keskiviikko 29. helmikuuta 2012

I heart Herbina.

Jokin aika sitten kirjoittelin pitkäkestoisesta suhteestani Yvesiin. Lähes yhtä kauan minulla on ollut suhde kotimaiseen Herbinaan.

Lukioaikoina käytin Herbinan Minttu-sarjan hiustenhoitotuotteita. Kyseistä Minttu-sarjaa ei enää ole saatavilla, mikä on tosi harmi. Rakastin shampoon päänahkaan tuomaa viileyden tunnetta ja sitä miten ihanan pehmeiksi hiukset kokonaisuudessaan tulivat. Yritin löytää Googlesta kuvaa näistä kyseisistä tuotteista, mutta mitkään hakusanat "Herbinasta" "90-luvun Herbinaan" eivät tuottaneet tulosta. Tuotteet ovat olleet myynnissä 200 vuotta sitten ja Googlesta ei ollut silloin vielä tietoakaan.

Olen melkein näihin päiviin asti käyttänyt epäsäännöllisen säännöllisesti Herbinan Linum-dödöä. Suhde tähän puhtaalta ja miedolta tuoksuvaan tehokkaaseen dödöön alkoi jo 90-luvun alkupuolella. Silloin se oli pakattu lasipulloon, mutta tänä päivänä sama deo näyttää tältä:

Pakkaus on muovia ja pallo on kokenut laajennuksen. 90-luvulla pallo oli puolet pienempi. Mutta tuoksu on sama, ihana puhdas ja neutraali joka ei riitele hajuveden kanssa.

Herbina tuntuu olevan minulle luottomerkki vuodesta toiseen vaikka en kovin säännöllisesti mitään sarjan tuotetta käytäkkään. Se on mukavan hintainen sarja jota on helppo saada melkein mistä tahansa, niitä löytyy pienimmästä kyläkauppapahasesta isompiin hypermarketteihin. Melkein voisi sanoa, että Herbinan ostaessa tietää mitä saa. Tasavarmaa laatua ja vieläpä kotimaista sellaista.

Löysin kauppareissullani alelaarista Herbinan Clearline-sarjan tuotteita ja ostin ne pois kuleksimasta, koska hintaa oli vain 1 euron kpl! Kyseessä on ehkä enemmän nuorelle iholle suunnattu sarja, mutta koska minä kärsin ilmeisesti jostain keski-iän mustapää/kiiltävä-naama vaiheesta, ajattelin kokeilla näitä tähän aika ajoin kukkivaan naamaani.

Vasemmalla olevaa puhdistusgeeliä en ole vielä näistä kolmesta ehtinyt testaamaan, ostin tämän lähinnä aamuputsariksi/suihkussa käytettäväksi naamanpesuaineeksi. Meikinpuhdistukseen minulla on omat tökötit.

Keskellä on sen verran jänskä tuote, että en ole tälläiseen törmännyt minkään muun valmistajan sarjoissa. Kyseessä on 3in1 kuoriva naamiopesu. Että jos on oikein kiire, niin tällä hoituu koko naamanhoidon repertuaari yhdellä kertaa.
Tätä voi käyttää kolmella eri tapaa:
1) Pesu
2) Pesu + kuorinta (en tiedä miten tämä eroaa kohdasta 1? Käyttöohje on melkein sama kuin edellisessä)
3) Pesu + naamio + kuorinta. Tuotetta levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa 3-5 min. Poispestäessä hierotaan pyörivin liikkein.

Olen käyttänyt tätä tavalla 3. Iho jäi mattapintaiseksi, mutta olisin kaivannut hieman syväpuhdistavampaa tunnetta. Rakeita saisi minun makuuni olla hieman tiuhemmassa kuin tässä on. Tuotteessa on xylitolia joka rauhoittaa punoittavaa ihoa. Tuotteen sisältämä vihreä savi puolestaan poistaa talia ja epäpuhtauksia.
Tämä oli ihan ok tuote, ei kuitenkaan paras Herbina jota olen käyttänyt, mutta menettelee. Toimii luultavasti nuoremmalla iholla paremmin.

Oikealla oleva geelivoide oli todella iloinen yllätys. Ostin tämän mattapintaistavaksi meikinalusvoiteeksi ja hyvin tuntuu siinä hommassa toimivan. Voide ei jätä kiristävää ja kuivaa tunnetta iholle vaikka onkin mattapintaistava tuote. Voide imeytyy hyvin ja iholle jäi raikas olo! Euron maksavaksi tuotteeksi ihan lyömätön!

En tiedä miksi nämä olivat alekorissa näinkin naurettavaan hintaan? Onko sarja kenties poistumassa/jo poistunut? Harmi jos asia on näin, mielestäni näissä on hyvä hintalaatu-suhde. Jos jollakulla on asiasta parempaa tietoa, saa antaa infoa!

 Olen joskus aiemmin jo hehkuttanut täällä MarjaSpa-sarjan puhdistusmaitoa ja nyt kauppareissulla törmäsin tähän saman sarjan vartalovoiteeseen. Hintaa tuotteella oli 1,90 € joten en tosiaan jättänyt tätä kauppaan virumaan.  Harmittaa miksi en samantien ostanut näitä kahta. Tai jopa kolmea.

Tuoksu on sama ihana vadelmajugurtti joka on sarjan kaikissa tuotteissa. Tässä se etenkin korostuu kun kyseessä on iholle jäävä voide. Voiteen koostumus on hyvin pehmeää ja se imeytyy iholle todella hyvin. Erittäin laadukas perusvoide joka tuoksuu todella herkulle!

Tässä INCI-lista kaikille kiinnostuneille.

Pidätkö sinä Herbinan tuotteista? :) Mitkä ovat omat suosikkisi?

1 kommentti:

  1. Herbina on huippua! Löysin itsekkin alekorista herbinan tuotteita ja mukaan lähti syväpuhdistava naamiopesu, raikastava kasvovesi, tasapainoittava geelivoide ja tehohoito, kaikki euron! :) Herbinalla on muutenkin paljon hyviä tuotteita ja mun iholle ainakin parhaaksi todettuja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)