maanantai 29. marraskuuta 2010

Curls curls curls.

Tästä viikosta tuleekin blogissani hyvin hiuspainoitteinen! Tämä siitä syystä, että meiliini tuli Hairstoren mainoskirje ja kaikki tietää miten helppo, suorastaan varma, olen sortumaan hyviin tarjouksiin. Jos joku ihmettelee miksi tilasin Hairstorelta netin kautta, syy oli yksinkertaisesti se, että niitä tuotteita sai siihen hintaan vain netistä. Hairstoren puljuja on joka ikisessä kauppakeskuksessa, mutta nämä hyvät tarjoukset pätivät vain netissä. Siksi siis tällä viisiin.

Noh, tilailinpa sieltä arvatenkin kaikkea mitä olevinaan ilman en voinut enää elää ja muutaman sellaisenkin jota ilman olisin voinut elää. Tuotteet olivat tosi edullisia, 1-5 euroa kipale joten ostoskoriin klikkaantui useampi tuote. Mä olen parantumaton kosmenarkkari! Jos ihan järjellä ajattelisi, en tarvitsisi yhtään lisää pulloja ja purkkeja kylppäriin, mutta kuka näitä nyt järjellä ajatteleekaan? Mun todellisuudentaju on ainakin hämärtynyt sen suhteen mikä on järkevä määrä kosmetiikkaa. Mitä enemmän sen parempi, ei kai kosmetiikkaa voi olla liikaa. Sitähän kuitenkin käyttää koko ajan eli sitä meneekin. Vai mitä? :D

No mutta jos pikkuhiljaa pääsisin päivän aiheeseen eli KIHAROIHIN. Olen monesti aiemmin jo maininnut täällä, että olen saanut syntymälahjana luonnonkiharat hiukset. Mutta kuten aina, ihminen ei voi olla tyytyväinen siihen mitä sille on suotu vaan haikailee alituiseen muusta. Niinpä minäkin olen kuluttanut useamman euron poikineen kaiken maailman suoristusvoiteisiin ja suihkeisiin, saadakseni karvaisen, käkkyrän hiuksen sijaan suoran ja kiiltävän ja silkkisen hiuspehkon.

However, silloin tällöin mieleni valtaa tunne, että haluan pitää hiuksiani luonnontilassa eli kiharoina. Silloin saan aina kuulla kommentteja tyyliin:  
Mikset sä aina pidä hiuksiasi noin? Oletko ottanut permiksen? Vau, mitä sä olet tehnyt hiuksillesi?
Vastaan aina yksinkertaisesti, että mä pesin hiukseni. Mikä on totta. Pesun jälkeen pähkäilen aina jaksanko suoristaa vai annanko mennä kiharoille. Yleensä suoristan, koska vaikka siitä on vaivaa siinä kohtaa, hiukset on helpompi hallita monta päivää. Kiharoiden kanssa joutuu näkemään vaivaa paljon enemmän seuraavina päivinä, koska vaikka ne kuinka luonnostaan tulevatkin, ne vaativat muutamaa eri ökymenttiä näyttäkseen hyviltä. Yleensä yhden yön nukkumisen jälkeen kiharapilveni on jo ns. pilalla. Aamulla siihen saa suihkia monennäköistä nestettä, vedestä lakkaan, jotta se asettuisi kauniisti. Yleensä seuraavan päivän kiharakampaus onkin omalla kohdallani ponnari. Kiharasykerö niskaan ja päälaen hiukset jotenkin hallintaan jollain muotoilutuotteella X.

Kun haluan laittaa hiukseni kiharoille, niille pitää olla kunnon tuotteet. Siispä tilasin Hairstoren tilauksessa myös kiharatuotteita!

Tässä kolmikossa keskellä on eräs ulkopuolinen kaveri, BEDHEAD Foxy Curls jonka ostin Sonian blogikirppikseltä. Se on mukana tässä postauksessa siksi, että aihe käsittelee kiharoita. Elikkä tilasin Bonacuren Curl Creamin ja Curl Balmin. Se mikä suuri ero näiden kahden välillä on, on minulle epäselvä. Ajattelinkin ensin, että olenkos nyt tilannut kaksi samahkoa tuotetta, mutta kaipa näillä jokin ero on. Kummassakin tosin kehoitetaan puristelemaan märkiin hiuksiin ja muotoilemaan. Olen aina pitänyt BC:n tuotteista ja enkä pettynyt tälläkään kertaa. Näiden kaveriksi kun ymppäsi vielä tuon Foxy Curls sprayn jolla sai viimeisteltyä kiharat, ei lopputulos ollut pöllömpi!  Käytin joskus kauan sitten TIGI:n Curls Rock-kiharavoidetta joka oli aivan ykköskamaa, mutta sitä ei taida enää saada? Hihkaiskaa toki jos sitä saa vielä jostain. 

Kiharani eivät ole mallia afro, vaan näyttävät lähinnä loivilta ja "sekaisilta". Alimmat hiukset menevät lähestulkoon korkkiruuveille ja mitä lyhyemmät hiukseni ylipäätään ovat, sen paremmin kiharat nousevat. Keväällä vielä kun hiukseni olivat yli puoleen selkään asti, kiharoita oli hankala saada pysymään kauniisti, koska hiukseni ovat sen verran raskaat kuitenkin, että ne eivät jaksaneet vetää enää kunnolla kiharaan ja lopputuloksena oli hius joka oli yhdestä kohtaa suora ja toisesta kohtaa kihara ja kolmannesta kohtaa loiva laine. Eli suomeksi sanottuna ruma. Nyt kun hiukseni ovat suurinpiirtein olkapäille asti, kiharat nousevat paremmin ja vetävät tasaisemmin kiharaan.

Onko sinulla luonnonkiharat hiukset? Vai otatko permanenttia? :)

5 kommenttia:

 1. Hiukseni ovat juuri samanlaiset. Haluaisin, että kiharuus näkyisi, mutta hiukseni näyttävät vain hamppuisilta ja takkuisilta ilman suoristusta. Olen laiska laittamaan tukkaani, joten usein kuljen pörröisenä, tai nuttura päässä lämpimämmällä ilmalla. Jos sinulla on kuvallisia vinkkejä, niin mielellään jakoon kiitos! :D


  Kate

  VastaaPoista
 2. Mun hiukseni ovat kaikkea muuta kuin kiharat (nyyh..) ja ihailen aina kovasti luonnonkiharoita!

  Mulla onkin kutina, että sulta on tulossa kuivashampoojuttua ;) blogrolliini oli ilmestynyt uusiin postauksiin tässä eräänä päivänä otsikko, joka viittasi siihen suuntaan, mutta ei täällä sitten vielä ollutkaan sellaista. Innolla odotan! :D

  VastaaPoista
 3. Mulla ei oo kiharat, mutta taipuisat hiukset. Menee loiville laineille, vaikka tukka yltää reilusti yli puolivälin selkää jo. :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kiharaa kannattaa virkistää jollain kiharan muotoilutuotteella, esim. juuri noilla BC:n tuotteilla tai TIGI:n. Mä teen niin jos jätän kiharaksi pesun jälkeen hiukset, että pyyhekuivaan ne hyvin, puristelen ensin hiukset kiharaksi ja sen jälkeen puristelen niihin muotoilutuotteen huolellisesti. Sitten vaan föönaan pää alaspäin hiukset ja lopuksi päälle lakkaa :) Kiharat pysyvät kauniina (ainakin päivän) ja eivätkä ole karvaiset.

  Heini: Juu, kävi pikku kämmi eilen kun laitoin koko viikon postaukset valmiiksi. Painoin vahingossa "JULKAISE" nappia vaikka piti painaa sitä mistä saa postauksiin ajastukset :D Juu, kuivashampoosta on tulossa juttua muistaakseni heti huomenna :)

  Eva Mayhem: Jos haluaa korostaa niitä laineita enemmän, kannattaa puristella vaikka vähän muotovaahtoa hiuksiin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, minullakin on luonnonkiharat. Minun kiharat ovat vielä "kiharemmat"kuin sinulla. Nyt ulottuvat jo kuivinakin puoleen selkää, märkinä tietenkin vielä pidemmälle. Niissä on omat omgelmansa mutta yleensä pidän kiharaisina. Suoristaminen kuivattaa entisestään jo valmiiksi kuivaa tukkaa, vaikka käyttäisi mitä ainetta.
  Käytän Tigin Foxy Girls, Hi-Def Curl Spraytä kun haluan niihin pontevuutta. Usein annan olla ilamn mitään aineita koska taipuvat nätisti.
  Onneksi on olemassa nykyään vaikka mitä aineita millä saa kiiltoa valmiiksi kuiviin hiuksiin ja pystyy vähän juksaamaan hiusten kuntoa....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)