torstai 17. tammikuuta 2013

Kolme uutta punaa.

Olen viime aikoina astunut jo useamman kerran mukavuusalueeni ulkopuolelle kun puhutaan huulipunien väristä. Mukavuusalueeni on nuden rusehtavat ja ehkä vähän helmiäistä sisältävät punat, mutta viimeisimmän vuoden aikana olen yllättänyt jopa itsenikin ostamalla kirkkaan punaisia ja pinkkejä punia.

Viimeksi Avonilta tilausta tehdessäni, päätin ottaa kokeiluun uusiutuneen Color Trend-sarjan punia. CT sarjana tuo mieleen teineille suunnatun kosmetiikan, koska hinnat ovat todella edulliset ja pakkaukset ovat söpön naiiveja. Jostain kerran tosin kuulin, että kyseessä ei ole teinisarja vaan edulliset hinnat johtuvat siitä, että pakkausmatskuihin ei ole törsätty dollareita. No enivei, ostin kolme punaa, jotka maksoivat 2,95 € kpl ja koska sarjan uusiutumisen myötä myös värikartat menivät uusiksi, halusin koklata miltä uudet huulipunasävyt näyttävät livenä.

Huulipunahylsyt ovat raikkaan valkoiset, mutta auttamattoman halpikset koska ovat ohutta muovia. Vanhassa CT-sarjassa hylsyjen muovi oli niinkin heppoista ja korkit raksahtelivat rikki tosi helposti, jopa meikkipussissa pyöriessään.

Halusin kunnon pinkkejä ja valitsin sävyiksi Doll Pink (joka on niin ärhäkkä fuksia, että huh!) ja Pink Holiday on sen astetta miedompi pikkusisko. Dazzle ei vastannut todellisuudessa ollenkaan sitä väriä joka kuvastossa komeili. Kuvaston värikartassa sävy oli helmiäispinkki ja todellisuus oli sitten tämä tiilenpunainen. Öh? Taisi kuvasto hieman valehdella.

Pitää sanoa, että punien keskenäinen pigmenttiero on valtava. Doll Pink ja Dazzle ovat niin pigmenttisiä, että vaikka pyyhin swatchit pois kuvan ottamisen jälkeen ja pesin käsiäni monesti pitkin päivää + kävin illalla suihkussa, nukkumaan mennessä mulla näkyi vielä näiden kahden jäljet kädessä haaleina! Mutta Pink Holiday on kuin sävyttävä huulivoide. Tuossa swatchissa on hinkattu punaa varmaankin kymmenen kertaa eestaas iholle ja lopputulos ei ole tuon värikkäämpi. Doll Pink ja Dazzle antoivat nuo jäljet ihan kertavetäisystä.

Suurimmaksi suosikiksi tästä nousi ehdottomasti tuo Doll Pink. Dazzle oli sinänsä pettymys, koska sävy ei vastannut yhtään sitä mitä mielestäni tilasin. Ja tuo Pink Holiday on liian mitäänsanomaton pigmenttinsä puolesta. Kokonaisuudessaan tämän sarjan huulipunista sanoisin, että vaikka hinta on todella halpa ja sarjan pakkauslaatu ehkä hieman kyseenalainen, osa väreistä toimii ja pigmentti on hyvä. Nämä eivät ole liian kuivia punia, mutta silti pysyvät huulilla ihan kiitettävästi, tämän hintaluokan puniksi. Koska hinta on näinkin halpa, värejä voi ostaa surutta enemmänkin kokeiluun.5 kommenttia:

 1. Vau, tosi ihania kaikki! En oo aiemmin tullu huomanneekskaan noita Avonilla... Mun mielestä on hienoa, jos pigmenttiä löytyy myös vähän edullisemmistakin huulipunista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tosiaan sitä edullista Colour Trend-sarjaa, huulipunahylsyt olivat ennen mustia, mutta nykyään tälläiset raikkaan valkoiset :)

   Poista
 2. Mä kanssa kokeilin näitä edullisen hinnan vuoksi (otin vähän eri sävyjä) ja tykästyin kyllä. Vähän enemmän täytyy kerrostaa, sillä pigmenttisyys ei ole täydellinen (ainakaan näissä minun), mutta hyvin toimii ja pysyy :) Voisin tilata jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti pigmentit vaihtelee hurjastikin punien välillä! O.O Mutta ne missä sitä löytyy, toimivat mielestäni oikein kivasti :) Ja toki näitä vähempi pigmenttisiä voi käyttää vaikka sävyttävinä huulivoitena :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)