perjantai 16. marraskuuta 2012

Herkuttelua.

Perjantain kunniaksi ajattelin jakaa Teidän kanssanne yhden lempparipiirakkani ohjeen:

Persikka-rahkatorttu


Pohja:
1 pkt valmista murotaikinaa (pakaste)

Täyte:
1 tlk (250 gr) maitorahkaa
1 tlk (2dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2 tlk (á n.400 gr) persikkaviipaleita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Painele murotaikina vuokan pohjalle ja reunoille (vuoka halkaisija 26 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita rahkan joukkoon vispattu vispikerma, kananmunat, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada täyte vuokaan murotaikinapohjan päälle ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Anna tortun jäähtyä. Valuta persikat huolellisesti ja asettele ne haluamasi muotoon tortun päälle. Kiehuta vesi ja lisää hyytelösokeri veteen koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi liemi persikoiden päälle. Anna torun viilentyä jääkapissa hyvän aikaa ennen tarjoilua.

Tein tämän kyseisen tortun pari viikkoa sitten ystäviemme illanistujaisiin. Tämä on erittäin helppo tehdä nopeallakin aikataululla ja maistuu hyvältä jälkiruokana tai kahvin kanssa vierasvarana.

Ihanaa viikonloppua kaikille! :)            



6 kommenttia:

  1. Nam miten herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi. Pitääkin pyytää äippää joskus tekemään piiiikästä aikaa persikkarahkatorttua, nam! (mä en osaa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä ohjeella osaisit varmasti :)

      Poista
  3. Näyttää syötävän hyvältä <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)