torstai 18. maaliskuuta 2010

90-luvun nostalgiaa.Ostin tuossa muutama päivä sitten kaksi ensimmäistä kautta tv-sarjasta Beverly Hills 90210 :) Se sarja oli ehdoton suosikkini teini-iässä. Sarjan tekeminen aloitettiin vuonna 1990, mutta Suomessa sitä alettiin näyttää vuonna 1991 syksyllä, olin silloin 9.luokalla ja sarjan hahmot olivat sarjassa suurinpiirtein samanikäisiä kanssani. Muistan miten ihailin vaatteita joita Brenda ja Kelly käyttivät ja se näkyi myös omassa pukeutumisessani :D Oli 3 numeroa liian iso bleiseri mahtavinen olkatoppauksineen ja korvissa roikkui valtavat renkaat tai jotkut muut suuret korvikset.


Myötäelin sarjan tapahtumia, koska se kaikki mitä sarjassa käsiteltiin oli teini-iässä tapahtuvia asioita ja ongelmia ja tunsin monesti kokevani aivan täysin samoja juttuja kuin sarjan henkilöhahmot. Sillä erotuksella, että minä en elänyt Beverly Hillsissä vaan Suomessa :D Mutta teini-iän ilot ja murheet ovat samat, oli maantieteellinen sijainti mikä tahansa.Vaikka hahmot esittivät noin 16-vuotiaita, osa näyttelijöistä oli todellisuudessa jo lähes 30! Se ei kuitenkaan haitannut yhtään, ainakaan silloin. Nyt kun olen katsonut ostamiltani dvd:eiltä tätä sarjaa, huomaan hyvin miten nämä vanhemmat näyttelijät eivät ihan istu 16-vuotiaan rooliin :D Ja nyt kun itse on kolmekympin puolivälissä, huvittaa miten sarjassa kaikki 35-40-vuotiaat ovat keski-ikäisiä, suurin piirtein elämän ehtoo puolella olevia vanhuksia :D Mutta semmoisiltahan ne silloin teini-iässä tuntui, 30-vuotias oli jo vanhus.

Tykkäsin kaikista hahmoista tasapuolisesti, tosin kaikkein vähiten pidin Shannen Dohertyn (synt.1971) esittämästä Brendasta. Brenda oli Brandonin kaksoissisko ja he olivat muuttaneet Minnesodasta vanhempiensa kanssa Beverly Hillsiin. Ensimäinen kausi keskittyi Brendan sopeutumisongelmiin uudessa koulussa missä piti olla viimeisen päälle merkkivaatteet ja suosittu. Brenda seurusteli Dylanin kanssa, mutta monien koukeroiden kautta heidän tiensä erosivat. Jossain kohtaa 90-luvun puoliväliä Brenda poistui sarjasta, muistaakseni muutti takaisin Minnesotaan(?) Tosielämässä Brendaa esittävällä Dohertylla oli mennyt sukset ristiin tuotannon kanssa ja niinpä Brenda kirjoitettiin ulos sarjasta.

Brenda Walsh (Shannen Doherty)


Shannen vuonna 2008. 

Suoraan Hollywoodista-ohjelmassa kerrottiin viime viikolla, että Shannen osallistuu tänä keväänä Jenkkien Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelmaan :)

Sarjan naishahmoista pidin ehdottomasti eniten Kellystä jota esitti Jennie Garth (synt.1972) ja teini-iässä jopa yritin jäljitellä hänen lookiaan :) Kelly oli koulun suosituin tyttö, joka esitti hieman leuhkaa, mutta oli kuitenkin pohjimmiltaan herkkä ja sympaattinen. Kelly kävi sarjan aikana läpi useamman miessuhteen, mm. Dylanin ja Brandonin kanssa, sortui huumeisiin, kokeili mallin uraa, liittyi uskonlahkoon ja kärsi syömishäiriöistä. Kaikille nippelitietoa rakastaville, Jennien tosielämän mies Peter Facinelli näyttelee Carlisle Cullenia Twilight-elokuvissa :)

Kelly Taylor (Jennie Garth)

Jennie kuvattuna vuonna 2009

Edelleen hyvin kaunis nainen :)

Tori Spellingin (synt.1973) esittämä Donna oli omalla tavalla todella sympaattinen hahmo. Donna oli hieman hölmö ja hassu. Jossain vaiheessa sarjaa Donna alkoi seurustella Davidin kanssa ja sarjahan päättyikin näiden kahden häihin. Sarjassa Donna esitti tyttöä joka ei halunnut harrastaa seksiä kuin vasta avioliitossa, mutta muistaakseni jossain kohtaa sarjaa Donna luopui periaatteestaan. Olen aina uskonut, että Tori sai osan sarjasta kuuluisan sukunimensä ansioista, ei niinkään ulkoisen olemuksen tai näyttelijänlahjojen. 

Donna Martin (Tori Spelling)


Tori on tehnyt omaa realitysarjaa miehensä kanssa muutaman kauden. Sarjassa on seurattu pariskunnan vauvan odotusta ja majatalon pitoa. Torin kohdalla voisi todeta, että plastiikkakirurgia ei aina ole pelastus, joskus se pahentaa asioita vain entisestään.Sarjan ns. ruma ankanpoikanen oli Andrea Zuckerman, jota esitti Cabrielle Carteris (synt.1961). Hän oli jo 29-vuotias sarjan alkaessa ja näytteli 16-vuotiasta hikipinkoa joka oli rakastunut Brendan kaksoisveljeen Brandoniin. Andrean ja Brandonin välille ei muistaakseni koko sarjan aikana kehittynyt ystävyyttä kummempaa suhdetta ja Andrea poistuikin sarjasta 1995.

 Andrea Zuckerman (Gabrielle Carteris)


Gabrielle vuonna 2009


Sarjan mieshahmot olivat lähes tulkoon kaikki ihania, mutta etenkin Luke ja Brandon. Brandon oli Brendan kaksoisveli, suoraselkäinen, all-american-boy, joka ei ryypännyt eikä rällännyt. Ja kerran kun niin erehtyi tekemään, Dylan kiikutti Brandonin hetimiten AA-kokoukseen :D Ihanaa amerikkailaista moralisointia!
Brandonin roolissa nähtiin Jason Priestley (synt.1969). Mulla oli omassa huoneessa oven kokoinen juliste Jasonista :) Muistan miten sitä julistetta tuli pussailtua iltana jos toisenakin :D

Brandon Walsh (Jason Priestley)

Oij mikä hymy :)


Mutta mitä onkaan tapahtunut Jasonille tänä päivänä? Onko partaterät päässeet loppumaan vai onko kyseessä Juha Mieto-look-a-like-kilpailu johon Jason on päättänyt osallistua?

Aikani etsittyäni, löytyi Jasonista tuoreita kuvia missä ei ole moista rehupartaa :) Ihan charmantti mies nykyäänkin siis :)

Toinen ihastukseni kohde sarjassa oli Luke Perryn (synt.1966) esittämä "paha poika" Dylan Mckay. Dylan ei varsinaisesti ollut paha, mutta isänsä tekemistä talouskupruista sai Dylan kärsiä ja tarttuipa poika pulloonkin sarjan juonikuvioissa. Dylan seurusteli Brendan kanssa ja Walshien isä ei hyväksynyt suhdetta alun alkaenkaan. Jossain vaiheessa Dylan vaihtoi Brendan Kellyyn ja sehän aiheutti tyttöjen välisen ystävyyden katkolle menoa. Oh drama drama drama :)

Dylan McKay (Luke Perry)

Luken ulkonäössä oli jotain samaa kuin nuoressa James Deanissa ja se ei ole huono asia :)

Mutta herranjesta, onko tämä Luke tänä päivänä? No on. Jos Jasonille oli kasvanut armoton parranreuhka, Luke on näivettynyt jotenkin aivan kamalaksi. Hiusraja on karannut korkealle ja James Deaniä muistuttavasta ulkonäöstä ei ole enää jälkeäkään. What a shame!

Voi Luke.

Sarjan alkumetreiltä loppuun asti mukana oli Steve Sanders jota esitti Ian Ziering (synt.1964). Tässä toinen kuka joutui näyttelemään 10 vuotta nuorempaa hahmoa kuin mitä todellisuudessa oli. Steve oli sarjassa Kellyn entinen poikaystävä jota oli helppo höynäyttää. Steve oli kuitenkin herkkä pojankloppi joka hölmöilyistään huolimatta oli kiltti eikä koskaan tarkoittanut kenellekään mitään pahaa.

Steve Sanders (Ian Ziering)

Jos Lukea ja Jasonia eivät vuodet olleet kohdelleet niin armollisesti, Iania sen sijaan on :) Itseasiassa Ian on komeampi nykyään kuin nuorena :)

Sarjan juniori-hahmo oli David Silver, jota esitti Brian Austin Green (synt.1973) Sarjan alussa David oli lohduttoman rakastunut Kellyyn, mutta päätyikin loppujen lopuksi Donnan poikaystäväksi. Kellystä ja Davidistä tuli vielä sarjan aikana sisaruksiakin kun Davidin isä Mel meni naimisiin Kellyn äidin Jackien kanssa! 

David Silver (Brian Austin Green)

David sarjan myöhemmässä vaiheessa hieman miehistyneempänä.

Ja Brian tänä päivänä! Huh huh, eipä ollenkaan pöllömmän näköinen kundi! :) 

Brian on mm. näytellyt Sarah Connorin Aikakirjat-sarjassa ja seurustelee nykyään Megan Foxin kanssa. 

Aion ehkä pikkuhiljaa kerätä koko Beverly Hillsin tuotantokaudet, jos niitä saa edullisesti niinkuin nämä kaksi ensimmäistä :) On todella nostalgista katsoa sarjan jaksoja ja fiilistellä oman teini-iän idolien seurasssa. 

Mikä on sinun lempparisarjasi ollut teini-iässä ja onko sinulla omia muistoja Beverly Hills 90210:sta? :)

(kuvat: Google)

14 kommenttia:

 1. Herranje minkä näköinen tuo Jason on tuossa partakarvakuvassa o.O Nuo muut komistuneet ovat entistä komeampia, mutta Jasonille on kyllä käynyt päinvastoin, eihän sitä enää edes tunnista !

  Beverly Hills ei oo koskaan ollu mun suosikkisarjoja, lähinnä oon seurannut sitä joskus sivu silmällä, mutta on hauska kun joillakin on tällaisia muistoja jostain sarjoista :)

  VastaaPoista
 2. Sanos muuta! Eipä tuota Lukeakaan ole vuodet kohdelleet kovinkaan armollisesti :D

  Juu, Beverly Hills ja myöhemmin Melrose Place olivat molemmat mun suokkarisarjoja :) Nyt kun olen kattellut tuota Beverlyä niin pitää myöntää, että onhan ajan hammas hieman syönyt siitä sarjasta kovinta terää pois :D Mutta silti se on niin ihana :)

  VastaaPoista
 3. Beverly Hillsiä tai Melrose Placea en ole koskaan seurannut, mutta Blondi tuli taloon oli kyllä kova sana! :D Hyvä etten tuossa viime viikolla sortunut ostamaan sitä ko. sarjan dvd-boksia :D

  VastaaPoista
 4. Nykyään on kyllä niin kiva kun noita vanhoja (ja uusiakin) telkkusarjoja saa bokseina :)

  VastaaPoista
 5. Tori Spelling oli minusta jotenkin lohdullinen teini-iässä, koska pukeutui nätisti ym. ja oli ihan sievä vaikka näyttää vähän hevoselta. Muut päänäyttelijät olivat kiiltokuvamaisia ja ne vähemmän kiiltokuvamaiset tosi tyypiteltyjä (nörtti Andrea ja kiltti hölmö Steve).

  Tori Spellingin isähän oli sarjan tuottaja ja luin jostain ettei Donna siksi voinut harrastaa seksiä :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Totta, Torin hahmosta Donnasta oli tehty vähän hupsu tyttö, joka oli kauhean kiltti. Ja todellinen sen ajan fashionista :) Aikamoista myötähäpeää olen tuntenut kun olen tuota sarjaa nyt katsonut dvd:ltä :D Huh, mitä olkatoppauksia ja väriyhdistelmiä; vihreä bleiseri, pinkkitoppi, oranssit pyöräilyshortsit joiden päällä revityt farkkushortsit! Ja hirveintä on se, että itse olen luultavasti vetänyt päälleni teini-iässä jotain vastaavia kostyymeja ihan ylpeänä! :D

  Juu, näin mäkin olen ymmärtänyt :D taisi olla isä-Aaronin haave, että Tori olisi todellisuudessakin Donnan kaltainen ikineitsyt :D

  VastaaPoista
 7. Kumma kuinka silloin ne asut näyttivät tosi hyviltä :D

  Säästyin onneksi itse pahimmalta ysäri-pukeutumiselta, koska olin -91 vasta 11.

  VastaaPoista
 8. Jep! :D mullakin oli muistaakseni Seppälästä ostettu miesten punainen bleiseri, joka oli tarkoituksella vaikka kuinka monta numeroa liian iso. Se päällä olin välillä jopa koulussakin ja jalassa oli polvista ja pehvasta rikki revityt Leviksen 501:set :D Huh huh! Mutta olin tosi muodikas ainakin :D

  Lucky you, mä olin vuonna -91 jo 15 joten se sen ajan kauhea olkatoppausmuoti + muut kammotukset tuli käytyä läpi väistämättä :D

  VastaaPoista
 9. huippua! Oli minullakin kyllä revittyjä farkkuja myöhemmin joskus 93-94, mutta se oli enemmänkin grungea flanellipaitojen kera :D

  VastaaPoista
 10. :D siinä toinen tyyli jota ei ole kauhea ikävä! Mullakin tuli kuvioihin flanellipaidat jossain kohtaa 90-luvun puolväliä.

  VastaaPoista
 11. Voi ristus noita vaatteita ja hiuksia, aika jäätävää... :D Muistan että mullakin oli lukiossa kammottava tummansininen bleiseri jossa oli kunnon olkatoppaukset. Keväisin pidin sitä sillain hihat käärittynä ylös, Miami Vicen Sonny Crockett -tyyliin... :D

  Mun nuoruuden ehdoton suosikkisarja oli Taistelupari (kuten jo puhuttiinkiin). Leikkautin tukkani Makepeace -tyyliin, ja mun mielestä Dempsey oli ehkä maailman kuumin ja seksikkäin mies. Mun huoneen seinät oli jossain kohtaa tapetoitu Dempsey & Makepeace -julisteilla... :D (Kävin muuten äsken Michael Brandonin virallisilla nettisivuilla ja on se mies vieläkin aika charmikas, noin niinkuin 54 -vuotiaaksi...)

  VastaaPoista
 12. :D ihana! Miami Vicessa oli ihan ok, että miehet käytti vaaleanpunaista bleiseriä mintunvihreän paidan kanssa ja jalassa oli purjehduskengät ilman sukkia, tietenkin :D

  Taistelupari oli kyllä kans ihan ykkönen! Mun barbeillahan oli kaikilla Makepeace-tukat :D Äiti tykkäs varmaan tosi paljon kun oli ostanut mulle yhdenkin Barbien jolla oli pyllyyn saakka tukka ja mä leikkasin sille polkkiksen! :D

  VastaaPoista
 13. Vitsit, oli todella kiva lukea tälläinen historiikki. Seurasin sarjaa aluksi hyvinkin uskollisesti, mutta vuosien kuluessa juonikuviot eivät enää kiinnostaneet ja sarjan seuraaminen jäi. En esimerkiksi tiennyt Donnan ja Davidin häistä :D

  VastaaPoista
 14. Eiko: Mukava kuulla, että tykkäsit! :) Mullakin itseasiassa jäi jaksoja väliin varmaan jollain 7-8 kaudella, mutta sitten taas aloin seuraamaan sarjaa ja katsoin sen loppuun asti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)