keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Kirpparilöytöjä vuosien varrelta.

Rakastan kirpputoreilla kohnaamista. Tulen erityisen iloiseksi kun löydän vanhoja, ajan patinoimia esineitä edullisesti. Esineen ei tarvitse olla designia, mutta sekään ei haittaa jos se on :) Tässä muutamia löytöjäni vuosien varrelta:

 
Tämän kauniin vihreän Riihimäenlasin maljakon löysin todella edullisesti, hinta oli muistaakseni 2 euroa. Maljakossa on pieni särö, mutta ei se haittaa. 


 
 Leima missä lukee Kumela Riihimäki Made in Finland.

 

Kaunis pieni vihreä säilytysrasia, keramiikkaa. Pohjassa ei ollut mitään näkyvää leimaa, joten en osaa sanoa onko tämä ihan massatuotantoa vai designia. Kaunis se silti on :) Ja maksoi muistaakseni noin 3 euroa.

 
Tämä on vanha Arabian kannu, sisältä todella patinoitunut, lasite säröillä, mutta erittäin kaunis ja epäilemättä siis ainakin vanha. Kannun nimeä en tiedä ja mihin sarjaan mahdollisesti kuuluu. Jos joku tietää, saa kertoa :)
Kun näin kannun kirppiksellä hyllyssä, ajattelin sen maksavan 50 euroa kuten useimmat tuon ikäiset Arabian kannut maksavat. Yllätyin kun pohjassa oli hintalappu missä luki 9 euroa :) Kannu lähti siis mukaani!


 
Pohjan leima kertoo kannun olevan siis Arabian valmistama. En tiedä tarkoittaa tuo 3-66 maaliskuu 1966? 

 

Tämä ihana purkki on ilmeisesti massatuotantoa, mutta siinä on arvostamaani retrohenkeä :) Olen säilyttänyt purkissa mm. teepusseja. Purkin hinta oli muistaakseni 8 euroa.

 
Arabian pieni teekannu. Hävettää taas tunnustaa, mutta en ole varma mistä sarjasta tämä on! Epäilen Ruskaa, mutta en ole varma. Kannun hinta oli 7 euroa.

 
Pohjan leima kertoo esineen olevan Arabian valmistama.
Oletteko te tehneet kivoja kirppislöytöjä? :) Mitä kaikkea on löytynyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)