perjantai 21. syyskuuta 2012

Perjantain kunniaksi omenaa.

Koska ulkona on syksy parhaimmillaan ja omppuja on tarjolla erittäin runsaasti, ajattelin jakaa Teidän kanssanne yhden pienen reseptin! Tätä kyseistä herkkua on syöty meidän perheessä tänä syksynä tämän tästä ja pitää tunnustaa, että saatan olla jopa hieman addiktoitunut tähän ihanaan välipalaan/jälkkäriin!

OMPPU-VISPIPUURO!

Tarvitset seuraavat ainekset:

5-6 omenaa (keskikokoisia, muutama enemmän jos kyseessä on pieniä omppuja)
3 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
1 litra vettä

 Poista omenoista siemenkodat, tee tämä huolellisesti. Itselläni kävi muutaman puuron kanssa niin, että joukkoon oli jäänyt palasia siemenkodista ja ne tuntuivat vähän ikäviltä suussa....


 Pilko omput kohtuullisen pieniksi kuutioiksi.

 Mittaa kattilaan 1 litra vettä. Lisää omppukuutiot sekä 3 dl sokeria. Anna kiehua 15 minuuttia.

Mittaa mannasuurimot (1,5 dl) vaikka juomalasiin. Kun omput ovat kiehuneet noin 15 minuuttia, kaada suurimot lasista tasaisena nauhana kattilaan ja sekoita puuroa vispilän avulla koko ajan.

 Kun mannasuurimot on lisätty, pienennä levyn tehoa hieman ja anna puuron kiehua noin 10 minuuttia. Suosittelen sekoittamaan/vispaamaan puuroa lähes koko ajan, koska muuten se nappaa todella herkästi kattilan pohjaan kiinni.

 Kaada kuuma, valmis puuro astiaan jäähtymään. Anna jäähtyä ainakin 1-2 h.

 Kun puuro on jäähtynyt, vatkaa se sähkövispilällä kuoheaksi. Omppuvispipuuro muuttuu vispatessa lähes valkeaksi. Laita puuro vispauksen jälkeen hetkeksi vielä jääkaappiin tekeytymään.

Tarjoile maidon kanssa väli-/iltapalana tai vanillavaahdon kanssa kerroksittain jälkiruokana!

Ihanaa viikonloppua murut! :)

12 kommenttia:

  1. möö, olin ihan asennoitunut mopsipostaukseen :P

    Vispipuuro on hyvää, tosin olen aina vain syönyt puolukkaversiota.

    Oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Mopsi lomaili blogista nyt tämän perjantain :D Ehkä ensi viikolla tulee taas Mopsi-juttua ;)

      Mä olen tänä syksynä tehnyt vispipuuroa raparperista, mustaherukoista, vadelmista, mustikoista ja mangosta, tämän ompun lisäksi. Kaikki edellä mainitut toimivat erittäin hyvin! :)

      Poista
  2. Mä taidan pölliä idean! Äiti toi pussillisen hapokkaita omenia eikä meillä ne ihan sinällään mene ja kun juuri väänsin omenajuustokakun niin piirakka olisi liian tylsä. Tätä ja sitten omena-kaurapaistosta viikonloppuna. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pölli ihmeessä! :) Mäkin hyödynsin tähän puuroon anopilta saatuja erittäin happamia omppuja, mutta olen tehnyt myös Valkea Kuulaista puuroa. Molemmista tuli oikein hyvät puurot! :)

      Poista
  3. Minäkin teen tänään omppuvispipuuroa. Sain sopivasti töistä kassin omppuja.. :)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmista tuli ja todella hyvää. Mieskin oli ihan myyty.. kiitos että jaoit tämän herkun kanssamme. Tästä tuli uusi suosikki työlounas kerta heitolla :)

      Poista
    2. Mahtavaa! :) Tosi kiva, että reseptistä oli iloa! :)

      Poista
  4. Omenoita on kyllä tänä syksynä tullut runsaasti. :) Melkein sata litraa tuli mehua. Pullot eikä tila meinaa vaan millään riittää... :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Siinä riittää mehua hetkeksi :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)