä hyvä nimitys! :D :D

   ihana, kiitos oikein paljon ♥ :)

   Poista
 34. Onnea paljon tulevan prinsessan johdosta! Ja siltikin jos tulokas sattuisikin olemaan poika :) Kyllä se odotus useimmiten palkitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! ♥ :) Juu, ei mikään maailmanloppu olisi jos hän olisikin jostain syystä poika. Kätilö vaan oli tosiaan hyvin vahvasti sitä mieltä, että tyttö hän onpi. Minut ultrattiin aivan uudella laitteella ja kuva oli hyvin tarkka, joten luotan kätilön sanaan, siitä että tulokkaamme on tyttö :) Menemme todnäk vielä 4D-ultraan jossa asia sitten vielä varmistuu :)

   Poista
 35. Ihanaa!! <3 Hurjan paljon onnea!! :) Olen miettinyt tätä aihetta aina joskus blogiasi lukiessa, joten tämä oli mahtava uutinen, olette saaneet odottaa kauan, mutta nyt odotus palkitaan.. :)

  VastaaPoista
 36. Oih! Ihanaa! Onnea, onnea, onnea, onnea!! <3

  VastaaPoista
 37. Lämpimät onnittelut tästä ihanasta uutisesta ja kaikkea hyvää odotukseen! :) ♥

  VastaaPoista
 38. Onnea vielä kerran ja iloista odotusta! :)

  VastaaPoista
 39. Julkionnittelut vielä <3<3<3 Niiiiiin mahtava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whiiii, niin onkin! :) Kiitos Myy ♥ :)

   Poista
 40. Ensimmäinen kuva sai minut toivomaan, ja teksti sen varmisti - onnea teille kaikille! Tuli ihan tippalinssiin...

  VastaaPoista
 41. Paljon onnea! Aivan ihana juttu!! <3 blogiasi joskus lukiessa mietin, että toivottavasti tärppäisi teillä kun kerroit lapsettomuudesta. Itselläni on 6 viikon ikäinen tyttö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos oikein paljon ♥

   Ihanaa, tytöt on just parhaita! Onnea sinulle neitokaisesta :)

   Poista
 42. Voi apua, ihanaa ja onnea! <3 tippa linssiin tuli täälläkin..

  Ootko sä vielä nassukirjassa? Ois vähän asiaa, voisin sitä kautta laittaa viestiä :)

  -Jessi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :)

   Juu, kyllä mä siellä vielä olen, sun profiilia en tosin löytänyt kun laitoin hakuun? Jos ei viestittely Facebookin kautta onnistu, laita mulle meiliä vaikka tuohon blogin s-postiin? :)

   Poista
 43. Onnea ihan hirveästi teille <3 Oon tosi onnellinen teidän puolesta! :)

  VastaaPoista
 44. Oiii paljon onnea! :) Olen satunnainen lukijasi, mutta nyt kun tulin kurkkaamaan blogia huomasin viimeisimmän päivityksen pienestä tauosta ja oli pakko lähteä selailemaan postauksiasi taaksepäin, ihana uutinen!

  Ja todellakin hyvä että teit valituksen tuosta neuvolatädistä, tuollainen käytös on kaikkea muuta kuin asiallista. Vaikka olisi kuinka omaan elämäänsä ja työhönsä leipiintynyt ei ole oikeutta käyttäytyä potilasta kohtaan noin. Ja voisi miettiä alan vaihtoa (eläkkeelle jääntiä). Ystävälläni oli myös ikävä kokemus ensimmäisistä neuvolakäynneistä, hänkin valitti ja käyttäytyminen sitten muuttui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos paljon <3 :)

   Juu, pakkohan tuollaisesta oli tehdä valitus, aivan epäammattimaista käytöstä :/ Onneksi nyt mulla on aivan ihana neuvolantäti, häntä en vaihtaisi mihinkään <3 :)

   Poista
 45. Onnea ihan hirmuisesti teille! <3 Herkistyin tästä ihan kunnolla kyyneliin, mutta mä oonkin tämmöinen herkkis, vaikka pahikselta näytänkin :D

  Aivan ihania tällaiset uutiset!

  Terveisin, uusi lukijasi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)