tiistai 4. lokakuuta 2011

I'm a Barbie girl, in a Barbie world.

Ihanaa miten otsikon kirjoittamisesta alkoi päänsisäinen jukeboxi toimia ja Aquan vanha hitti soi siellä nyt repeatilla. Yes.

Otsikko kuvaa kyllä minua siinä mielessä, että ehdottomia lempilelujani lapsuudessa oli Barbiet. Vauvanuket, nukkekoti, pehmolelut eivät mitkään vetäneet vertoja Barbeille. Varjelin Barbejani kuin kalliita aarteita ja enkä koskaan antanut minua nuorempien sukulaislasten leikkiä niillä.

Lapsuuteni eli 80-luvun Barbeista tämä Lemmikki-Barbie (englanniksi Loving You) oli ehdoton suosikkini. Taisin saada sen 10-vuotissynttärilahjaksi. Tämän Barbien rekvisiittaan kuului myös valkoinen ratsu jolla oli hopeaa ja vaaleanpunaista harjassaan/hännässään ja oli nimeltään Principal. Muistan miten juuri tämä nukkemalli oli ns.parempi, koska tällä oli kädet tuolla lailla koukussa. Halvemmalla mallilla kädet sojotti suorina kropan vieressä.


(kuva)
 Toinen kova suosikkini oli  City-Barbie (suomeksi taisi olla tämän niminen, enkuksi Day to Night) jolla oli päivän business-neuvotteluja varten kuvassa näkyvä pinkki jakkupuku. Iltarientoihin tuo sama puku muuntui iltapuvuksi, en ihan tarkkaan muista oliko tuo takki myös käännettävä? Hame jokatapauksessa oli ja näin piinkovasta businessbarbiesta muuntui kaupungin armottomin bilehile :)
Muita suosikkibarbejani oli Tahiti-Barbie, jolla hiukset ylsi melkein nilkkoihin (!!) asti. Hiukset tosin kokivat pienen makeoverin kun ihailin Taisteluparin Makepeacea ja tämän ylityylikästä polkkamallia :D Huomaa tämän Barbien kädet, tämä oli ns. halpamalli.

(kuva)
Ihan ensimmäinen Barbieni oli Pusu-Barbie jonka mukana tuli aniliininpunaista huulipunaa. Punaa levitettiin barbien huuliin ja kun sen selässä olevaa nappulaa painoi, se nykäytti päätään eteenpäin kuin antaakseen pusun. Näin siis vuonna 1980.

80-luvun loppupuolella Barbie-perhe sai Rockers-sarjan josta mulla oli kaksi nukkea, punatukkainen Diva ja Kenin jolla oli harjattavat hiukset! (alla olevat kuvat täältä ja täältä)


 Siihen astisilla Ken-nukeillani oli komia muovinen hiusmalli jota ei tietenkään voinut harjata. Tämän Rokki-Kenin ostin Ruotsista paljon ennen kuin nämä tulivat Suomeen myyntiin. Huomatkaa Kenin melko elektrinen vaatetus; hopean värinen täyspitkä takki, pinkit ryppysukat ja vauhdikas huivi kaulassa :) ja mukana oli myös melko massiivinen hopeinen hiusharja Kenin kuontalon sukimista varten.


No mutta juu. Pitkän alustuksen jälkeen päästään päivän aiheeseen joka on nimittäin tämä:

Tykkään edelleen Barbie-jutuista vaikka en ole niillä nukeilla leikkinytkään enää melkein 25 vuoteen. Kuin tribuuttina Barbeilleni, halusin tilata Avonilta uudesta lapsille (ja meille vähän aikuisimmillekin lapsille) suunnatusta Barbie-sarjasta suihkugeelin :) Suihkugeeli on ihan perussaippuaa jossa on kiva karkkimaisen hedelmäinen tuoksu. Sarjaan kuuluu lisäksi shampoo, kylpyvaahto, huulikiilto, vartalovoide ja kimallehiusgeeli.
Mielestäni tämän sarjan tuotteet ovat hauskoja lahjoja pienille prinsessoille ja toki meille isommillekin rinsessoille, kenen lapsuuteen Barbiet toivat sitä jotain extra-taikaa :)

6 kommenttia:

 1. Minä niiiin halusin tuon sydänmekkoisen Barbien lapsena! Serkullani oli sellainen, mutta ei niitä enää silloin saanut kaupoista. Eikä sillä, uudet lelut olivat muutenkin kiven takana, vanhemmat eivät yleensä ymmärtäneet materialistisia haihatuksiani. :D

  VastaaPoista
 2. .Nekku.: Sullakin on lapsuuden traumoja saamatta jääneistä Barbeista! :D Itse olisin halunnut Persikka-Barbien, mutta sellaista en koskaan saanut ja kavereilla tietty oli semmoiset :( Olihan mulla noita Barbeja vaikka mitä, mutta edelleen syö se tosiasia etten saanut juuri sitä Persikkaversiota :D On se niin väärin.

  VastaaPoista
 3. Hihihi, mullakin oli tuo sydänmekkoinen Barbie! Se taisi olla isosiskon perintöä, kuten niin monet muutkin mun Barbiet. Kyseinen nukke taitaa olla tällä hetkellä siskontytön omistuksessa :)

  VastaaPoista
 4. TERHEN: Todellinen perintö-Barbie siis :D nykyään tuohan on jo ihan retro. Tai vintage :D

  VastaaPoista
 5. Vähänkö sä muistat hyvin Barbit joita sulla on ollut! :D

  Itsekin olen sitä ikäluokkaa, että tuota Aquan hittia tuli huudatettua... ja niitä monia muita myös. ;D

  Muistatko tähtisäde-Barbin? Se vaaleanpunainen prinsessahörsö, joka loisti pimeässä. ;) Mulla oli ainakin se. Mun Ken oli hopeanharmaassa smokissa ja sillä hiukset oli maalattua muovia/kumia. Sukulaiseni olivat metsästäneet joka ikisen kaupan täällä Kouvolassa ja lopulta löysivät minun Barbille Kenin. :D

  VastaaPoista
 6. Minna: Juu, mä leikin Barbeilla niin älyttömästi pienenä, että ne syöpyivät mun mieleen ikihyviksi :D
  Kyllä muistan! Mun ystävällä oli se ja sen lisäksi myös sille Barbille kuuluva sänky jossa toistui sama pimeässä hohkaava tähtikuvio :)Se oli niin hieno Barbie!

  Mullakin oli tosiaan sellanen muovitukka-Ken jolla oli suorat pönkkökädet :D oli vähän haasteellista asetella sitä Keniä halaamaan Barbien kanssa kun sen kädet tonotti suoraan eteenpäin :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)