lauantai 18. syyskuuta 2010

Olohuoneen kasvojenkohotus.

Ostimme 2,5 vuotta sitten tämän asunnon jossa asumme ja samassa rytäkässä silloin ostimme ison määrän uusia huonekaluja, mm. sohvan. Sohva oli suht kallis (ainakin meidän mittapuussa) se oli tarjouksessa noin 1000 euroa. Se oli ihanan iso, muhkea, divaanisohva joka suorastaan kutsui syliinsä katsomaan telkkua tai ottamaan pienet iltapäivänokoset.

Sohva oli ollut meillä muutaman kuukauden kun huomasin, että sen pinta oli mennyt jotenkin kummallisen kuluneen näköiseksi ja istuintyynyt sekä selkänojatyynyt olivat muodottomia möykkyjä. Täytteenä oli höyheniä jotka puskivat ulos kankaasta ja niitä sai nyppiä omasta persuksesta tämän tästä irti.

Noin vuoden kuluttua sohvan ostamisesta se näytti siltä kuin se olisi ollut meillä monta vuotta. Meidän perheessä ei ole lapsia eikä eläimiä vain minä ja minun mieheni ja me elämme hyvin siistiä elämää kunnioittaen omaisuuttamme ja tavaroitamme hyvin paljon. Sohva kuitenkin näytti siltä kuin se olisi ollut jossain nuorisotalon nurkassa ja siinä olisi istunut päivittäin kymmeniä eri ihmisiä.

Sanomattakin oli selvää, että olimme hyvin pettyneitä sohvan hintalaatu-suhteeseen =/ Ja joka päivä reilun vuoden ajan olemme haaveilleet uudesta, ryhdikkäästä sohvasta.
Tuossa eräs sunnuntai lähdimme oikeastaan ihan muuten vain kiertelemään huonekaluliikkeitä ja koeistumaan sohvia + nojatuoleja. Yhtäkkiä löysimme sekä sohvan että nojatuolin, joista olimme ihan myytyjä <3 Ihan tuttu ja turvallinen sinikeltainen naapurimaan kalusteihme pelasti jälleen tässä asiassa. Hinta edullinen ja mööbelit kivan näköisiä ja mukavan tuntuisia, ei kai se enempää vaadi. Joten kaupat tuli :) ostimme kolmen istuttavan sohvan sekä yhden nojatuolin.

Vanha sohvamme oli siis tämä muodoton möykky joka latisti koko olkkarin ilmettä.

Mutta uusi sohvamme ja nojatuoli piristi ilmettä ihanasti :) Nyt on mukava katsella telkkua kun on ryhdikäs istuin alla :)

5 kommenttia:

 1. Aikamoinen muutos, "ryhdikkäämpää"! Kyllä on ollut todella huono laatuinen tuo edellinen sohva, eipä ole ihme että oli pettynys!

  VastaaPoista
 2. Minäkin laitoin pari vuotta sitten omaisuuden (1200 €)sohvaan joka piti olla kankaidensa puolesta kulutustakestävä ja ryhdikäs. Nyt reippaan kahden vuoden jälkeen sohva näyttää nuhjaantuneelta ja kuluneelta.

  Tokihan oman kulutuksen tekevät kolme kissaa, jotka testailevat kielloistani huolimatta sohvaa aina silloin tällöin. Nyt viisastuneena olisin säästänyt pitkän pennin jos olisin mennyt Ikean ihmemaahan ja ostanut sieltä edullisemmin sohvan johon voi esim. vaihtaa päälliset.

  Silloin paikkakunnalla ei ollut Ikeaa ja halusin nimenomaan laadukkaan sohvan. Myös minun tapauksessa hinta ja laatu ovat kaukana toisistaan.

  Uuden sohvan ja tuolin myötä olohuoneenne todellakin heräsi :)

  VastaaPoista
 3. Näin juristinalkuna toteaisin, että vastaavissa tilanteissa hakekaa myyjältä hyvitystä. Kuittia ei tarvitse olla, jos muuten voi todistaa oston (esim. niitä myydään vain siinä liikkeessä). Tavaran pitäisi kestää sen aikaa, kuin keskivertotavara yleensä kestää - 6 kk on kulutustuotteille laskuttu suuntaa-antava arvio, toki riippuu tavaran tyypistä. Näin ollen esim. pesukoneen takuu on vain lisäplussaa lakisääteisen takuun päälle. Jos sohva nukkaantuu parissa kuukaudessa, hinnanalennusta!

  Voitte kuvitella kuinka hankala (ja taloudellinen!) oli omaa kämppää pari vuotta sitten ostaessani ja kalustaessani. :D Ikean kirjahyllystäkin lähti oikeastaan huomaamattoman vian takia yli kolmannes hinnasta pois. :D

  VastaaPoista
 4. Kirsikka: Eikö vaan olekin :)Siis se vanha sohva oli niin kamala, harmitti kun se oli niin kallis ja heti meni huonoksi =/

  Eiko: Meillä ei ole ollut edes mitään lemmikkieläimiä tuon vanhan sohvan aikana, uskomattoman huono laatu =/ Me ostimme juurikin tuon vaihtopäällissohvan, Ektorpin :)

  Sonia: Olisi pitänyt, mutta enää ei auta, tuo sohva ostettiin Koti-Ideasta ja sehän on mennyt konkkaan ajat sitten jo. Wonder why? :D

  VastaaPoista
 5. Haha, todellakin - tyhjästä on paha nyhjästä konkurssifirmalta. Sattumalta istun juuri yliopistolla konkurssia käsittelevällä insolvenssioikeuden luennolla. :D Ja selaan blogeja...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)