torstai 11. lokakuuta 2012

Romuvaraston kasvojen kohotus.

Käykö Teille koskaan niin, että jokin asia ratkaistaan väliaikaisratkaisulla? Yhtäkkiä huomataan, että aikaa kuluu ja väliaikaisratkaisusta onkin tullut pysyvä ratkaisu. Ja koko ajan takaraivossa hakkaa, että asialle tarttis tehrä jottain, mutta silti sitä venyttää ja työntää eteenpäin.

Meillä on tälläinen tilanne ollut asuntomme kirjastohuoneen kanssa. Kun muutimme tähän asuntoon, minulla oli pyhä tarkoitus tehdä kirjastohuoneesta mukava lukuhuone, joka on sisustettu kivalla tavalla ja jossa voin nauttia vaikka kupin teetä ja lukea. Ja huoneen tunnelma olisi hyvin zen.

Todellisuus on kuitenkin toista kuin nämä hienot suunnitelmani. Kirjat, cd:t ja dvd:t ovat siellä kyllä hyvässä aakkosjärjetyksessä, mutta tuo sisustuspuoli ja varsinkin tuo zen ovat olleet hukassa kohta 5 vuotta. Huone on sellainen yleiskaatopaikka jossa kuivatetaan pyykkiä, Isäntä kuivattaa jäkisromppeitaan, siellä on kirppikselle meneviä pusseja, imuri kököttää yhdessä nurkassa (koska ei mahdu siivouskaappiin..).....sanalla sanoen huone on kuin rytökärpänpesä suurimman osan aikaa. Ja mä kärsin siitä. Mun hienot suunnitelmat lukutaivaasta ovat suurin piirtein kaukaisia unelmia kun huoneeseen kurkkaa.

Järkyttävää.

Nyt päätin, että kirjastohuoneen on aika alkaa pääsemään sille kuuluvaan asemaan ja aloitin tämän projektin sillä, että hankin huoneeseen verhot. Sellaisiakaan ylellisyyksiä siellä ei tähän asti ole ollut.
Koska kannatan kierrätystä ja rakastan vanhoja juttuja, löysin kirpparilta ihanan 70-luvun (?) retroverhon josta äitini tunasi kaksi paneeliverhoa. Verhossa on samahkon sävyistä vihreää kuin huoneessa olevassa niin ikään 70-luvun (?) tuolissa. Tuolin olemme saaneet erään lakkautetun koulun jäämistöstä.


Kas näin. Vieläkään tämä huone ei ole valmis vaan edelleen vaiheessa, mutta ensiaskel parempaan suuntaan on nyt vihdoin otettu. Suunnitelmissa on hommata huoneeseen vielä viherkasveja, hyvä lukulamppu ja ehkä mattokin lattialle. Edelleen siellä kuivatellaan pyykkiä (ja niitä jäkiskamoja), mutta muuten koitamme rauhoittaa huoneen muulta roinalta vapaaksi.

Kuvassa näkyvä pyöreä pöytä on ukkini tekemä :) Ukki on tehnyt tuon pöydän 40-luvulla sodan jälkeen ja näin ollen sillä on minulle suuri tunnearvo. Pöydän muotoilu muistuttaa Artekin pöytiä, mutta on täysin tosiaan rakkaan edesmenneen ukkini käsialaa.

Voin jatkossa päivittää kirjastohuoneemme kuulumisia kun saamme projektia eteenpäin. Myös keittiöömme on tulossa muutoksia ja siitäkin aiheesta tulen kirjoittelemaan tänne blogiini. Eli kosmepostausten lisäksi on luvassa näitä sisustuspuolen juttuja joita minulta aika ajoin myös toivotaan :)

Löytyykö Sinun kodistasi jokin huone tai kohta joka on ns. ikuisesti projektin alla?

10 kommenttia:

 1. Meillä on vähän kaikki projektin alla, opiskelijoilla olisi kovasti kivoja ideoita ja halua saada vähän laadukkaampia kalusteita, mutta tosiaan, ollaan opiskelijoita joten rahaa ei tosiaan liikaa ole :D Aina välillä tehdään joku isompi uusi ostos, ja ollaan onneksi tosi tyytyväisiä vaikkei koti nyt olekaan ihan haaveiden mukainen. Onhan sitä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki ajallaan :) Ei mullakaan opiskeluaikoina ollut varaa toteuttaa kaikkia sisustussuunnitelmia, opintotuki kun on aika surkean pieni täällä Suomen maassa :(

   Poista
 2. Noh, olen vajaan vuoden asunut nykyisessä kodissa, mutta eteinen ja parveke ovat kyllä aika vaiheessa edelleen... Ja se on vähän tyhmää kun koko koti on nätisti ja harmonisesti sisustettu ja sitten on se eteinen joka on, noh, mun mielestä ruma.

  Mä tiedän että sä tykkäät saukoista! http://cuteoverload.com/2012/10/10/why-i-otter/

  VastaaPoista
 3. Meillä on jokainen huone jonkinlaisen projektin alla.
  Ja esimerkiksi pesutilojen pukkarin olen ristinyt tullialueeksi,koska siellä on aina jotain tavaraa joko menossa,johonkin tulossa jostain tai vain siksi ku muualle ei just mahdu..Ihan kammopaikka.
  Lasten kasvaminen tässä tuo omat haasteensa,luultavasti taloa joutuu väkisinkin "laajentamaan" eli autotallista tulee asuinhuone..

  Tulispa lottovoitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lottovoittoa täälläkin toivotaan! :D Tosin ensin varmaan tarvitsisi alkaa lottoamaan säännöllisesti :D

   Poista
 4. Kauniit verhot ! Kateeksi ihan käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) <3 Kirpparilta löytää tälläisiä aarteita :)

   Poista
 5. Voi vitsi, mä oon aina haaveillut omasta kirjastohuoneesta ja aion ehdottomasti sellaisen hankkia sitten joskus, kun meillä on ihan oma koti! Mahtava määrä kirjoja, leffoja ja levyjä teillä. Ootko muuten tehnyt postausta sun lempparikirjoista? Ois kiva saada uusia lukuvinkkejä. :)

  Ja itse kysymykseen, niin koko meidän kämppä tuntuu olevan ikuisen projektin alla. Tämä on vuokrakämppä ja meillä ei oo tarkoitus asua tässä kovin pitkään, niin sisustukseenkaan ei oo tullut panostettua kauheasti. Ootan sitä, että päästään joskus muuttamaan pysyvämpään ja ihan omaan kotiin, niin siellä yritän panostaa sitten enemmän. Esimerkiksi tämän asunnon lastenhuone on kyllä enemmän tietokone/romu/vierashuone, vaikka leluja ja vauvanvaatteitakin löytyy joka puolelta. Mulla oli haaveissa semmonen ihanan harmonisesti sisustettu huone vauvoille, jossa ois paljon nalleja ja ihania tauluja, mutta haaveeksi taitaa jäädä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnut joskus muinoin joistain kirjoittaakin, täältä löytyy ainakin jotain:
   http://nonnula.blogspot.fi/2011/07/lukeminen-kannattaa-aina-osa-1.html
   http://nonnula.blogspot.fi/2011/07/lukeminen-kannattaa-aina-osa-2.html

   Ens viikolla on tulossa yhden postauksen yhteydessä juttua yhdestä kirjasarjasta johon olen nyt hurahtanut :) Pysyttele siis kuulolla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)