tiistai 6. marraskuuta 2012

Kristallia.

Olen sisustuksen suhteen aivan supertarkka. Sisustusmakuni suosii paljon vanhoja tavaroita, retroa ja vintagea ja toisaalta taas myös moderneja asioita. Sekoitan mielelläni eri aikakausia ja tietynlaiset vanhat esineet tuovat yksittäisinä yksityiskohtina uuteenkin sisustukseen hauskaa säröä.

Pohjustan tätä tämän päiväistä postausaihetta vielä hieman kertomalla, että tyylisuunta jota en siedä on ylitsevuotava tyylihuonekaluilla sisustaminen, jota näkee valitettavan usein kodeissa jossa  sisustukseen on käytetty rahaa, mutta ei makua. Tätä tyylisuuntaa harvemmin näkee kovin nuorilla ihmisillä, enemmänkin jo hieman varttuneemmalla väellä. Tyylihuonekalut ovat sairaan kalliita, mutta minun silmääni mauttomia. Ja eivätkä missään nimessä sovi ainakaan kerrostalohuoneistoon.

Koska tyylisuunta on mielestäni aivan karmea, en edes tiedä sen oikeaa nimitystä? Rokokoo on ehkä parhaiten sitä tyyliä kuvaava sana. Jos joku ei nyt saa kiinni millaista sisustustyyliä tarkoitan, täältä ja täältä voi käydä kurkkaamassa mitä tarkoitan.

Yleensä tälläiseen sisustukseen kuuluu olennaisena osana kristallit. Varsinkin isot ja prameat kristallikruunut, jotka näyttävät aivan kammottavilta sen kaiken muun kullan ja kimalluksen joukossa. Minä vierastan kristallikruunuja yleisesti ottaen, mutta oikeanlaisessa sisustuksessa, ne toimivat todella hyvin.

Meidän kotimme sisustus ei todellakaan ui blingblingissä, mutta pieni ripaus kimallusta ei koskaan ole pahitteeksi. Näin sanottuani, saanko esitellä eteisen lipastomme päällä olevan valaisimen:

Olen kaivannut jo jonkin aikaa tähän eteisen lipastomme päälle jotain uutta. Tuo kristallikoristeinen lampunjalka on äitini vanha, kyseinen lamppu on ollut hänellä hänen omassa huoneessaan hänen olleessaan nuori. Ajansaatossa lampun (joo, tiedän että kyseessä on valaisin, mutta meillä puhutaan näistä valaisimista lamppuina..) kuuppa on mennyt rikki/kadonnut/who knows what ja tuo kuvassa näkyvä kuuppa löytyi pienen metsästyksen jälkeen kirpparilta.


(Etsi kuvasta Mopsi ;)) Tämä lamppu on ollut myös isoäitini luona ja nyt se on päätynyt meille. Koska eteisen lipastommekin on vanha, lamppu sopii mielestäni täydellisesti lipaston päälle, vanhan puhelimen kaveriksi.

Vaikka kristallit ovatkin tälläiset kohtuu suuret ja lampun jalka muutenkin aika kruusattu, tämä sopii tälläisenä pienenä yksityiskohtana kotimme sisustukseen. Muistan, että lapsena ihailin aina näitä roikkuvia kristalleja, mielestäni tämä lamppu oli oikea prinsessalamppu :)

Kristallit sisustuksessa, jees vai nou? :)

14 kommenttia:

 1. Kristallithan on ihania (: Ja kyllä niitä ehdottomasti voi sisustuksessakin käyttää! Sehän on vaan pientä arjen luksusta.

  VastaaPoista
 2. Hillitysti ja etenkin hallitusti - erittäin jees! Hyvältä näyttää tuo teidän lamppu (joo mullekin ne on lamppuja) :)

  Ja mopsi bongattu hetvälittömästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! :) Kiitos, mä rakastan tuollaisia vanhoja esineitä, niissä on vaan jotain maagista :) <3

   :D hyvähyvä!

   Poista
 3. Huomasin mopsin jo ennen tekstin lukemista! Pug radar activated!

  Kristallit sisustuksessa? NO... NOO, NOOO, NOOOO!
  Eivät sopisi ollenkaan minun kotiini.
  Tykkään selkeästä, virtaviivaisesta ja pelkistetystä.

  Khehe, isovanhempani (tai siis mummini) ovat juurikin tuon inhoamasi tyylisuunnan ystäviä. Heidän iso kerrostaloasunto on varmaan sinun pahin painajainen :D Mutta se heille suotakoon, jokainenhan sisustaa kotinsa niinkuin itse haluaa. Mummini mielestä minun koti on varmaan tosi tylsä ja kolkko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D jee! Kaikki Herra B-fanit osaavat olla tarkkoina!

   Yleensä iäkkäämpien ihmisten kodit ovatkin sisustettu juurikin tuolla kammoksumallani tavalla ja se on ihan okei. Ymmärrän, että se kuuluu jotenkin sen ikäisille. Mutta sitä en ymmärrä, että jotkut jopa minun ikäiset sisustavat niin o.O Olen omin silmin nähnyt ja se oli kammottavaa.

   Poista
 4. Kristallit todellakin rulaa. Todella nätti lamppu <3 Sisustuksesta sais muutenki tulla lisää kuvia! Teillä näyttää olevan tosi kiva kämppä. Mopsi näkyi kuvassa heti, niin söpönä hän siellä oli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla, että sisustusjutut kiinnostaa! :) Niitä aina täällä välillä onkin, mutta hyvä jos saisi olla enemmänkin :) Ilman muuta toteutan lukijatoiveita! <3

   Mopsitutka toimi siis sielläkin :) <3

   Poista
 5. Jotkut kristallilamput ovat yllättävän nättejä, tosin sellaiset katosta roikkuvat valtavat krumeluurit kultakoristeineen näyttävät suht kammottavilta... Mutta joskus oon tosiaan nähnyt kivojakin kristallilamppuja. Oih, olisipa meilläkin noin harmonista ja siistiä kuin teillä... =) Ja hyi noita sun linkittämiä kuvia, tommonen sisustustyyli on hirvittävä, liian levotonta mun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon Nova :) Mä olen kauhia siivoushullu, että sen puolesta meillä on yleensä aina tuollaist nuoltua :D

   Eikö vaan olekin kamalia kuvia! En ottaisi tuollaisia mööbeleitä vaikka maksettaisiin! Hyi!

   Poista
 6. Ihana lamppu ja sopii kyllä tuohon pöydälle täydellisesti!
  Kristallit sisustuksessa ehdottomasti jeeeees! Tosin täälläkin yhdistellen kieroutuneesti eri tyyleihin jotenkin kitschisti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)