tiistai 25. lokakuuta 2011

Suomea puhuva, vaahtoamaton Franck.

Ketä muuta ärysttää/huvittaa televisiossa pyörivät Franck Provostin shampoo-mainokset jossa harmaapäinen Fränkki puhuu dubatusti suomea? Vaikka mainonta onkin (ehkä tahattomasti) hieman humoristista, herra Provostin hiustenhoitotuotteet saavat minulta kuitenkin kiitosta. Ja vähän risujakin.

Törmäsin kauppareissulla pariin uuteen tuotteeseen ja koska ne sattuivat vielä olemaan tarjouksellakin 5 euroa per pullo, pakkohan nämä oli kyytiin napata:

Shampoo + hoito jotka ovat tarkoitettu normaaleille/kuiville hiuksille. En tiedä miten "normaalit" mun hiukseni ovat, mutta kuivahkot ne ovat aina, koska ovat luonnonkiharat. Pitää tunnustaa, että ihan ensimmäisenä ihastuin näissä tuotteissa tuoksuun joka on todella ihana. Hyvin raikas ja puhdas, ei ollenkaan sellainen omituinen kuin aiemmissa Provosteissa jotka ostin yli vuosi sitten. Hetken jopa ajattelin, että voisin ostaa nämä pelkän tuoksun takia, mutta onneksi nämä sattuivat käymään myös hiuslaadulleni.

Miten nämä sitten toimivat? Pullon kyljessä luvataan hoitoa ja kosteutusta aloe veran voimalla, ilman että hiuksista tulee lattanat ja päätä myöten menevät. Tämä lupaus kyllä pitää paikkansa. Lopputulos on ilmava ja pehmeä jopa minun luonnonkarkeassa karvassani. Ihana tuoksukin seuraa hiuksissa pitkään. Shampoo ei  vaahtoa ihan hirmuisesti ja siitä tulee aina sellainen olo, tuleeko hiukset oikeasti puhtaiksi. Näitä käytettyäni huomasin myös, että kovin pitkään kestävää puhtautta näillä ei saa. Jo seuraavana päivänä hiustenpesusta tyvi alkoi rasvoittumaan hieman ikävällä tavalla.

Odotin näiltä tuotteilta ehkä enemmän kuin ne loppupeleissä minulle antoivat. Korostan, että huonoja nämä eivät mielestäni missään nimessä ole, jo pelkän tuoksun takia voisin ostaa näitä uudelleenkin :) Jos pitäisi antaa kouluarvosana näistä, sanoisin, että nämä ovat 8- tai 7+. Semmoiset keskinkertaiset siis.

Muutamaa päivää myöhemmin Prisman poistokorista löytyi -50% alelapulla varustettu kuivien/vaurioituneiden hiusten shampoo. Koska tämä jättileka ei maksanut kuin alle 3 €, päätin ostaa kuleksimasta pois. Shampoossa on jännä makea tuoksu joka varmasti alkaa ällöttämään pitkässä käytössä (ja 750 ml takaa varmasti sen, että tuote kestää normaalia pidempään...). Koostumus on hieman samanlaista huonosti vaahtoavaa tavaraa kuin edellä mainittu Aloe Vera-versiokin. En tunne kemiaa niin hyvin, että voisin suorilta heittää mistä moinen vaahdon puute Franckin shampoissa johtuu? Silikonin puute? Kertokaa joku viisaampi. Tämän kanssa olen myös huomannut, että tyvi alkaa rasvoittumaan herkemmin. Silti tykkään kyllä tästäkin, ei mikään huippu, mutta normaalia kivempi perusshampoo :) Ja kun kerran halvalla sai, niin...

Mikä sinun suhteesi on Franckin tuotteisiin? Ihastuttaa vai vihastuttaa?

5 kommenttia:

 1. Mä en oo näihin uskaltanut langeta, samalla lailla en myöskään mihinkään Tresemmeen yms : / ei näytä houkuttelevilta, ja aika useasti niistä on kuullut negatiivista palautetta.

  VastaaPoista
 2. Mä en tykkää yhtään Fränkeistä. Ne mainokset ärsyttää suunnattomasti! :D Ja shampoot eivät vaahtoa! Mulla on ollut värjättyjen hiusten shampoo ja hoitis. En tykänny. Myös tuon huomasin, että tyvi likaantuu nopeammin. Tresemme oli parempi kun Fränkki, mutta ei sekään päässyt mun pitkien hiusten shampooksi ja hoitsikaksi pidemmäksi aikaa. Kun olen taas pitkähiuksinen, niin joudun panostamaan shampooseen ja hoitoaineeseen. Lyhyillä ei ollu niin väliä mitä käytti. :D

  VastaaPoista
 3. Itse tykkään todella paljon Fränkin 24h Expert Fixation- hiuskiinteestä. Toimii kerrostetussa tukassani upeasti, sillä se antaa rakennetta todella paljon. Lisäksi kiinne tulee pullosta todella hienona suihkeena, joten vaaraa klimppiintymiselle ei juuri ole. Myös Fränkki-sedän hiusväristä on ihan positiivista sanottavaa, musta väri antoi pehmeän lopputuloksen ja pysyi hyvin. Shampoita tai hoitsikoita en ole vielä koettanut, iso koko on vähän turn off kaltaiselleni kokeilijaluonteelle, joka haluaa kokeilla koko ajan hiuksiinsa jotain uutta.

  Milla/AllThemShinyThings

  VastaaPoista
 4. Catti: Mä tykkäsin itse enemmän Tresemmestä, mutta jokin näissä Fränkeissä tökkii =/ Ei ne ihan p*skoja ole, mutta ei mitään huippujakaan.

  Minna: Mä tykkäsin siitä Tresemmen kuiville hiuksille tarkoitetusta shampoosta ja hoidosta, tosin tuoksu oli melko voimakas. Niiden kanssa mulla loppui hiustenlähtö! Että se oli kyllä positiivista :)

  Milla: Pitääkin kokeilla joskus noita muotoilutuotteita! En muuten tiennyt, että Fränkillä on hiusvärejäkin! Ei ole tullut missään vastaan, mutta hyvä tietää että ne ihan toimivat :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on Franck Provostin Expert Nutrition Dry and rough hair hoitoaine. Mulla on tosi karkea hius, joten se kaipaa ajoittain tosi paljon hoitoainetta. Tuota Frankkia käytettäessä mä en ainakaan voi laittaa sitä kuin latvoihin, koska päänahkaan hieroessa hiukset rasvoittuu ennätysnopeasti.

  Mutta muutenhan nuo Frankin tuotteet on oikein riittoisia ja edullisiakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)