keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kun J-Lo suosittelee, voiko se silloin olla huonoa?

Ja vastaus on: toki voi. Tai ainakin hyvin mitään sanomatonta.

Mä olen niin helppo. Tunnustan, olen täysin mainonnan uhri ja helposti innostuva kosmetiikan suurkuluttaja. Siksipä nämäkin tuotteet tuli ostettua. Näin telkkarista Lorkun mainoksen missä Jenny from the Block heiluttaa kiiltäviä hiuksiaan ja huokailee pikoos aim wört ittiä samalla mainostaen uutta shampoota + hoitsikkaa jotka lupaavat lopettaa silmänräpäyksessä hiustenlähdön ja katkeilun, lisäksi edistävät hiustenkasvua ja varmaan lopuksi vielä korjaavat otsonikerroksenkin ja poistavat maailmasta nälänhädän.

Mä menin tähän mainontaan taas pää edellä ja ostaa pätkäytin nämä sitten itselleni. Pakkohan se oli itse todeta, että kyseessä ei loppupeleissä olleet mitkään ihmeaineet vaan ihan tavalliset markettitason hiustenhoitotuotteet, jotka itseasiassa ovat siinäkin kategoriassa heikoimmasta päästä.

Nämä nyt käytettyäni, en huomannut hiuksissani minkäänlaista muutosta, ainakaan siihen suuntaan mitä nämä tuotteet lupasivat mainoksessa. Karvaa irtoaa päästä ihan samaan malliin ja föönatessakin huomaa miten lattialle tippuu pieniä katkenneita hiuksen palasia. Mitään kasvupyräystäkään ei tullut.
Minua on nyt selkeästi huijattu. Vai kertoisiko joku minulle montako putelia näitä pitää käyttää jotta lupaukset täyttyisivät?

Shampoo vaahtosi ihan ok, ei pessyt hiuksia natisevan puhtaiksi, mutta ei jättänyt jälkeensä myöskään silkkimäistä tunnetta. Hoitoaine imeytyi hiuksiin turhankin napakasti ja pesun jälkeen tunne olisi voinut tietenkin olla astetta hoidetumpikin. Föönauksen jälkeen latvat hapsottivat karvaisina ja niille oli pakko näyttää suoristusrautaa.
Hiukset pysyivät puhtaina tasan päivän verran.

Eli parempiakin Lorkun tuotteita on tullut käytettyä. Harmi, mä olisin kyllä näistä ihan halunnut tykätä.


Sori Jenniferi, nyt ei natsannut tällä kertaa. Ja saanen epäillä, että nuo sunkaan hiukset tuskin on näiden tuotteiden ansiosta tuollaiset kuin ne ovat...
Voi meitä kuluttajia. Aina meitä viedään kuin pässiä narussa.

8 kommenttia:

 1. Pöh, että tommoset katteettomat lupaukset tympii eli enpä taida koskaan sortua ko. tuotteisiin. Ja herttinen, hiuksetko pysyivät puhtaina päivän verran..eiih, tämä parivaljakko taitaa olla susi syntyessään =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nova: Jep, mulla on luonnostaan kuiva hiuslaatu eli ei rasvoitu hyvin herkästi, mutta näiden kanssa näytti päivän jälkeen jo siltä kuin olisi kyljyksellä sivellyt :(

   Toki nämä voi jollakulla muulla toimia ihan eri tavalla, mulla nämä nyt ei oikein natsannut.

   Poista
 2. Olisi mielenkiintoista tietää, mihin ajatukseen tuo arginiinin ulkoinen hoitava vaikutus perustuu. Ensinnäkin arginiinia on ihan turha hölvätä päänahkaan, koska sitä voi ottaa sisäisestikin. Tämä vaikutusmekanismi on siis todettu toimimattomaksi. Arginiini itsessään parantaa verisuonten laajenemiskykyä ja sitä kautta pintaverenkiertoa. Tällaisten vaikutusten pitäisi olla näkyvissä vasta pitkän ajan kuluttua ja niitä ei yhden pesun jälkeen vielä voi havaita. Tuote kuitenkin ilmeisesti lupailee välittömiä tuloksia, joten vaikutusmekanismin tulee olla joku muu.
  Arginiini muodostaa lysiinin kanssa hiuksissa olevan suolasidoksen. Tämän sidoksen katkaiseminen ja uudelleenkiinnittäminen on pääosassa kampausten tekemisessä. Veden ja kostean sään lässäyttävä vaikutus perustuukin pitkälti suolasidosten purkautumiseen. Käsittääkseni (korjatkaa, jos olen väärässä) nämä sidokset ovat pääasiassa poikittaissuuntaisia ja joka tapauksessa melko heikkoja, joten niiden kestävyyteen ei pystytä lisäarginiinilla juurikaan vaikuttamaan. Herää kysymys, miten juuri arginiini pystyisi parantamaan hiuksen kestävyyttä. Kysymys on mielenkiintoinen varsinkin, kun arginiini toimii hiuksissa parina lysiinin kanssa. Olisiko syynä se, että arginiini on nyt kuuma asia terveystietoisissa piireissä ja arginiinin maineella halutaan ratsastaa myös kosmetiikkamainonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Christian: Oho, sulla tuntuu olevan hyvää tietoa tuosta arginiinista! :) Mä luulen, että tässä on nyt kosmetiikkajätti Lorkun markkinointipomot päättäneet, että laitetaanpa tämmöset tuotteet vaan markkinoille ja mukaan pistetään kunnon mainospuheet, niin jengi ostaa. Ja varsinkin kun J-Lo viskoo sitä unelmalettiään ees taas siinä mainoksessa niin avot, tuote myy kuin häkä.

   Kiitos kun aukaisit vähän tuon arginiinin toimintaa, mulle ainakin oli entuudestaan aivan vieras aine.

   Poista
 3. Joo harvemmin ne käyttää just sitä tiettyä tuotetta mitä noissa mainoksissa näytetään. Sitäpaitsi tietenkin julkkiksilla on aina täydelliset hiukset, niillä on varaa käydä kampaajalla vaikka joka päivä. Jenniferillä taitaa kyllä olla ihan omakin, joka reissaa sen mukana, että.. Ja loreal vielä, mokoma käyttää eläinkokeita, yöksis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: No näinhän se valitettavasti menee :(
   Sama juttuhan se on monessa ripsarimainoksessa, niissä kuvissa on aina tekoripset tai sitten niitä ripsiä on tuuhennettu/pidennetty photarin kanssa :/ Älytöntä.

   Poista
 4. Hah, mä kans hairahduin ja ostin n. kuukausi sitten tuon hoitiksen. Ihan liian lirua ja ei tehny juuri mitään edes 15.min muhittelun jälkeen :o Huomasin monen käyttökerran jälkeen, että joka helvetin kerta lähti tajuttomasti tukkaa hoitoaineen pesun jälkeen :o Äkkiä roskiin >:(

  VastaaPoista
 5. pjau: Jep, ihan kakkaa ovat :( Onneksi eivät maksaneet paljoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)