maanantai 15. maaliskuuta 2010

Bad Hairday? Nou hätä.

(kuva: Google)

Kaikilla on varmasti joskus ongelmia hiusten kanssa. Omat hiukseni eivät aina ole yhteistyökykyisiä kanssani, koska olen saanut syntymälahjana luonnonkiharat, karkeat hiukset, jotka eivät todellakaan ole kiiltävät, silkkiset ja suorat aina kun niin haluaisin. Eli melko usein :D Olen koko ikäni saanut kuulla miten "onnekas olenkaan kun minulla on luonnonkiharat hiukset". Niinhän se on ettei ihminen, ainakaan naisihminen, ole tyytyväinen mitä sillä on :D Olen vierestä katsellut kun ystävättäret ovat laittaneet eurojansa permanentteihin ja kaiken maailman kiharrusjuttuihin ja minä vieressä olen suoristanut tukkaani apinanraivolla.

Hemmottelen omia hiuksiani shampoilla ja ihanilla hoidoilla. Monen muun kosmetiikkatuotteen ohella, myös hiustenhoitotuotteet ovat heikko kohtani. Poikkeuksetta sorrun melkeinpä aina ostamaan jotain hiustenhoitotuotetta jos ne ovat hyvässä tarjouksessa tai muuten vain hyvin mainostettuja :) Listaan tähän omat tällä hetkellä käytössä olevat hiustuotteeni ja jos joku omaa samanlaisen karkean, luonnonsäkkyrän tukan kuin mulla itsellä on, tässä muutamia tuotteita joista saa helpotusta karkeuteen :)

 Olin aivan vietävissä ja mainoksen uhri kun viime vuoden loppupuolella alkoi tulvia markettien shampoohyllyille "kampaamolaatua edulliseen hintaan". Tässä niistä viimeisin, Franck Provostin Expert Repair-sarjan shampoo ja hoito. Molemmat ihan päteviä, mutta miinusta annan tuoksusta joka ei miellytä nenääni yhtään. Siksi hirvittääkin pullojen koko, 750 ml:n pänikät ja kun tuotetta on kulunut vasta reilusti alle puolet ja nyt jo tuoksu tekee pahaa :( Melko hoitavia nämä ovat, jopa mun karkeakarvainen hiuslaatuni tuppaa rasvoittumaan nopsaan kun näitä on käyttänyt.

Tämä on viimeisin hurahdukseni. Bonggasin viime viikolla Citymarketin Mammuttimarkkinoilla Cutrinin My Code-sarjan tuotteet ja hinta oli yllättävä, 2 kpl sai hintaan 9,90 €! Tottahan piti nämä sitten ostaa. Tietenkin otin taas vanhasta tottumuksesta kuiville hiuksille tarkoitetut versiot ja sormeni syyhysivät päästä hellimään hiuksiani kashmiria sisältävillä tuotteilla. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen olin kuitenkin ihan hitusen pettynyt. Shampoo oli hyvin huonosti vaahtoavaa ja hoitoaine oli niin kevyttä, että mietin suihkussa ollessani saanko harjaa hiuksistani läpi ollenkaan suihkun jälkeen. Hiukset eivät muuttuneet mitenkään supersilkkisiksi ja ilmaviksi, lopputulos oli melko karkea. Plussaa hyvin neutraalista tuoksusta. Kyllä nämä käytettyä tulee, enemmin tai myöhemmin, olin vain pettynyt siihen, ettei tuotteet olleet niin hoitavia kuin kuvittelin etukäteen.Toinen kampaamolaatua markettihinnalla-sarja on Tresemmén hiustenhoitotuotteet. Näistä olen pitänyt erittäin paljon! Hiukset säilyvät pitkään puhtaina, vaikka tuotteet ovat hoitavia. Minulla on puoleen selkään asti ulottuvat hiukset ja kaikki pitkätukat tietää, että hiuksia pestessä tukkaa lähtee. Näin käy ainakin mulla. Nämä ovat siitä merkillisiä ihmetuotteita, ettei mulla lähde kuin hius tai kaksi kun näillä pesee! Tiedä sitten mistä johtuu. Näitä voin suositella lämpimästi kaikille pörröpäille, tuotteet kesyttää talvikarhean tukan kivasti ja antaa kiiltoa :)


Viime kesänä tutustuin tähän sarjaan kun olimme mieheni kanssa lomalla Tuurissa Keskisen Vesan kauppaparatiisissa. Kyläkaupan keskeltä löytyy kampaamo joka on yhtä huokea hinnoiltaan kuin koko Vesan kyläkauppakin. Tuotteet ovat Graham Webbin hiustenhoitotuotteita ja enkä ollut niihin tutustunut aiemmin missään. Ostin 3 shampoota, 2 hoitoainetta (jotka ovat jo käytetty) sekä yhden silkkiseerumin. Tuotteet olivat 4,90 € kpl. Tässä shampoista vahvistava shampoo, Super silkkishampoo ja Supersuoristava shampoo. Kaikki ovat erinomaisia, hiukset pysyvät silkkisinä, puhtaina, ja kiiltävinä jopa 3 päivää :) Suosittelen!


Markettitarjonnasta Schwarzkopfin Gliss-tuotteet ovat mielestäni olleet aina hyviä. Sorruin kokeilemaan myös sarjan uutuutta, Asian Straight-tuotteita. Lopputulos ei tosin ollut ihan sama mitä pullon takana luvataan. Itseasiassa olen saanut suoremmat, silkkisemmät ja pehmeämmät hiukset Gliss-sarjan toisilla tuotteilla! Nämä jättivät hiukseni yllättävän karvaisksi ollakseen suoristavia tuotteita. Ja pullon kyljessä lupaus 48 h:n suorana pysymisestä ei ainakaan tämän tytön hiuksissa toteutunut, jo seuraavana aamuna sai lämmittää suoristusrautaa.


Tässä on viime kesänä ostamani ekat Aussieni :) Nämä hiustuotteet ovat aivan mielettömiä! Yllättäen valitsin jälleen hoitavat tuotteet ja näistä tukkani huutaa kiitosta joka kerran kun näillä pesen. Tuoksu on ihana ja koostumus molemmissa tuotteissa hyvä. Suosittelen lämpimästi!


Hommasin vielä myöhemmin saman sarjan tehohoidon joka on tarkoitettu pitkille hiuksille. Tämä on aivan mannaa tukalleni ja käytän tätä aina kun haluan superpehmeät hiukset :) Tuoksu on hieman tunkkainen, mutta se ei haittaa koska tuote tekee sen minkä lupaa, eli hoitaa pitkät kutrit kuntoon.


Olen Avon-konsultti ja käytän myös Avonin hiustuotteita. Niissä on hyvä hinta-laatusuhde. Tässä Naturals-sarjan Avokado-Manteli shampoo + hoito. Näiden hinta on noin 1,50-2,90 €, riippuu kampanjassa olevasta tarjouksesta. Nämä kyseiset A&M-tuotteet sopivat hiukselleni todella hyvin, hoitoaine hoitaa hyvin ja hiuksista tulee pehmeät ja ihanan tuoksuiset :)

Naturals-sarjaan kuuluu myös muita shampoita ja hoitoja, mutta minulla on edellämainittujen lisäksi tällä hetkellä vain tämä yksi muu käytössä, Mango-Inkivääri 2in1 shampoo. Tuoksu on kertakaikkisen ihana ja tuote hoitaa hyvin, mutta laitan kuitenkin aina lisäksi hoitoainetta, koska pitkä ja karkea tukkani ei taltu tällä pelkästään :)


Mitä hiustenhoitotuotteita sinä suosit? :)4 kommenttia:

 1. En voi sietää sitä telkkarissa pyörivää Franck Provostin mainosta! Olisi annettu sen olla ilman dubbauksia, niin toimisi mielestäni paljon paremmin :D Tuosta Aussien tehohoidosta olen kuullut pelkkää hyvää, joten sitä voisi kokeilla joskus itsekin :)

  VastaaPoista
 2. Sama juttu :D En kans ymmärrä miksi se mainos on pitänyt dubata?!

  Kannattaa kokeilla Aussien tuotteita :) Tuo tehohoito on tosi hyvää ja hoitaa hiusta ihanasti :)

  VastaaPoista
 3. Siis sä oot ihan samanlainen kun mäkin. Mullakin on luonnonkiharat ja suoristelen niitä päivät pitkät. Mulle sanotaan aina myös kuinka ihanant kiharat mulla on, mutta itse vihaan niitä. Kiitos näistä vinkeistä myös

  VastaaPoista
 4. Pinja: Oleppa hyvä ja lohduttavaa kuulla, että on olemassa joku muukin joka kärvistelee käkkärän hiuslaatunsa kanssa! :)

  Joskus kun pidän hiuksiani kiharana, kaikki tutut huokailee kuorossa, että miksi en pidä hiuksiani aina niin. Jaa-a, hyvä kysymys :D Ehkä siksi, koska seuraavana aamuna se kihara ei ole enää niin kaunis vaan on muuttunut pörröiseksi yön aikana ja jotain sille kuitenkin pitäisi tehdä, että se olisi taas nätti. Joten kun suoristaa hiukset, se on helppohoitoisempi vaikka suoristusrautaa saisikin näyttää hiuksille useasti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)