maanantai 26. maaliskuuta 2012

Ennen vanhaan.
Löysin isoäitini luota vanhoja Seura-lehtiä. Ja kun sanon vanhoja, tarkoita todella vanhoja. Lehdet ovat vuosilta 1957-1962. Otin ne kotiin sillä mielellä, että leikkaisin niistä vanhoja mainoksia ja juttuja ja tekisin niistä sisustustaulun. Koska lehdissä oli yllättävän paljon kosmetiikkamainoksia, ajattelin tehdä niistä jutun myös tänne blogiini. Jotenkin näitä oli todella ilo katsella ja siksi halusinkin jakaa nämä myös Teidän kanssanne :)

9 filmitähteä 10:stä luottaa LUX-saippuaan
Kukahan se yksi luopio sitten mahtoi olla kuka ei luottanut? ;)


Kyllä tuli puhtaaksi! Korvat ja kaikki.


Sunsilkiä sai jo 50-luvun lopussa. Pullot tosin näyttivät silloin hieman eriltä kuin tänä päivänä.

Kiitos, voisin ottaa kyllä filmitähden ripset.


Nuoruudelle ei tarvitse sanoa hyvästi. Siis jos ei halua.

60-luvun alun kuvamanipulointia. Ilmeisesti vasemmassa kuvassa on olevinaan finnejä, mutta minusta näyttää kuin tuolla tyttöparalla olisi paiserutto nassussaan.

Ja Bacilla pysyy hien haju kaukana.

Nykypäivän lappuliisat ovat siis näköjään perineet vanhat SAS:n lentoemäntien virkapuvut.
Ihanaa muuten miten näissä vanhoissa mainoksissa käytettiin eri ammattien edustajia markkinoijina. Tässäkin lentoemännät käyttävät tätä Shantung-merkkistä huulipunaa. Tänä päivänä tälläistä ei enää näe. 


Nykyäänkin on hiusmeikkejä. Mutta ei tälläisiä. Nykyään nämä ovat ihan vain hiusvärejä.
Shampoota purkissa. Ja mihin hintaan!


Miehille suunnattua kosmetiikkamainontaa löytyi todella vähän. Molemmat merkit tuttuja myös tänä päivänä, Gillette ja Rexona.

Nämä seuraavat mainokset kyllä laittoivat väkisinkin hymyn huulille, selkeästi mainoksien teksteistä voi todeta sen miten aika on ollut silloin niin eri kuin se on nyt:


 Tampax antaa mm. tasapainoa. Ja sen kanssa voi tuntea itsensä viileäksi. Cool.

Ihana mielestäni tämä huomiota herättämättä. Kuukautiset ovat ilmeisesti olleet jonkin sortin tabu tuohon aikaan. Nykyäänhän näitä sidenäytteitä tippuu postilaatikosta silloin tällöin ilmaiseksi ja päällä lukee kyllä koiran kokoisin kirjaimin mistä on kyse.

 Miellyttävän kuuloinen tämä vyö-hommeli joka tuossa mainitaan. Kun kerroin äidille näistä mainoksista, hän kertoi että tosiaan näihin kuului vyö jonka avulla side pysyi paikoillaan. Onneksi tänä päivänä ei enää ole tälläisiä virityksiä.

Näitä voi käyttää myös töissä. Erittäin hyvä asia.

Loppuun pari hauskaa aiheesta poikkeavaa mainosta ja uutista:11 kommenttia:

 1. Mahtava postaus! Noi vanhat mainokset on kyllä huippuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Juu, kun selasin näitä lehtiä, tuli heti sellainen olo, että tästä pitää tehdä juttu blogiin :D

   Poista
 2. Ihan sika ihania! Mäkin tahtoisin oikeen noita vaaanhoja lehtiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin :) <3 Näitä vanhoja lehtiä saattaa löytyä joskus kirppiksiltäkin!

   Poista
 3. Rrrrrrrakastan vanhoja lehtiä ja vanhoja mainoksia! Ihania aarteita sinulla! Mun suosikki noista on Pond's:in mainos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma! Mä olen muutenkin kaikkien vanhojen tavaroiden ja esineiden ystävä <3 Ensi viikolla on tulossa postausta mun vanhojen kahvikuppien kokoelmasta :)

   Poista
 4. Nää vanhat mainokset on vaan jotenkin lutuisia =D Yks mieleen jäänyt on Savett peräpyyhkeen mainos, voi elämä... Muuten, minä muistan lapsuudesta tuon Perfekta-siteiden paketin ja taisi kotona olla se sidevyökin. Luojan kiitos kehityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! :D Olen miettinyt, että varmaan joskus 50 vuoden päästä naureskellaan nyt pyörivälle peräaukon kutina-mainokselle :D

   Onneksi omaan teini-ikään ei enää kuuluneet nuo sidevyöt! Kuulostaa kyllä aika kauhealle! Ja semmoselle värkkäämiselle mitä ei todellakaan jaksaisi tehdä kun on se aika kuukaudesta. Muutenkin silloin pistää vähän ketuttamaan ja jos siihen päälle pitäisi alkaa pelleilemään vielä jonkun vyön kanssa niin eih....! Apua! :D

   Poista
  2. No juu, se olis vielä puuttunutkin jos olisi pitänyt käyttää jotain hemmetin sidevyötä. Tai vaikkapa itse virkattuja/kudottuja siteitä, sellaisia oli kuulemma äidin nuoruudessa..huh huh! Tosin omasta nuoruudesta (kamala kun sitä tuntee itsensä vanhaksi kun puhuu tälleen) muistan Nainen-siteet ja nehän oli melkoisen kökköjä =D No, olihan silloin muunlaisiakin siteitä, mutta nuo ovat jääneet mieleen järkyttävimpinä...

   Poista
 5. Hauska postaus! :) Enpä ollut ajatellut,että Sunsilk on niinkin vanha tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anur :) Juu, näköjään! Jotenkin mäkin olen mieltänyt, että se on tullut markkinoille viimeisimmän 20 vuoden aikana :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)