torstai 19. heinäkuuta 2012

Astuin öljyhimoissani ansaan.

Lukijani varmasti tietävät millainen öljyfani olen. Etenkin hiusöljyt ovat suuri heikkouteni ja mielelläni kokeilen kaikkia mahdollisia hiusöljyjä jos sellaisia sattuu tulemaan vastaan.

Kirjoittelin alkuvuodesta tästä öljystä:

Hehkutukseni tähän liittyen voi lukea täältä. Kuten kaikki tietävät, Gliss on markettimerkki ja tämän kyseisen öljyn hinta on noin 5,50 € eli melko lailla kohtuullinen. Mielestäni tässä on hyvä hinta-laatusuhde ja olen tästä tykännyt kovin.

However, vaikka olen tähän ollut tyytyväinen, olen silti himoinnut tätä tuotetta jo pidempään:

Bonacuren Oil Miracle. Jos joku ei vielä tiennyt, BC:n tuotteet ovat siis kampaamotuotteita ja itselleni BC on aina edustanut jollain lailla kampaamotuotteiden aateliaa. Tosin viime vuosina olen joutunut muutamaan kertaan pettymään kyseisen sarjan tuotteisiin, mutta tämä nimenomainen tuote on kiinnostanut mua siitä asti kun kuulin tästä. Etenkin siksi, että tämä on öljyä.
Olen katsonut, että tämä maksaa esim. Hairstorella noin 20 euroa ja olen jarrutellut tämän ostamista sen takia, koska parikymppiäkin tällä hetkellä säästöbudjettitaloudessani on paljon.
Kävimme Isännän kanssa Tuurissa viime viikolla ja löysin tämän sieltä hintaan 13 euroa. Koska hinta oli huokea, nappasin tämän ostoskoriini tyytyväisenä. Suorastaan hykertelin itsekseni, että vihdoinkin sain ostaa tämän edullisesti. Oli vähällä etten napannut jo toistakin pulloa koriini!
Testasin tämän heti seuraavana päivänä kotona ollessani ja kun pursotin öljyä kämmennelle huomasin heti, että tässä on täysin sama tuoksu kuin Glissin öljyssä! Ohoh, olipas sattumaa! Olin vähän pettynyt, koska Glissin öljy tuoksuu mielestäni aika mummomaiselle.
Kun siinä lotrailin öljyä hiuksiini, huomasin, että koostumuskin oli aivan samanlainen! Mieleeni hiipi pienen pieni epäilyksen poikanen, että onko tässä Schwartzkopf tehnyt pienen pienen jekkukällin kuluttajille ja laittanut saman tuotteen kahteen eri sarjan pulloon? Toista myydään marketissa ja toista kampaamossa ja kampaamotuote maksaa markettia noin 4 kertaa enemmän...En halunnut uskoa tätä todeksi, mutta kun aloin vertaamaan INCI-listoja näistä, karu totuus paljastui:

Vasurilla BC ja oikealla Gliss. (klikkaa kuva isommaksi jos haluat) INCIt ovat täysin identtiset, ainesosat menevät täysin samassa järjestyksessä! Tässä kohtaa pääsi pari kirosanaa, en olisi ikinä ostanut tuota BC:n öljyä, koska Gliss maksaa huomattavasti vähemmän ja on täysin samaa tavaraa, mummomaisesta tuoksusta alkaen.
Tiedän, että monet kosmetiikkafirmat tekevät tätä jossain määrin, mutta mulla ainakin herää kysymys, että  MIKSI? Onko joku niin status-uskollinen, että ei voisi käyttää tuotetta jos sitä myydään marketissa ettei vaan maine mene? Hellanlumala, joku voi vielä luulla, että on köyhä kun ostaa markettihalpiksia! Apua.
Jos samaa tavaraa myydään kampaamossa, onko se silloin enemmän "ammattilaistuote"? Rumasti sanottuna, samaa p*skaa eri paketissa. (Siis vaikka ei tämä siis paskaa olekaan, mutta ymmärätte varmaan mitä ajan takaa). Selittäkää joku mulle miksi tämä toimii näin, koska mä en vaan tajua tälläisen touhun ideaa.
Itse menin tähän lankaan tietämättömyyttäni ja toistamiseen en tähän lankea. Ostan jatkossa Glissiä vaikka se onkin "halpis", en vaan näe järkeä ostaa samaa tavaraa kalliimmalla. En tiedä olinko maailman viimeinen ihminen kuka huomasi tämän näiden kahden välillä, mutta oli kuinka tahtoi, yllätyksenä tuli. Tuntuu kuin minua olisi huijattu.

Sama tuote, eri paketti. Kumman Sinä ostaisit? Onhan tuo BC:n pullo vähän enemmän glamöörimpi, vaikka muoviahan tuokin on, että se siitä luksuksesta. Itseasiassa Glississä on kivampi tuo annostelusysteemi. Joten pisteet halpikselle.
 Mä ostin sitten molemmat öljyhimoissani ja menin lankaan. Kuluttajaa vietiin taas kuin pässiä narussa.

Oletko Sinä törmännyt vastaaviin "huijauksiin"?

34 kommenttia:

 1. Enpäs muuten ole tajunnut vertailla noita kahta, vaikka sama valmistaja niissä on. No en itse oikein käytä mitään öljyhoitoja hiuksilleni, kun tuntuu että ne vain latistaisivat ja hiukset liuskottuisi, hih!

  Samaa öljyä nuo molemmat tuntuisi olevan, mutta mitenkäs niiden litrahinta? Kun jostain olin lukevinani että vaikka toinen olisi kalliimpi ja toinen halvempi, niin litrahinta olisi kuitenkin melko samaa sillä toisessa on pienempi purkki. :) Kokoeroa ei noissa näyttäisi silti paljoa olevan, joten voikin olla että meitä yritetään huijata että mitä kalliimpi sen parempi. (vähän kuin siinä norjalaisen lentoyhtiön mainoksessa että "sitä me ihmettelemme, että miksi suomalaiset ajattelevat ettei halpa voisi olla hyvää" :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt litrahintaa netistä mistään kun koitin tuossa nopsasti etsiä. Glississä tavaraa on 75 ml ja BC:ssa 100 ml eli 25 ml on eroa. Mulla on niin huono matikkapää etten osaa laskea selittyykö hintaero tuolla millilitra-erolla :D

   Poista
  2. Mulla on surkeimpia matikkapäitä kans, mutta mitä löysin laskutoimitusta litrahinnan selvittämiseksi niin sain seuraavanlaiset vastaukset.
   Bonacure 13e = 130e/litra
   Gliss 5,50e = n. 73,33e/litra

   Toisaalta taas muunnin haluaa pyöristää tuon 75 millilitraa 0,08 litraksi, jolloin litrahinta silloin olisi 68,75e.

   En tiedä pitääkö nuo yhtään paikkaansa, mutta jos purkeissa on vain 25 ml eroa niin eihän sitä eroa sitten paljoa mitään ole - hinnassa kylläkin sitten puolestaan. :)

   Poista
  3. Niin ja tuo 13 € oli tosiaan Keskisen Vesan hinta joka taatusti myy kaikkein halvimmalla :D Normistihan tuo on tosiaan noin 20 €.

   Huhhuijaa. Että tämmöstä sitten tämän öljyn kohdalla :(

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus. Oon kyllä ollut jokseenkin tietoinen, että tällaista tapahtuu, mutta oon aina luullut, että tuotteissa on edes jotain eroa INCI:en osalta. Aika omituista, että tässä on kyseessä ihan tismalleen sama tuote, mutta hintaero on silti huomattava. Tulee kyllä hieman huijattu olo, koska varmastikaan suurin osa kuluttajista ei tiedä tällaisista asioista. Pitää kyllä jatkossa tarkkailla noita INCI-listoja vieläkin tarkemmin, koska harmittaisihan se tuhlata isoja summia tuotteisiin, joita saisi reilusti halvemmallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että pakko tästä on kirjoittaa jos vaikka joku osaisi selittää mun kaltaiselle ummikolle miksi näin tehdään :D Ja onko tämä ihan ok?

   Näin mäkin olen kuvitellut, että edes jokin hajuste tai väriaine poikkeaisi toisistaan, mutta tämän kohdalla mun silmään ainakin näyttäisi olevan tismalleen sama tuote :/

   Todella todella kurjaa. Harmittaa, koska en olisi tosiaankaan ostanut tuota BC:n öljyä jos olisin tämän tiennyt.

   Poista
 3. Ite oon vähän semmonen, että en välttämättä kaikkia halppiksia ota kokeiluun. Mulla vaan on varsinkin hiustuotteiden suhteen ennakkokäsityksiä, mitkä on hyviä, mitkä ei. Eli vaatii kyllä jo melkpista vakuuttelua (yleensä blogien perusteella), että lähden kokeilemaan juuri mitään tuntematonta markettituotetta hiuksiin tai naamarasvana, niissä oon tarkempi. Jotenkin luotan, että ns. laatumerkki on parempi, vaikka voi sekin olla huono. Nää nyt on siis näitä mielikuvia ja ennakkokäsityksiä vaan.

  Uskoisin, että noissa voi olla se, että tosiaan imago ja se, että on kallis "salonki"tuote tms myy. Ja sit ehkä voisin kuvitella, että firmat tekee markettisarjan ja jonkun kauneushoitoloissa/kampaamoissa/muissa asiantuntijapaikoissa myytävän sarjan, koska niillähän on erilaiset ostajaryhmät. Maksimoidaan tuotto siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämän kohdalla ainakin voit rauhassa ostaa markettituotteen :D

   Joku jujuhan tässä on pakko olla, mutta mä en vaan ymmärrä sitä :D

   Poista
 4. Multa oisit saanu tuon ilmaseks, on tuolla pari kpl ylimääräistä. :P Mä en enää jaksa näitä hiusöljyjä, en huomaa mitään eroa missään!

  VastaaPoista
 5. Ooh... terävä huomio Nonnu! :O Itsehän tykkään tuosta Miracle Oilista, mutta se onkin ensimmäinen öljy, jota olen omaan tukkaani käyttänyt. Jos YR:n öljyä ei lasketa. ;D Pentuna tuli lötvättyä liikaa. :D

  Tuo on kyllä huiputusta, jos valmistusmenetelmäkin on täysin sama, kuin Glississä! Pyh! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että on sama valmistusmenetelmäkin. Öljyt tuntuvat aivan täysin samalta, pursottelin toista toiseen käteen ja toista toiseen ja mitään eroa koostumuksessa ei ole.

   Sama öljy, eri hinta :/ Aikamoista vedätystä etten sanoisi :(

   Poista
 6. No jopas on kovaa vedätystä ja tuskin ainut laatuansa..
  Seerumien kohalla myös tollasta "nimimaksaa"-meininkiä havaittavissa.
  Mä muutenkin käytän markettishampoita ja hoitsikoita,koska todennut ettei mun hiuspohja (joka tosi arka) sen paremmin voi parturituotteilla kuin asianmukaisella markettilaadulla.Joten totisesti mieluumin otan sen kolmen euron törpäkän.

  Pitäis enemmän jaksaa uksia noita inci-listoja,vaikkakaan en totisesti ole muutenkaan aina tarraamassa kalliinpaan vaihtoehtoon =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ja tuskin on ainoa :/ Tosiaan Lorkun markettivoiteethan ovat samaa kamaa kuin Lancomen 10 kertaa kalliimmat kräämit. Ihan sairasta touhua, mutta kaipa se teho on eri kun sen voiteen ottaa kalliista luksuspurkista kuin että sen ottaisi halvasta markettipurkista :D Voisin väittää, että psykologialla on tässä myös osuutensa.

   Mä kritisoin tälläistä touhua todella rankasti, koska en vaan ymmärrä tämän ideaa.

   Juu, itsepähän oppisin, että ne INCIt kantsii näköjään lukea siellä kaupassa eikä vasta kotona.... No oppia ikä kaikki :D

   Poista
  2. Mä uskon, että kallista käyttäessä usko tuotteeseen voi olla suurempi ja tätä kautta saa suuremman avun, kuin halvemmasta. Tätähän kutsuttaisiin placeboksi.

   Itse olen käyttänyt markettimerkkien ja eri hintatasoisten ammattilaismerkkien hiustuotteita. Minulla on väliä mitä käytän! Kun tukkani oli aivan kynitty, niin pystyin käyttää markettishampoota ja hoitsikkaa, mutta kun hiukseni on pidemmät, niin merkitys on suuri. Muttta ei kaikki ammattilaismerkkien tuotteet ole minustakaan niin hyviä tai sopivia minulle. Pitää löytää aina oikeat tuotteet jokaisen hetken tarpeiden mukaan. :)

   Poista
  3. Just näin! :) Placeboksi mäkin tätä nimittäisin :D

   Näinhän se menee! Itse suosin kumpiakin, sekä markettia että salonkilaatua, esim. markettituotteista olen tykännyt Tresemmen tuotteista tosi paljon. Mutta Franck Provostista en niinkään :/
   Sama kun tykkään Tigistä (tai ainakin niistä vanhoista Tigeistä, uudistuneita en ole koklannut), Kerastasen ja Goldwellin tuotteista. Ja toki mullakin on väliä mitä käytän, mä käytän sitä mikä sopii mulle ja mistä tykkään, olipa se sitten halpis tai ei :) Tuo BC:n öljy kantsii kyllä jatkossa ostaa Glissinä, pääsee vähän halvemmalla jos tahtoo :)

   Poista
 7. Näin meitä hyväuskoisia kuluttajia viedään ku pässiä narussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtälailla kampaajia viedään. Ei meille kerrota, että" ainiin meillä on muuten sama tute myynnissa kaupoissakin..." meille kampaajille mydydään bonacurea kalliilla sisäänostohinnalla ja meidät laitetaan myymään se ulos vielä kalliimmalla... Siksi minulla ei ole liikkeessäni wellaa, lorealia eikä schwarzkophia.. On okieasti myös laadukkaita kampaamotuotteita.

   Poista
  2. Juu, arvantenkin tämä toimii myös tuolla lailla :/ Tosi kurjaa!
   Mulla on sellanen olo, että just noi kolme mainitsemaasi merkkiä pullottavat samat tuotteet sekä kampaamoihin että marketteihin, pullot on vaan erilaiset :(

   Poista
 8. Mä en ole luksus-tuotteiden perään vaan käytän etupäässä marketti kamaa. Mutta... tiedän kyllä henkilöitä jotka vannoo kalliin hinnan ja sitä kautta paremmuuden perään. Siinä ei perustellut auta. No kukin tyylillään, jos haluaa hassata rahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se melkein pääasiassa mullakin menee.
   Niimpä, jos haluaa ostaa samaa tuotetta kalliimmalla, niin be my guest :D

   Poista
 9. No voi kökkö, kyllä mullaki sapettais moinen =/ Luulis että olisivat edes jotain pientä eroa kehitelleet, ovat vissiin kunnon laiskimuksia. Murr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! :/ Olisivat nyt vaihtaneet vaikka tuoksun, siitä mä hoksasin tämän koko homman, koska tuoksu oli täysin sama.

   Poista
 10. Mä astuin samaan ansaan hiuspuuterin kanssa. Swartskoffin (voi hyvänen aika, yritin katsoa edeltä että miten se kirjoitetaan ja unohdin kun rullasin takas tänne alas :D) got2b ja osis ovat samaa kamaa. Joku mulle blogiin siitä huomautti, joten tarkastin incit ja on siellä 1 erilainen ainesosa, mutta sillä aineksella ei selvästikään ole mitään merkitystä mihinkään, koska molemmat toimii hiuksissa samalla lailla.
  Pienoisen vedätyspettymyksen jälkeen lähes juoksin innolla kauppaan ostamaan got2b:n sparkling & shine spraytä, koska osiksen kiiltosuihkeesta olen kuullut paljon hyvää. Incit on kylläkin vielä vertailematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi olla Schwarzkopffin tyylinä, että samoja juttuja myydään jälleenmyyjille ja kuluttajille :/ Aika kurjaa toimintaa, etten sanoisi! Jos kyseisen puljun tuotteita ostaa, melkein kannattaa ostaa marketista kun saa saman tuotteen pienemmällä hinnalla!

   Poista
 11. Lisää listaan: SYOSS Absolute Oil on myös samaa tavaraa, identtinen INCI Glissin kanssa. Tämän postauksen innoittamana lähdin vertailemaan tuotteita marketissa kun ostin öljyä. Tuoksusta en saa sanoa, mutta epäilys oli suuri huomatessani että Schwarzkopf on myös tämän homman takana, omistaa SYOSS:in. SYOSS on halvempaa kuin Gliss. Citymarketissa Gliss oli 95e/litra, SYOSS 75e/litra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Schwarzkopfin maine on mennyttä ainakin mun silmissä :/ Markettikamaa voin ostaa, mutta kampaamotuotteita ei paljon kannata ostaa :(

   Poista
 12. Kaikki firmat tekee tota! Ihan alkaen suomalaisista kampaamomerkeistä kuten Sim ja Seven. NOThing new :)
  Mutta noissa voi silti olla eroja, vaikka inci onkin sama, siellähän ei lue määriä. määräjärjestyksesssä ne voi kylläkin olla, mutta onhan näissäkin eroa:
  A 80%, B 11%, C 6%, D 2% ja E 1%
  A 35%, B 34%, C 12%, D 11% ja E 8%
  vaikka incit olis samat näillä tuotteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta koostumus sekä vaikutus ovat täysin identtiset näissä kun olen kumpaakin testannut saman aikaisesti. Eli jos määrissä on eroja, isoja ne eivät ole. Jokatapauksessa aika oudon oloista touhua, ainakin mun vinkkelistä katsottuna.

   Poista
 13. Vähän vanhempi postaus jo, mutta kommentoin silti. Mietin just mitä hiusöljyä tukalleni ostaisin ja olin just noista molemmista kuullu varmaan eniten hyvää (jos sitä moroccanoilia ei lasketa..) ja päätinki sitte että jommankumman ostan. Tietenkin tuli nyt valittua toi kalliimpi Bonacuren versio. Mietinki jo useempaan kertaan kun schwarzkopfia en oo hetkeen käyttäny, että aika jännä tuo just että sama merkki tekee sekä "halpistuotteita" että noita kampaamotuotteita, hinta on kuitenkin kaksinkertaistuu ja tavallaanhan noitten halpistuotteidenkin pitäis olla hinta-laatusuhteen huomioiden hyviä ja auttaa hiusten pesuun ja hoitoon myös niinku kuuluukin. Kampaamotuotteissa on just vaan se, että sen tehoon luottaa enemmän ja sen uskoo toimivan paremmin :D placebo on loistava nimitys! Musta tuntuu et syynä noiden kampaamotuotteiden arvostukseen on myös se, että varmaan useemmin kampaamotuotteiden ostaja tulee kysyneeksi alan ammattilaiselta, että mikä tuote on se sopivin juuri kyseisen ostajan hiuksiin ja tarpeisiin, kun taas ruokakaupan myyjä ei välttämättä osaa ihan samalla tavalla niitä tuotteita suositella ja valikoida sille asiakkaalle.
  Ens kerralla sitten tiiän, että kun molempia on kerran kehuttu ja säkin sanoit et sama teho noissa niin ostan sitä glissiä sitten! :D

  VastaaPoista
 14. Hyvä postaus :) En kyllä tajua tätä hommaa ollenkaan. Varmaan joku paremman voiton tekeminen tässä takana. Vähän jotenkin törkeää jopa.

  Ei ole kovinkaan pitkä, kun vertailin joltain merkiltä päivävoiteen ja yövoiteen inciä. Ihan samat oli! Saadaanpas vaan kuluttaja ostamaan samaa tavaraa kahden tuubillisen verran. Ovelia ovat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos darling! :) No kyllä tämä niin törkeää kuluttajan kusetusta on, että morjes.

   No just! Näinhän se menee :/ Onneksi me ollaan tällaisia INCI-kyyliä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)