keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Sukkela jauhelihakeitto.

Jatketaan vielä ruokaohjeiden parissa hetki :)

Keitot ovat helppoja ja kivoja ruokia joista riittää ainakin meidän pienessä kahden hengen taloudessa muutamaksi päiväksi evästä.

Tässä teille herkullisen jauhelihakeiton ohje:

SUKKELA JAUHELIHAKEITTO

750 gr jauhelihaa
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki Arlan Välimeren Yrtit-creme fraichea
2 pussia herne-maissi-porkkanaa
7 dl vettä
ripaus oreganoa

Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon tomaattimurska + herne-maissi-porkkanat kun vesi kiehuu.
Anna kiehua ja paista sillä välin jauheliha. Mausta jauheliha suolalla tai Aromatilla.
Lisää paistettu jauheliha keittoon ja anna kiehua noin 10-15 min.
Lisää joukkoon creme fraiche ja oregano ja anna porista vielä 2 min.
Herkullinen keitto valmis! :) Päälle vähän juustoraastetta ja kyytipojaksi ruisleipää!

Creme Fraichen voi korvata myös tuorejuustolla. Tuorejuustoja ja maustettuja creme fraicheja löytyy montaa eri makua, eli jos haluaa tulisempaa, voi laittaa mukaan esim. chili-tuorejuustoa. Ihan oman maun mukaan säveltämään! :) Ystäväni teki tätä keittoa Koskenlaskija-versiona ja sekin oli kuulemma hyvää :)




Bon appetit! :)

2 kommenttia:

  1. Tämä taitaa sopia hiilihydraatittomaan ruokavalioon? Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Viipula: Uskoisin näin, tosin en ole hiilarittoman ruokavalion asiantuntija, mutta näin nopskasti ajateltuna, ei tuossa keitossa ole perunaa, riisiä eikä pastaa jotka vissiin ovat niitä hiilaripommeja? :)

    Kannattaa kokeilla ja varioida oman maun mukaan :) Keitto on ollut mun ja mun mieheni kestosuosikki jo pitkään :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)