tiistai 30. marraskuuta 2010

Kuivashampoo, friend or foe?

Viikon hiusteemani jatkuu aiheella KUIVASHAMPOO. Jokin aika sitten elämäni ensimmäinen kuivashampooni loppui ja koska pidin siitä, olisi tietysti ollut viisasta ostaa sitä samaa merkkiä lisää. Mutta koska olen utelias pikku pirulainen, halusin tietysti ostaa jotain aivan muuta merkkiä ja kokeilla olisiko se jokin muu vieläkin parempaa.Kävin Kick'sissä ostoksilla ja siellä oli useampaakin kuivashampoota tyrkyllä. Jostain syystä päädyin tähän ainakin itselleni hyvin tuntemattomaan merkkiin Sachajuan Stockholm. Mikään kamalan halpa tämä kaveri ei ollut, mutta ei nyt mikään ökyhintainenkaan. Pullon koruttomasta tyylikkyydestä iso plussa. Ja miinukset sitten itse tuotteelle alkaakin tulemaan tässä.
Tämä ei suoranaisesti ole vienyt sydäntäni samalla lailla kuin Lee Staffordin Dry Shampoo. Vaikka siitä kitisinkin sen voimakkaan tuoksun takia, se oli aivan luksustuote tähän verrattuna. Tämän tuotteen tuoksu on kiva, huomattavasti kivampi kuin LS:n kuivashampoon, joten siitä piste tälle. Mutta ei se paljon lämmitä jos tuote tuoksuu hyvälle mutta muuten on ihan kakkaa. Tämä jättää erittäin valkoisen puuterijäljen hiuksiini, mikä ei sinänsä ole katastrofi, koska mulla on taas vaaleat hiukset. Mutta en voi kuvitella, että tätä voisi kukaan kovin brunette tai sitä mustempi hiuksinen ihminen käyttää. Ainakaan niin etteikö jäisi kiinni kuivashampoon käytöstä. Jälki on suorastaan vitivalkoinen ja vaikka sitä kuinka harjaa, tuntuu, että valkoisemmaksi vain muuttuu.
Toinen melko lailla häiritsevä seikka on se, että tämä on melkoisen tuhtia kamaa. Volyymia tällä saa todella hyvin ja hiusjuuren rasvaisuus on historiaa sen jälkeen kun tätä on suihkinut. Mutta se kaikki tekee hiuksista todella kuivat ja tönköt ja kun sitten päätät joskus pestä hiuksesi, tämä ei niin vaan lähdekkään hiuksista pois! Olen joutunut vaahdottamaan kaksi kertaa shampoolla hiukseni pesukerroilla kun tätä on ollut hiuksissa ennen pesua. Oma normaalishampoo ei vaahtoudu ja tuntuu, että se muljuu hiuksen pinnalta pois, koska hius on tämän jäljiltä kuin sementtiä. Kuulostaako mukavalta. No ei.
Kolmas todella häiritsevä tekijä on se, että päänahkani on alkanut iloisesti hilseillä tämän käytön yhteydessä. Kutinakaan ei ole vierasta. Tästä samasta asiasta mainitsi Terhen omassa kuivashampoo-postauksessaan. En tiedä onko tämä jokin useampien kuivashampoiden sivuvaikutus vai onko tätä vain näissä parissa tuotteessa. Lee Staffordin vastaavassa en huomannut mitään hilseongelmaa.

Yhteenvetona voisin sanoa tästä, että kiva tuoksu ja nätti pullo, mutta sisältö on melkoisen arveluttavaa. Ei ainakaan minun hiukseni oikein tykkää. Taidan palata LS:n kuivashampooseen jos saan tämän tyhmän tyypin koskaan loppumaan. Olen alkanut vierastaa tätä sen verran näiden huonojen ominaispiirteiden takia ja pelkään pahoin, että taitaa jäädä loppu käyttämättä. Kuka haluaa hilsettä ja muuta inhottavaa ehdoin tahdoin. En ainkaan minä.

Onko jollain muulla kokemuksia tästä? Mitkä ovat ajatukset tämän suhteen?

3 kommenttia:

 1. Ei ole tästä kokemuksia, en ollut ennen kuullutkaan merkistä! Mulla on tällä hetkellä Björn Axen ja huomasin että kaapissa nököttää myös pullo Lee Staffordin poker straightia. Mulla on ihan tummat hiukset nyt ja tuntuu että kaikista jää semmoinen "harmahdus" hiukseen :/ kokeiltu on tigit, biozellit ja tosiaan noi edellämainitut. Klippoteketia en ole kokeillut, mutta samaa se kuulemma tekee. Pöh! ja kyllä sitä hilseilyäkin alkoi ilmestyä kun ahkerasti kuivashampoon kanssa touhusi, mutta mulla auttoi syväpuhdistavan shampoon käyttö säännöllisin väliajoin. Nyt on tosiaan ollut vähemmällä käyttö ja taitaa tää päänahkakin olla paremmassa kunnossa.

  VastaaPoista
 2. Mullakin on myös ei-niin-hyviä kokemuksia kuivashampoon ja hiuspuuterin käytöstä: Joskus tuntuu kuin koko pää olisi jotenkin "tukossa" ja päänahan ihohuokoset täynnä jauhoa, vaikka olisi laittanut tuotetta todella maltillisestikin. Kuten totesit, rasvaisuus on tosiaan historiaa, mutta mahtavatko kuivashampoot oikeasti olla kovin terveellisiä hiusten hyvinvoinnille ja päänahalle? Who knows.

  VastaaPoista
 3. Heini: Juu, tämä oli mullekin aivan nevahööd-merkki! Ensin olin jotenkin tosi innostunut kuivashampoosta, koska se Lee Staffordin versio toimii. Ainakin tähän verrattuna josta kirjoitin. Mutta nyt jotenkin tuntuu, että onkohan ihan terveellistä käyttää tuota kauhean usein..ehkä ei ole.

  Light-heeled rush: Aika hyvin kyllä kuvasit tunnetta joka noiden käytöstä tulee: TUKOSSA. Semmoselta se nimittäin kyllä tuntuu =/ Mä olen alkanut hieman kallistua sen kannalle, ettei noita voi kovin usein käyttää. Hilsettä, kutinaa, hiusten kuivumista...ei kuulosta kovin hyvältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)