sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Riihimäen Lasi.

Kiertelimme tänään mieheni kanssa jälleen kirpputoreja ja itseasiassa mieheni bonggasi tämän kauniin maljakon ja ehdotti, että ostaa sen minulle! :) Olin todella iloinen hänen tekemästään löydöstä.

 
Kyseessä on Riihimäen Lasin maljakko, mutta nyt pitää taas tunnustaa tietämättömyyteni ja arvailla vain kuka on suunnittelija. Veikkaisin joko Helena Tynelliä tai  Tamara Aladinia. Jokatapauksessa maljakko on erittäin kaunis ruskea "retromaljakko" ja sopii täydellisesti olohuoneemme sävyihin. Tähän on ihana kesällä kerätä luonnonkukkia pöytää koristamaan :) Maljakon hinta oli 25 euroa, joka on mielestäni kohtuullinen hyvin säilyneestä vanhasta esineestä.
Olen aiemmin löytänyt kirpputorilta tuhkakupin jossa on tismalleen sama kuvio kuin maljakossakin. Tuhkakuppi on väriltään kaunis limenvihreä joka taittaa keltaiseen. Ilmeisesti tuhkakupin myyjä ei ollut tietoinen sen oikeasta arvosta tai ei muuten sitten välittänyt pyytää enempää hintaa. Maksoin siitä 1 euron :D


 
 
Tuhkakupin kanssa täysin samaa väriä on Tamara Aladinin suunnittelema Amuletti-maljakko, jonka äitini on saanut lahjaksi vuonna 1975. Sain äidiltäni maljakon tässä taannoin omaan käyttööni :)

2 kommenttia:

  1. Maljakon kuvan perässä tänne eksyinkin.
    Onpi Tamara Aladinin Rengas-sarjaa ja siihen kuuluu noiden lisäksi ainakin iso kulho ja kynttilänjalkoja. Lisää hienoja löytöjä toivotan! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon tiedosta! :) Olen kaivannut tätä tietoa kenen suunnittelema maljakko ja tuhkakuppi ovat!

    Kiitoksia, mä laitan tänne kuvia hetimiten kun kirpparilta löytyy jälleen jotain kaunista ja mukavaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)