torstai 10. helmikuuta 2011

Suhteeni kosmetiikkaan.
Laitoin viime viikolla blogiini kyselyn koskien edullisempaa kosmetiikkaa, että mikä merkeistä miellyttää eniten.
Kyselyyn vastasi viitisenkymmentä blogissa kävijää ja jakauma meni näin:


Avon 12  (23%)
Oriflame 3 (5%)

Yves Rocher 0 (0%)

Dermosil 7 (13%)

Bottage Verde 3 (5%)

The Bodyshop 15 (29%)

Lumene 7 (13%)

Ei mikään näistä, edullinen kosmetiikka ei ole hyvää
  4 (7%)


Kyselyn mukaan The Bodyshop ja Avon ovat miellyttäneet eniten, Dermosil ja Lumene jonkin verran, vähiten kiinnostusta herättää Oriflame ja Bottage Verde ja täysin nolla-tason intressin saavutti vanha kunnon Yves Rocher. Tämä oli kyllä yllätys sinänsä, koska olin siinä uskossa, että aika monella olisi kokemuksia Yvesin tuotteista ja sarjahan on valtavasti kehittynyt vuosien varsilla. Itse tosin en ole varmaan 5 vuoteen käyttänyt mitään Yvesin tuotteita, mutta muistelisin, että suihkugeelit ja vartalovoiteet olisivat olleet tosi kivoja :) Ja lapsuudesta muistan kun äiti tilasi Rokkerilta itselleen tuotteita, taisinpa minäkin joskus ala-asteikäisenä saada ekan huulipunan ja ripsarin sieltä :D Seiskaluokalla kävin kotikaupunkimme Yvesin hoitolassa otattamassa kasvojenpuhdistuksen. Se oli melko tuskaisa kokemus ja kaiken kukkuraksi kosmetologi loihti puhdistuksen jälkeen meikin(!!) minulle joka lähinnä muistutti venäläisen ilotytön sotamaalausta kuin teinitytölle sopivaa meikkiä.
Ja viimeiseen kohtaan neljä kappaletta tunnusti ihan rehellisesti, etteivät edellä mainitut merkit ole heidän pala kakkua vaan pitäytyvät mielummin kalliimmissa tuotteissa.


Tämän kyselyn innoittamana, ajattelin kirjoitella teille minun suhteestani kosmetiikkaan, joka on hyvin läheinen ja intohimoinen. Kosmetiikka on minulle hyvin rakas asia.
Aloitin meikkaamisen 13-vuotiaana ja äitini piti hyvän huolen minun ollessa teini, että ihonhoitotuotteeni olivat parhaat mahdolliset. En ikinä pessyt kasvojani pelkällä palasaippualla enkä mennyt koskaan meikit naamassa nukkumaan. Opin jo hyvin nuorena käyttämään päivä- ja yövoidetta ja parikymppisenä silmänympärysvoidetta.
Olen aina valinnut kosmetiikkani sen mukaan mikä minulle sopii, en sen mukaan mitä se maksaa. Mielestäni on kovin hölmöä valita tuotteet sen mukaan, että kallein olisi automaattisesti parasta. Monesti toki näin on, että se mikä maksaa eniten on myös laadukkainta, mutta edullisimmistakin sarjoista löytyy todella hyviä ja laadukkaita tuotteita. Sanonta "jos haluat ostaa halvan ja hyvän, sinun pitää ostaa kaksi" ei aina päde. Joskus poikkeus vahvistaa säännön. Ja tässä asiassa laaja empiirinen tutkimus on hyvästä. Itse ostan mielelläni uutuuksia ja kokeilen millaisia ne ovat. Joskus menee metsään, mutta se ei haittaa. Minulla on laaja ystäväpiiri ja kierrätän itselleni sopimattomia tuotteita ystävättärilleni.

Olen itse toiminut Avon-konsulttina nyt kolmisen vuotta ja matkan varrella olen saanut kuulla hyvin laidasta laitaan arvostelua Avonin tuotteista. Koska tuotevalikoima on hyvin laaja, mukaan mahtuu monen laatuista tavaraa. Itse olen löytänyt omat suosikkini Avonin valikoimasta tässä vuosien varrella, mutta myös ne tuotteet jotka olen kokenut jollain lailla huonoiksi tai epäsopiviksi itselleni. En lukeudu niihin konsultteihin jotka myyvät tuotteita rahankiilto silmissä ja uskottelevat asiakkaalleen huonon tuotteen olevan juuri se Maailman Paras. Kerron aina tilaajilleni mitä mieltä olen tuotteesta varsinkin jos he sitä kysyvät tai jos he aikovat tilata jonkun tuotteen mistä itselläni on huono kokemus. Suosittelen silloin korvaavaa tuotetta tai kehotan olemaan tilaamatta kokonaan ja ostamaan tuotteen jostain muusta sarjasta. Mutta asiakas päättää kuitenkin loppupeleissä mitä haluaa tehdä, kerron aina oman kokemukseni (mikäli minulla sitä on) ja näin ollen helpotan asiakkaan ostopäätöstä. Esimerkkinä voin antaa, että mikään Avonin ripsareista ei toimi omissa ripsissäni, enkä sen perusteella voi niitä kenellekkään suositella, mutta silti minulla on muutama asiakas kuka on löytänyt juuri sen Täydellisen Ripsarin itselleen Avonin valikoimasta. Toinen on muutaman kerran vuodessa vaihtuva Foot Works-sarjan jalkavoide. Voide tuoksuu yleensä joltain erikoiselta (vesimeloni, vihreä tee, granaattiomena-suklaa, kirsikka jne). Omasta mielestäni voide on todella kevyttä ja eikä ainakaan minun jalkojani kosteuta, mutta muutama asiakkaani vannoo voiteen nimeen aivan täysin eikä vaihtaisi jalkavoidetta enää mistään hinnasta.

Tässä tullaan siihen, että se mikä ei käy itselle, voi käydä toiselle erittäin hyvin. Mitään absoluuttista totuutta ei ole olemassa mistään tuotteesta, jokaisella on vaan oma mielipide siitä mitä on kokeillut ja käyttänyt. Olen törmännyt konsulttiurani aikana tälläisiin heittoihin "Avon on p*skaa, se on liian halpaa, onnetonta kosmetiikkaa, huono laatu" jne. Allekirjoitan aivan täysin, että noin parista tuhannesta tuotteesta joita valikoimassa on vuosittain, ihan saletisti osa onkin aivan p*skaa. Ikävää on mielestäni se, että jos joku haluaa tutustua sarjaan, tilaa yhden huulipunan esim. Color Trend-sarjasta, hinta á 2,90 € ja toteaa ettei se laadultaan vastaakaan esim. YSL.ää tai Chanelia. Ja sen perusteella tyrmää koko sarjan kaikki muutkin tuotteet. Millä tahansa kosmesarjalla on ne omat ns.huonot tuotteet. Kaikkein kalliimistakin sarjoista löytyy niitäkin tuotteita jotka eivät kaikille sovi tai joiden laatu ei hinnasta huolimatta ole sitä parhainta a-luokkaa. Vuosien varrella on tullut tehtyä monen monta hutiostosta sekä selektiiviseltä puolelta että markettikosmetiikasta. Eräs hutiostos oli Versacen ripsari joka oli niin kuivaa ja varisevaista etten ole toiseen sellaiseen sittemmin törmännyt. Eräs toinen huti oli TIGI:n BedHead-sarjan suoristava shampoo + hoito (en muista nimeä, tuskin on myynnissäkään enää). Pesun jälkeen hiukset olivat enemmän pörrössä kuin olisi voinut kuvitellakaan ja silkkisyydestä ei ollut tietoakaan, kuitenkin mielestäni TIGIn Curls Rock-kiharavoide on maailman paras, vaikka tämä ensimmäinen TIGI-kokemukseni oli kaikkea muuta kuin hyvä. Markettikosmen puolelta Anytimen puuterit eivät toimineet omalla kohdallani yhtään, mutta kynsilakat ja huulikiillot olivat kivoja. Lumenen luomarit ovat edelleen mielestäni huonoja, mutta tykkään yli kaiken Lumenen aurinkopuuterista, valokynästä, monista huulipunista, öljyputsarista ja rauhoittavasta silmänympärysvoiteesta.

Itse tosiaan valitsen tuotteeni sen perusteella miten hyvin ne palvelevat minua ja minun tarpeitani. Keskustelin tästä aiheesta eräs päivä ystäväni kanssa ja hän kertoi minulle, että oli nähnyt joskus dokumentin jossa käsiteltiin edullisen ja kalliin kosmetiikan eroja. Testiryhmään oli valittu eri ikäisiä naisia eri yhteiskuntaluokista ja he olivat saaneet testata eri merkkien voiteita ilman, että tiesivät mistä voiteesta on kyse. Litrahinnat vaihtelivat 30 eurosta 800 000 euroon. Melkoinen haarukka siis.
Testin voitti ylivoimaisesti Nivean voide, joka lukeutuu ns.markettikosmetiikkaan. Olisi mukava päästä itse joskus testaamaan sokkona eri tuotteita ja katsoa miten sen perusteella rankkaisi tuotteet paremmuusjärjestykseen.

Tykkään panostaa hyvään laatuun ja nautin luksuksesta. En silti ikinä ostaisi monen sadan euron kasvovoidetta vain sen takia, että brändi edustaa laatua ja ylellisyyttä. Se olisi melkein sama asia kuin ostaisi tuotteen pelkän purkin tai pullon perusteella. Haluan valita tuotteen sen perusteella onko siitä minulle hyötyä, palveleeko se juuri minun ihoni tarpeita jne. Itselläni ei ole tarvetta pönkittää asemaani yhteiskunnassa sen mukaan minkä hintaista kasvovoidetta käytän. Tai tarvetta kokea ylemmyydentunnetta sen kautta. Ymmärrän toki, että tälläisiäkin kosmetiikan kuluttajia on, mutta itse en niihin lukeudu, enkä edes halua lukeutua. Jos sijoittaisin monta sataa euroa kerralla kosmetiikkaan, tietenkin ostaisin monta eri tuotetta yhden sijaan. Sen verran minussa on ahneen hamsterin vikaa joka haluaa maksimaalisen hyödyn kaikesta ;) En tuomitse niitä jotka ostavat sen 500 euron voidepurnukan, mikäli siihen on varaa, se tekee sinut onnelliseksi, se tuote sopii juuri sinulle, niin antaa palaa. Eihän se keltään ole pois. Painotan nyt, etten itse tekisi niin vaan juurikin toisin, koska se tekee juuri minut onnelliseksi.   
Mielestäni loistavaa ja tervehenkistä oivallusta sekä vinkkiä ovat antaneet sekä Ostolakossa-blogin pitäjä Virve että Karkkipäivä-blogin pitäjä Sanni. Kumpikin ovat kosmetiikan parissa työskenteleviä nuoria naisia ja luotan heidän arviointeihinsa kosmetiikan suhteen. Minua ilahduttaa lukea kummankin arvioita kosmetiikasta, oli se sitten minkä hintaista kosmea tahansa. Mielestäni Sannin kirjoitus Yves Rocherista ja Lidlin voiteesta olivat loistavia. Ja Virven kovin ylistämä Pirkan silmänympärysvoide nauttii jo varmasti kulttimainetta vaikka onkin niin markettikamaa kuin olla ja pääsee. Itse arvostan juuri tälläistä suhtautumista kosmetiikkaan. Moni blogini lukija on varmasti huomannut, että usein teen löytöjä edullisesti ja käytän paljon ns.markettikosmetiikkaa. Minulla on myös selektiiviseltä puolelta tuotteita, ne ovat niitä jotka olen hyväksi havainnut ja joita ostan vaikka maksavat enemmän. Minulle brändi ei merkitse mitään jos tuote ei toimi. Tai vastaavasti jos se toimiikin. En  häpeä sanoa, että käytän XZ-hiustenhoitotuotteita tai Avonin hajuvesiä, samalla tavalla en häpeä sanoa että kulutan surutta 20 euroa ripsentaivuttimiin jos ne on kerran parhaat juuri minulle. Tai maksan 33 euroa ripsarista jos se saa ripseni kauniiksi ja pidän ripsivärin laadusta.

Avonin tuotteista ehdottomasti suosikkejani ovat Planet Span tuotteet, Anew Rejuvenate ja Reversalist-sarjan tuotteet, monet meikkituotteet, useat tuoksut ja Naturals-sarjan tuotteet. Mutta ei näistäkään sarjoista ne kaikki; Planet Spalta rakastan Thaimaan Lootuskukka-sarjaa, Kuolleenmeren Mineraalit-kasvonaamiota, Afrikan Sheavoi-vartalokuorintaa, Välimeren Oliivi-parafiinivoidetta jne. Nämä ovat niitä tuotteita jotka minulle sopii. Naturals-sarjasta en todellakaan pidä kaikista tuoksuyhdistelmistä laisinkaan, mutta suosikkini on Granaattiomena-Mango. Anew-sarjasta tykkään punaisen sarjan putsarista, sinisen sarjan mineraalikasvohoidosta ja safiirivoiteesta. Mutta esim. sinisen sarjan päivävoide on aivan liian rasvaista minulle. Mielestäni tullakseen hyväksi konsultiksi tulee testata tuotteita ja kertoa niistä asiakkaille ne omat kokemukset sekä sen miten tuote toimii. Avon antaa melko lailla hyvän palautus- ja vaihto-oikeuden (3kk) asiakkaalle jonka aikana varmasti selviää onko tuote sellainen minkä oli sen toivonut olevan. Eli jos tulee hutiostos, tuotteen saa palauttaa konsultille ja saa siitä rahat takaisin. Mielestäni melko lailla riskitöntä ostamista. Tai jos on saanut joltain Avonin tuotteen josta ei pidä, sen voi aina laittaa kiertoon. Olen antanut läheisilleni lukemattomia kosmetiikkatuotteita  jotka eivät ole itselleni sopineet.
Tottakai Avon-konsulttina liputan monien Avonin tuotteiden puolesta, mutta koskien näitä tuotteita pyrin antamaan postauksissani hyvin realistisen kuvan mikä tuote on kyseessä ja miten se toimii omalla kohdallani. Niinkuin jo aiemmin mainitsin, en kehu tuotetta jos se ei sitä ansaitse. Käytän Avonin lisäksi lukemattoman monia muitakin kosmetiikkamerkkejä, mm. ihonpuhdistuksessa käytän Dermosilin ja Lumenen tuotteita. Mutta en mielestäni käyttäydy niinkuin olisin uskoon hurahtanut, vaikka Avoniin voikin "hurahtaa" helposti. Minua ainakin silloin alussa puhutteli runsas valikoima, edulliset hinnat ja tuotteita kokeiltuani, myös kiva laatu. Jos kehun jotain Avonin tuotetta, esim. luomivärejä, ei pidä olettaa etteikö minulla olisi vertailupohjaa muihin merkkeihin. Käytän mm. Make Up Storen, Lancomen, Diorin, Grimasin ja Inglotin luomareita Avonin luomivärien kavereina. Jossain kohtaa elämääni vannoin ainoastaan Grimasin luomareiden nimeen, mutta ajan saatossa (ja kosmetiikkoihin enemmän perehtyneenä) olen haivannut muillakin merkeillä olevan todella loistavia luomivärejä ;)

Edullisen kosmetiikan kuluttajana ja ehkä hieman puolesta puhujanakin, haluan nostaa vielä esille Saksasta tuomani tuotteet. Hamstrasin sieltä ison säkillisen kosmetiikkaa ja minkään kohdalla ei tarvinnut pettyä. 0,50 € kpl maksaneet shampoo + hoito ovat eräät parhaimmista hiustenhoitotuotteista ever. Ja uskokaa pois, minä olen kokeillut montaa eri merkkiä tässäkin asiassa, on mennyt pulloja kampaamotuotteista markettikamaan. Tämä todistaa jälleen kerran sen, että ei se hinta vaan se laatu.

Yhteenvetona sanoisin, että kannattaa kokeilla eri sarjojen tuotteita reippaasti ja löytää ne omat helmet sieltä.  Kosmetiikka on ihana asia ja itselleni se tuottaa ainakin suunnatonta mielihyvää, maksoi se sitten paljon tai vähän.

9 kommenttia:

 1. Enpä voi paljon muuta sanoa kuin että samoilla linjoilla ollaan. Mulle tosin merkitsee myös se purkin ulkomuoto ja brändiarvo sinänsä, koska se tuo luksusta arkeen. Ruokakin on kivempaa, vaikka arkinen asia onkin, jos se on laitettu nätisti. En varmaan käyttäisi näin paljon selektiivistä tavaraa, jollen olisi päässyt sarjoja reippaasti ilmaiseksi kokeilemaan äidin kemppariaikoina. Kyllä meinaan pännii ostaa kallis ja huono tuote.

  Kovin terve suhtautuminen sulla kosmetiikkaan, mutta silti ymmärrät myös sen, että tähän voi suhtautua kuin muotiin tai muuten hurahtaa - ei se väärin ole olla brändiuskollinen, jos siitä nauttii. :)

  VastaaPoista
 2. Sonia: Hienoa kuulla, että minulla on sielunsisko tässä asiassa :) Juu, minua ei häiritse eikä se minulta ole pois jos joku ostaa hurjan kalliita tuotteita, mikäs siinä tosiana jos on varaa ja juuri se tuote on passeli itselle :)

  Totta puhut kyllä, tottakai purkin ulkonäkö vaikuttaa, rakastan estetiikkaa myös tuotteiden ulkoasussa, mutta en tee ostopäätöstä (ainakaan hintavien tuotteiden kohdalla) sen perusteella ja varsinkaan jos mulla ei ole käryäkään miten se tuote minulle sopii.

  VastaaPoista
 3. Olipa hyvä kirjoitus, samaa mieltä minäkin.
  Mua myöskin kiinnostaa lähes kaikenlaiset kosmetiikkamerkit, mutta tietenkin halvempia voi huolettomammin kokeilla. Ja jos esim. en ole varma onko minusta vaikka vihreän luomivärin käyttäjäksi, ostan tietenkin ensin jonkun halpiksen testaustarkoitukseen. Blogien avulla edullisemmistakin sarjoista löytää laatua. Kaikenlainen kosmetiikka silti kutkuttelee uteliasta luonnettani, ja toki toiset brändit vetoavat toisia paremmin. Mieluummin tietty ostaisin mainion tuotteen mainiossa paketissa, mutta kyllä multa löytyy esim. Lumenea, jonka brändi eikä purkit vetoa muhun sitten ollenkaan. Ihan eri fiilis tulee kun meikkipakkiin hankkii esim. Dioria tai veikeästi pakattua Urban Decayta/Too Facedia/Benefitiä tms. Toisaalta mun mielestä noista Dioreista yms. saattais mennä hohto jos koko pakki olisi täynnä niitä? En sitten tiedä? Ja sitten taas toisaalta huippua on löytää muutamalla eurolla loistotuote, eihän sekään nyt niin itsestäänselvää ole. Ja ihanaa on pystyä vinkkaamaan tiukemmalla budjetilla shoppaileville tutuille halpoja ja oikeasti hyviä tuotteita.
  Tuota mä en ymmärrä ollenkaan, että kosmetiikkaa hankitaan statuksenpönkitykseen. Eihän ne purkit sieltä kylppärinkaapista monelle näy. Itse asiassa mua jopa vähän hävettää tuhlata esim. luomiväriin monta kymppiä, enkä todellakaan mainosta hankintojani muille, päin vastoin.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kiitos oikein paljon, mahtavaa saada palautetta :)
  Mulla on lähtökohtaisesti myös tuo asenne, että edullista kosmetiikkaa voi surutta ostaa enemmän, koska jos se ei toimikaan, se ei harmita lähes tulkoonkaan niin paljon kuin että siihen olisi tuhlannut moninkertaisesti enemmän.

  Tiedän monia ihmisiä jotka eivät muka voi eivätkä halua käyttää edullisia merkkejä, koska se on muka niin noloa ja junttipisteet nousee ja mitä kaikkea. Veikkaan, että kukaan ei pysty sanomaan sitä meikin perusteella, että mitä merkkiä on naamaansa sutinut. Jos laitan aamulla YSL:n huulikiiltoa, sitä ei tasan tarkkaan kukaan erota, että se on jotain kallista merkkiä :D Minä itse sen vain tiedän. Tai päinvastoin jos laitan vaikka jotain halpahallin 3 euron kiiltoa, tuskin siitäkään pystyy sanomaan, että "nyt olet kyllä jotain halpista laittanut" :D

  VastaaPoista
 5. Heippa Nonnu! Olipas aivan loistava kirjoitus, täyttä asiaa kaikki. Ajattelen itsekin juuri samalla lailla kosmetiikasta, käytän sitä, mikä sopii minulle parhaiten, hinnasta riippumatta.

  Ja sitten vielä vähän asiaa Avonista. Olen käyttänyt aina silloin tällöin Avonin vartalonhoitotuotteita ja olen ollut tyytyväinen. Nyt vuodenvaihteessa innostuin taas uudelleen miettimään, josko alkaisin konsultiksi. Ja sain vihdoinkin otettua härkää sarvista ja nyt olen ollut konsulttina ensimmäisestä kampanjasta lähtien. Nyt olen tietenkin kokeillut paljon tuotteita ja täytyy sanoa, että vaikka tiesin entuudestaan tuotteiden olevan hyviä, olen ollut yllättynyt. Olen löytänyt paljon uusia suosikkeja. Olen löytänyt jopa kasvojenhoitotuotteita, mikä on minulle yleensä todella vaikeaa, sillä ihoni on hyvin kuiva ja todella herkkä. Esim. Solutions -sarjan Maximum moisture -puhdistusgeeli on todella kosteuttava. Ja Avonin vartalonhoitotuotteet ovat aivan loistavia. Lisäksi rakastan Avonin ihania makeita tuoksuja eri tuotteissa mm. Afrikan Sheavoi ja Naturals -sarjan ihanat tuoksut. Mainitsit itsekin pitäväsi makeista tuoksuista, joten saankin hyviä vinkkejä täältä blogistasi. ;) Tilasin esim. kertomasi perusteella Secret Fantasy tuoksun ja olen pitänyt siitä paljon.

  P.s. Blogisi on ihanan raikas ja positiivinen. :)

  - Mimmmu

  VastaaPoista
 6. Mimmmu: Aivan ihana kommentti, tästä tuli todella hyvä mieli! :) Kiitos oikein paljon!

  VastaaPoista
 7. Vastailempa minäkin, Halpiksia käytän minäkin, ei tulisi mieleenkään maksaa useampia satasia yhdestä purnukasta, ja kaikken parasta onkin se että sitä halpis kamaa saa niin monesta kaupasta että valinnanvaraa on reilusti, eikä niin että olisi vaan yksi halpa merkki jonka tuotteilla pitäsi kitkutella. Ja nykyään monetkin halpis sarjat alkaa olla jopa todella hyviä, no on niissä huonojakin sitä ei voi kiistää, mutta se mikä toimii toisella voi olla että on toiselle täysi pettymys ja toisinpäin.
  Avon on jostaisyystä jäänyt minulla kokonaan kokeilematta, ehkä se on se systeemin monimutkaisuus joka ei kiehdo, olisi helpompaa jos Avonkin toimisi nettikauppa periaatteella, saisi klikkailla ostoskoriin mitä haluaa, ja maksu, ja paketti postiin ja niin pois päin. (tosin en edes tarkemmin tiedä miten se koko konsultti systeemi toimii, mutta jos se on samantapainen kun oriflamella, niin se on melko monimutkainen systeemi.)

  VastaaPoista
 8. Ruu: Totta, että Avonilta on hankala tilata jos sinne ei ole tunnuksia eli toisin sanoen ei toimi konsulttina. Avonkonsultti homma toimii niin, että saat sinne tunnukset (ne saa joltain ketä on tiiminvetäjä tai VIP-konsultti, itse en ole kumpikaan), eli sinne saa oman asiakasnumeron. Sen jälkeen voit tilata itsellesi kuvastoja tai katsoa Avonin sivuilla olevaa e-kuvastoa (5 kpl kuvastoja maksaa 2,50 €). Yksi kampanja on voimassa aina 3 vkoa ja vuodessa on 17 kampanjaa. Kolmen viikon aikana voit tilata kolme eri kertaa halutessasi. Itse tilaan vain kerran, se on yksinkertaisempaa mielestäni niin. Minimitilaus on 80 €, jolloinka saat konsulttialennuksen -25 % sekä ilmaiset postarit, jos haluat paketin kotiin se maksaa 3,50 €.
  Toki voit tilata alle 80 eurollakin, mutta sitten tulee postarit eikä saa konsulttialennusta ja kotiinkuljetus maksaa 7,50 €. Avonilla on konsulteille kannustimet, 100-120 euroa, 300 euroa ja 800 euroa, riippuu kuinka iso tilaussummasi on, saat sen mukaan kannustimia, jotka ovat yleensä uutuustuotteita tulevista kampanjoista.
  Itse lähdin aikoinaan tähän silleen, että ajattelin tilata vaan itselleni, mutta sitten tilasin muutaman kappaleen ylimääräisiä kuvastoja joita annoin kamuille ja sukulaisille ja tehtiin ns.kimppatilauksia. Nyt mulla on 30 vakkaristi tilaavaa asiakasta, lähinnä kyllä kaikki mun tuttuja tai tutun tuttuja ja olen pikkuhiljaa huomaamatta päässyt Suomen kärkipäähän myynneissä :) En missään vaiheessa ole ottanut mitään stressiä tästä, jaan kuvastot aina niille ketkä sen haluaa ja sitten mulle ilmoitetaan tilaukset ja mä teen ne tiettynä päivänä kampanjan aikana.
  Olen saanut muutaman tilauksen blogini kautta ja mielelläni lähetän kuvaston jos joku haluaa jotain tilata. Toimitan tuotteet kun tilaussumma + postarit näkyy tililläni. Jos sattuu asumaan Turun suunnalla, tuotteet saa tulla noutamaankin :) Postarit ovat yleensä 8,50-10,05 €. Lähetän joka tilauksen yhteydessä muutaman paketin ympäri Suomea.

  Oho, tulipas tästä nyt pitkä sepustus :D mutta tälleen pähkinänkuoressa miten homma toimii :)

  VastaaPoista
 9. Minä tykkään käyttää sekaisin erimerkkejä. Valitsen niitä, jotka sopivat itselleni ja iholleni kaikkein parhaiten. Tykkään luonnonkosmetiikasta, mutta myös ihan tavallisestakin. Ihan kalleimpia kosmetiikkamerkkejä en ole kokeillut, sillä kukkaroni ei kestä maksamaan jostain tuotteesta esim. 50e tai enemmän. Enemmän suosin hiukan edullisempia.
  Olen tutustunut Avoniin ja tykkään välillä shoppailla sieltä pelkästään itselleni ja perheelleni. Avonilta olen löytänyt kivoja ja minulle sopivia tuotteita. Arkikäytässä Ideal Shaden meikkivoidepuuteri on yksi tämän hetkinen suosikkini, samoin Planet Spa on aivan ihana.
  Oriflamelta myös shoppailen samaanmalliin, mitä Avonilta ja täältäkin olen löytänyt ne kivoimmat joista itse tykkään. GG:n meikit ovat heidän parhaimmistoa, tästä tykkään enemmän mitä Avonin Anew meikkisarjasta. oriflamella on ihania shamppoita, tuoksuja, kosteusvoiteita.
  En ymmärrä miksi joku morkkaa Avonia tai Oriflamea, taikka vertaillaan kumpi on parempi. Minusta molemmissa on yhtä hyviä tuotteita. Kokeilemalla selviää mitkä sopivat juuri itselle.
  Lumeneltakin löytyy joitain helmiä, mutta näissä puuterien ja meikkivoiteiden sävyt eivät käy ihoni väreihin. Toisaalta markettien meikkihyllyjen siisteys ja ulkonäkö vaikuttavat ostopäätökseen. Täällä useissa paikoissa meikkihyllyt ovat hiukan epäsiitejä/nuhruisia ja ne eivät houkuttele ostamaan.
  Perheellisenä netitse tapahtuva shoppailu on hiukan helpompaa. Saa tehdä ostokset rauhassa. Aika usein ostopäätökseen vaikuttaa toisten kokemukset. Jos jostain blogista on lukenut hyviä kommentteja, niin ostaa tuotteen paljon helpommin. Jos taas tuotteesta on lukenut jotain negatiivista, niin ostamiseen liittyy hiukan ennakkoluuloja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)