maanantai 15. helmikuuta 2010

Raparperi-Banaanihillo


Tein viime kesänä yhdessä äitini kanssa ihanaa hilloa raparpereista ja banaaneista. Moni on ihmetellyt banaanin lisäämistä hilloon, mutta voin kertoa, että hyvin toimii :) Hillo on aivan ihanan pehmeän makuista ja toimii lettujen, puuron, kääretortun, jugurtin, täytekakun ja monen muunkin herkun kaverina mainiosti.

Tässä ohje miten valmistat hillon:
 
3,5 litraa raparperia
5 banaania
1 kg sokeria
0,5 kg hillosokeria
4 tl vaniljasokeria

Keitä raparpereja ja sokeria hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon banaanit.

Anna kiehua vielä hetki ja lisää joukkoon hillosokeri ja vaniljasokeri.
Anna kiehua vielä 10 min.

Purkita hillo tyhjiin, kuumennettuihin purkkeihin.

 

  

 









 
 
 
 












2 kommenttia:

  1. Tuo on tosi mielenkiintoista...Mulla on paljon raparperia pakkasessa, ajattelin, josko niitä vois hillouttaa.. Tuntuu vaan eriskummalliselta, että säilyykö tuo ihan normisti, niinkuin muutkin perinteisemmät hillot?
    Nämä on muuten eri kivat nämä sinun sivut:) Mulla olis kans sivut, mut en oikeasti ehdi sinne kirjoittelemaan:/ No, ehkä sitten joskus, kun jälkeläiset on isompia ja isännys taas työn parissa:D

    VastaaPoista
  2. Moikka Miisu! :) Kokeile ihmeessä, tosta tuli todella hyvää ja se säilyy aivan samalla lailla kuin muutkin hillot. Laitettiin vähän Atamoni joukkoon jotta säilyvyys olis vielä parempi. Tehtiin tätä hilloa joskus elokuussa, muistaakseni ja annettin monta purkkia joululahjaksikin.

    Syötiin sitä yks päivä leipäjuuston kanssa ja hyvin toimi. Raparperissa on niin paljon happoa jonka ansiosta hillo ei tummu vaikka banaania onkin mukana.

    Hillosta on myös Karviaismarja-versio jota teimme myös, mutta tämä raparperi on mielestäni parempaa :) Karviaisversio on melko kirpakkaa, ei sekään huonoa ole, mutta tämä on pehmeämpää :)

    Niin ja kiitos :) koitan jakaa hyvää mieltä kaikille muillekin ja jakaa kivoja vinkkejä! Kiva kun olet lukijani!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)